Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

• Креатор на темата Креатор на темата Soul-of-Space
  • Време на започнување Време на започнување
Еден муслиман изгубен у вселената кој веруе у невидлив бог и еден што се смета себе си за реинкарнација на дворскиот шут на Луј XVII делат лекции за и од религија:facepalm:

Демократија бе.
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 00:00 ---
Нема врска, очигледно не се разбираме. Јас ти барам експлицитен збор, ти ми даваш нешто друго.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 23:58 ---

Јак извор нема што.;)

Кој е Хубал ?

Како е полното име на таткото на Мухамед?

Еден муслиман изгубен у вселената кој веруе у невидлив бог и еден што се смета себе си за реинкарнација на дворскиот шут на Луј XVII делат лекции за и од религија:facepalm:

Демократија бе.
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 00:00 ---

Кој е Хубал ?

Како е полното име на таткото на Мухамед?

Пластичен пример за карактер на нивоу....:tapp:

После ваквата погорна дрскост очекуваш одговор од мене??!!!!
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 00:08 ---
Самиот израз „тројство„ е погрешен и затоа не поставувај погрешни прашања, туку види што пишува во првото послание по Јован, 5.7 и јави ни‘...

Еве ти корегирај ме кој израз е исправен за да поставам точно прашање.

Еве што пишува:

5 И светлината свети во темнина, и темнината не ја опфати.
6 Се јави човек, испратен од Бога, по име Јован.
7 Тој дојде за сведоштво, за да сведочи за Светлината, та сите да поверуваат преку него.

Да не си ги побркал цитативе?

Пластичен пример за карактер на нивоу....:tapp:

Тоа не е дрскост.

Тоа е конверзација, на која не си навикнат.

Јас прашав:

Според ова што го напиша нема! Прашувам за експлицитен збор Тројство.
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 23:51 ---

Аллах е Единствен, Трансцедентен, Создател на видливиот и невидливиот свет.Уникатен (вахид) и инхерентно Еден (ехад), Сомилосен и Семоќен, Несличен на никој и ништо. Врховен Апсолут.
Патем заборавив да кажам зборот Тројство потекнува од старите свештеници ,а нема врска со библијата, а сепак Тројца се
,,Вака вели Бог....Господарот над Силите:Јас сум Првиот,Јас сум и Последниот и Освен Мене нема Бог,, (исаија44,6)

Патем заборавив да кажам зборот Тројство потекнува од старите свештеници ,а нерма врска со библијата, а сепак Тројца се
,,Вака вели Бог....Господарот над Силите:Јас сум Првиот,Јас сум и Последниот и Освен Менр нема Бог,, (исаија44,6)

Ти благодарам!

Еве ти корегирај ме кој израз е исправен за да поставам точно прашање.

Еве што пишува:

5 И светлината свети во темнина, и темнината не ја опфати.
6 Се јави човек, испратен од Бога, по име Јован.
7 Тој дојде за сведоштво, за да сведочи за Светлината, та сите да поверуваат преку него.

Да не си ги побркал цитативе?

Пишува:

„Зашто Троица се Кои сведочат на небото: Отецот, Словото и Светиот Дух; и Троица се едно.„

Прво послание од Св. Ап. Јован Богослов, 5.7.

Nema vrska ova so odgovorot ,
ova e samo edno bla bla ,vide kakov knock down dobi popot hehehe
Момче не читаш а и не гледаш. Ти постави некое си бла-бла видео за да докажеш непостоење на “христијанскиот бог“. Тоа и ви беше целта со отварањето на темава, иако насловот нешто друго прашува.
Мислења има секакви а и “познавачи“ има секакви. Тоа не е никаков доказ.

Дрскост?
Знаеш што е дрскост?
Дрскост е барањето слобода за убијците на деца со насилни протести.
Дрскост е да се солидаризираш со нив, само затоа што децата не се од твојата религија, а убијците се.

Ти ова лично мене ми го упати, или како по навика си лаеш на Месечина?

Лај си, лај си....
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 15:28 ---
Пишува:

„Зашто Троица се Кои сведочат на небото: Отецот, Словото и Светиот Дух; и Троица се едно.„

Прво послание од Св. Ап. Јован Богослов, 5.7.

Зошто стихот не го постави во заграда, како што стои во Библијата? И кажи ми зошто токму овој стих е ставен во заграда? Или зависи од изданието Мики1?

Зошто стихот не го постави во заграда, како што стои во Библијата? И кажи ми зошто токму овој стих е ставен во заграда?

Дома имам два печатени примероци од Светото Писмо и во ниту еден од нив, стихов не стои во заграда.

Дома имам два печатени примероци од Светото Писмо и во ниту еден од нив, стихов не стои во заграда.

И јас имам два примероци. Во едниот стои, а во другиот не.
А и овде стои:

http://www.mkbible.net/biblija/index.php

Знаеш ли што е поентата со стихов?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom