Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

W

Werther

Гостин
Тролче...пак си ме клеветел кај киселиот а....
А поголеми тролови од вас атеистите на овој подфорум нема...сите теми се со ваши бисери на глупости.
Остај што не се држите на темите...него и пуцате од интелигенција во хуморот на сметка на религијата.
Што бе,те банирале?

Не сум те клеветел јас,ако сакаш прашај го Киселиот кој те клеветел.

П.С Од која тема те банираа?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Што бе,те банирале?

Не сум те клеветел јас,ако сакаш прашај го Киселиот кој те клеветел.

П.С Од која тема те банираа?
Само клеветеше а....рекла казала..
Го прочитав твоето глупирање за модератор во религија.
Пријави се ако си маж за модератор.

W

Werther

Гостин
Само клеветеше а....рекла казала..
Го прочитав твоето глупирање за модератор во религија.
Пријави се ако си маж за модератор.
А тоа да,признавам.
Нема смисла,секоја можна тема ја упропасти.
Не ме сакаат за модератор,многу опомени сум имал.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Pane-G, знаеш ли ти да ми цитираш каде во Библијата е спомнато Тројството?
па пишав предходните постови ама не ми пречи што повторно ќе постирам,но само на кратко еве цитат:
,,а единаесетте ученици одидоа во Галилеја ,во гората,каде што им беше заповедал Исус,па штом Го видоа,Му се поклонија,а некои се сомнева.А Исус ,кога се приближи,проговори и рече ;Ми се даде секаква власт на небото и на земјата.Одете и научете ги сите народи,крштевајќи ги во името на Отецот,Синот и Светиот Дух и учејќи ги да пазат се што сум ви заповедал и ете Јас сум со вас преку сите дни до свршетокот на светот.Амин! (Ев.Матеја 28,16-20) и други ги има такви цитати .

а toj Soul of Space постирал овој цитат
2 Во Домот на Мојот Татко има многу живеалишта; ако не беше така, Јас ќе ви кажев, зашто одам да ви приготвам место.
требало сите докрај да допише па ќе разберете;)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
па пишав предходните постови ама не ми пречи што повторно ќе постирам,но само на кратко еве цитат:
,,а единаесетте ученици одидоа во Галилеја ,во гората,каде што им беше заповедал Исус,па штом Го видоа,Му се поклонија,а некои се сомнева.А Исус ,кога се приближи,проговори и рече ;Ми се даде секаква власт на небото и на земјата.Одете и научете ги сите народи,крштевајќи ги во името на Отецот,Синот и Светиот Дух и учејќи ги да пазат се што сум ви заповедал и ете Јас сум со вас преку сите дни до свршетокот на светот.Амин! (Ев.Матеја 28,16-20) и други ги има такви цитати .

а toj Soul of Space постирал овој цитат
2 Во Домот на Мојот Татко има многу живеалишта; ако не беше така, Јас ќе ви кажев, зашто одам да ви приготвам место.
требало сите докрај да допише па ќе разберете;)
Погрешно си ме разбрал. Поентата ми беше за зборот "Тројство" дали го има во Библијата.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Погрешно си ме разбрал. Поентата ми беше за зборот "Тројство" дали го има во Библијата.
ИМА, но не таков збор туку има множина што Бог кажува ,, да го создадеме човек според свој лик...., или
,,И Бог рече ете ,човекот стана како еден од НАС
,,..........одам да ви приготвам место,зашто ако не одам и утешителот(светиот Дух) кого Отецот го
прати нема да дојде затоа одам..... и.т.н
ианку во стариот завет исто така,еден од најчесто употребуваните зборови за ,,БОГ,, во стариот завет ЕЛОХИМ е всушност именка во множина,а еднина е ЕЛ. И на крај кажете ми зборот АЛЛАХ дали е еднина или множина??? интересното е на англиски ALL значи сите,се, ;)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
ИМА, но не таков збор туку има множина што Бог кажува ,, да го создадеме човек според свој лик...., или
,,И Бог рече ете ,човекот стана како еден од НАС
,,..........одам да ви приготвам место,зашто ако не одам и утешителот кого Отецот го
прати нема да дојде затоа одам..... и.т.н
ианку во стариот завет исто така,еден од најчесто употребуваните зборови за ,,БОГ,, во стариот завет ЕЛОХИМ е всушност именка во множина,а еднина е ЕЛ. И на крај кажете ми зборот АЛЛАХ дали е еднина или множина??? интересното е на англиски ALL значи сите,се, ;)
Јас прашав:

Omer el Faruk напиша:
Според ова што го напиша нема! Прашувам за експлицитен збор Тројство.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 23:51 ---
И на крај кажете ми зборот АЛЛАХ дали е еднина или множина??? интересното е на англиски ALL значи сите,се, ;)
Аллах е Единствен, Трансцедентен, Создател на видливиот и невидливиот свет.Уникатен (вахид) и инхерентно Еден (ехад), Сомилосен и Семоќен, Несличен на никој и ништо. Врховен Апсолут.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Самиот израз „тројство„ е погрешен и затоа не поставувај погрешни прашања, туку види што пишува во првото послание по Јован, 5.7 и јави ни‘...

Kajgana Shop

На врв Bottom