Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
ete to me buni imav ednas problem so moja kola benzinec go isprav motoro i ne mi palese e sega probav se strujata prekinuva na kabelo pred svejcicata izgleda nekoj senzor zatajuva cenata e mnogu primamliva da ne se zaebam i plus coeko e penzioner ima pominati 30.000 km a mi go dava za 2.000 evra 2004 godina registriran so atestiran plin novi zimski i letni gumi celosen servis napraen koska za tie pari a i onaka bev meraklija i sega mnogu me buni do kolku mozi da kosta popravkava i dali e samo od voda dali na primer ako probam so druga bombina ce zapali dali da kupuvam ili da si odam na elektricar da vidime os ce kazi do vcera odrucekta go ispral motorot i deneska ne pali za nisto zivo nov akumulator ima vergla silno ko so treba
Лапај го за тие пари ... после на електричар најдобро или ти ако се разбираш да чепкаш
ама секако земи го додека не се премислил

Zimaj ja kolata nemoze mnogu da kosta popravka ja bi ja zel stom e so tolku malku km i ja znaes od kaj e i sto e
da ne me rastura posle uste edna kola za elektronikata :) pak jas utre ce ja odnesam na elektricar pred da ja zemam oa ce vidime so ce kaza :D
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 00:38 ---
Лапај го за тие пари ... после на електричар најдобро или ти ако се разбираш да чепкаш
ама секако земи го додека не се премислил
utre od sabajle ce ja odnesam na elektricar i ce vidam so ce kazi i otprilika so mozi da e :D pa ce ja zemam si velam

Мислење за дизел моторите на Ford Focus mk1, двата се 1.8 л едениот е постариот TDDi 90 кс а другиот е комонрејл TDCi 115/101 кс, па прашањето е како стојат во поглед на издржливост, одржување меѓу двата или во споредба со другите дизел TDI, HDi итн.
И мене ме интересира истото...едно мајсторче ми труби, абе не чинат Фокус паѓаат на моторите, кој одговор е тоа човече? :eek:

И мене ме интересира истото...едно мајсторче ми труби, абе не чинат Фокус паѓаат на моторите, кој одговор е тоа човече? :eek:
jas kako so razbrav na 180-200 iljadi oda posle to ce ja preplatis zato zabelezi po oglasite tamu deka na ta kilometraza se prodavaa site focusi
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 14:47 ---
Daj ako ne jas da go kupam za nekoja stotka plus za tebe?
Go zedov se podnoviv :) da vidime kako ce odi sea ako ne mi napraj nekoj merak ce ti go prodam :)

jas kako so razbrav na 180-200 iljadi oda posle to ce ja preplatis zato zabelezi po oglasite tamu deka na ta kilometraza se prodavaa site focusi

Go zedov se podnoviv :) da vidime kako ce odi sea ako ne mi napraj nekoj merak ce ti go prodam :)
Па тогаш шо е најдобар избор?

Форд Фокус (бензин/дизел), Опел Астра (1.6 бензин), Голф 4 (бензин/дизел), Поло, Сеат Ибица (од 2001 тие поновите не постарите), Пасат, Бора....сите околу 1999-2001...
Буџет: 3000 евра :D

Go zapalivte li?

da sabajle samo zapali izgleda voda imalo i trebase da se isusi petka e kako novo :)
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 16:29 ---

Форд Фокус (бензин/дизел), Опел Астра (1.6 бензин), Голф 4 (бензин/дизел), Поло, Сеат Ибица (од 2001 тие поновите не постарите), Пасат, Бора....сите околу 1999-2001...
Znaci spored mene ako razmisluvas na ford poarno ti e da si zemis nesto korejsko ako mislis na benzin zemi si opel podobar benzinec od opel nema jas sum si svedok ete go lanosot dolu nejci da slusni za greska motor i podvozje od opel astra nosi fabricki si e to vo bitola na -27 kako na zebancija palese golf ili passat samo dizel seat spored mene e evtina kopija dobri se ama retko koj gi fali ne gi bendisuvam i sepak do tie pari zemi si opel astra benzinec za 3 iljadi evra ima da nacekas lepota da bidi ili ako sakas jas lanosot mozam da ti go ponudam na 2100 evra ima solidna oprema nov e ima samo 50 iljadi pominati od pp si da go vidis pa kazi dali ce te bendisa pozdrav a da imam i eden daewoo matiz 68 iljadi pominati 2000 godina so centralno i alarm navlaki po poracka mnogu zacuvan od tetka mi e go prodava 1500 evra go dava

Јас би гледал Polo 1.4 TDI, само потешко да најдеш некое убаво зачувано. Инаку, добар избор би ти бил опелот или фокусот (бензин)

Ме интересира дали некој знае каде може да се најде шофершајбна за Опел Корса?

Тешко за тие пари да најдеш зачуван дизел од овие што си ги пишал.Едино за таа цена се наоѓа добро Браво-Брава JTD,дизел.

За тие пари можеш едино Поло и Ибица да најдеш дизел (зачувани) од овие што си ги набројал.Исто така за овие пари можеш да најдеш зачувани (дизел) Клио,Пежо 206,Корса C,Браво/Брава,Пунто.Но сите овие (освен браво/брава) спаѓаат во super mini класата и се доста помали од погоре набројаните.Фокус,Астра,Голф 4,Пасат,Бора не наоѓаш зачувани дизел за 3000 евра, а бензинци ќе ти трошат доста (поголеми мотори,потешка каросерија...).
Ако ти е за возикање низ град земи си некое од помалите кои ги набројав погоре.Поевтино ќе миниш на бензинска и нема да ти треба голем паркинг простор.Ако ти е за на автопат земи пасат или бора.Барем ќе си уживаш во комфорот.

Здраво. Заинтересиран сум за Опел Корса , модел Ц негде 2002/03 година е, 1.0 моторче.. ми ја продаваат евтино, и малце има поминато.. околу 65000.
Е сеа.. прашање до поискусните, или пак оние што имаат или имале ваква кола.. ме интересира како е моторчето, што треба да му се направи како сервис, дознав дека е на ланче не на каиш(кога треба да се смени ланчето и дали треба да се смени) и слично.
Прашувам пошто малце се слуша тропкање,(знам дека мора да звучи чудно поради трите цилиндри) глупо е без дијагностика да се дефинира што е ама читав на нет дека ланчето откажувало после одредена километража, и како предупредување почнувало да тропка(гребе по затегачот). Некоја информација околу ова( и цена воедно ако недајбоже треба да се смени...).
Фала.

Здраво. Заинтересиран сум за Опел Корса , модел Ц негде 2002/03 година е, 1.0 моторче.. ми ја продаваат евтино, и малце има поминато.. околу 65000.
Е сеа.. прашање до поискусните, или пак оние што имаат или имале ваква кола.. ме интересира како е моторчето, што треба да му се направи како сервис, дознав дека е на ланче не на каиш(кога треба да се смени ланчето и дали треба да се смени) и слично.
Прашувам пошто малце се слуша тропкање,(знам дека мора да звучи чудно поради трите цилиндри) глупо е без дијагностика да се дефинира што е ама читав на нет дека ланчето откажувало после одредена километража, и како предупредување почнувало да тропка(гребе по затегачот). Некоја информација околу ова( и цена воедно ако недајбоже треба да се смени...).
Фала.
Јас имам корса Б со истиот мотор, моторот има поразличен звук точно но ако почнало да тропка ланчето ќе мора да се смени, за цени незнам не сум го менувал јас сеуште а има поминато 69000 км.
Најдобро е да ја однесеш на сервис колата да ти кажат што-како...
Друга работа кај нив е сензорите, ако трокира, не прима убаво, гуши и имаш неконтролирана потрошувачка ...тогаш ќе треба и сензорот за проток на воздух, после може да треба и сензорот на радилица
У принцип убаво моторче е со мала потрошувачска мене со сменети сензори, редовен сервис направен, градско возење сум мерел околу 6.5-7, отворено 4.5-5

Колку ти ја даваат ако не е тајна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom