Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене се скрши потисната... некој сменил ламела без да ја провери во каква состојба е. Лагерот шо прицка на потисната пропадна внатре и така се прописно си еба матер...
i dali vredelo za nervozite i za makite za tie pari mnogu se nerviram taka koga gi krpa kolite abe ako menuvas menuvaj ako zemis kola gledaj ja kako so treba a ne ce se krpime pa posle drug da si kara majkata so ja kupil :D

--- надополнето: 13 јануари 2013 во 17:20 ---

kolku pari ti bara za da ja smeni? nemozis na pat da trgnis zaebana rabota e ako se zaebi vo vozenje kako kaj dzish mozi da ti napraj pogolema belja od samo lamela...
Не ми спомна конкретна сума ми рече дека ми направел добра сума затоа и прашав колку е од прилика да видам што ке ми каже

i dali vredelo za nervozite i za makite za tie pari mnogu se nerviram taka koga gi krpa kolite abe ako menuvas menuvaj ako zemis kola gledaj ja kako so treba a ne ce se krpime pa posle drug da si kara majkata so ja kupil :D
Појма неам, јас таква ја зедов од Германија. Нормален беше кумплунгот, на средина оддвојуваше се и едно време рикна.

Не ми спомна конкретна сума ми рече дека ми направел добра сума затоа и прашав колку е од прилика да видам што ке ми каже
зависи шо кола возиш, сет на потисна, ламела и лагер почнува од 70 евра па нагоре... + работна рака за менување, едно 100-че најмалце да си рачунаш.

јас ко ќе менвам таква работа, менвам и масло во менувач, гарант дека абер немаш кога ти е сменето, нити пак дали фали :)

Obnovuvanje na lamela kosta 1000-1200 denari. Ako e dobar materijalot može i poarna od original da ti ja napravat,i da se pripazi federčinjata da nemaat lufta,ima i mašina što go oprava i toj problem,gi istegnuva nazad na lice mesto.Dobar majstor odma ke ti kaže dali se korpata i lagerot u redu. Ako ne se, kupuvas cel set za 90-150 evra vo zavisnost od voziloto,jebi ga,kola imas si saka svoe. Pogore nekoj pisuvase kako tresel i lupal motorot,toa se desava ako kolata ima rasipan dvomasen zamaec,90% ponovi vozila se site so dvomasen zamaec posebno dizelite,ako rikne toj ne se poprava novi kostaat preku 500 evra samo zamaecot.
Kaj punto ako ne se izedeni zapcite na potisnata ke go opravis so obnova na lamelata,nema punto kojznae kakov vrtezen moment. Koga ke se izvadi potisnata ubavo e da se izmeri kolku e izližana isto i zamaecot (obicno zamaecot ne go jade,pomalku ja jade potisnata) i za tolku da se napravi podebela lamelata,da bide pozicijata na pipcite original.Ako e potisnata mnogi izližana i ako toa ne se nadoknadi koga ke se obnovuva lamelata so podebeli oblogi kumplukot nema da raboti kako sto treba i može da se oštetat-skršat pipcite i da propadne lagerot vnatre.

Мислење за дизел моторите на Ford Focus mk1, двата се 1.8 л едениот е постариот TDDi 90 кс а другиот е комонрејл TDCi 115/101 кс, па прашањето е како стојат во поглед на издржливост, одржување меѓу двата или во споредба со другите дизел TDI, HDi итн.

ми треба мала помош околу моторче - малце е правна работава ама се надевам дека ке може некој и од тука да ми помогне.... прашав и во форумот за право но тука мислам побрзо ке добијам одговор... еве за што се работи -

земав моторче на старо - е сега што е работата. моторот си е у реду со документи само што има 3 лица тука замешани. значи моторот кога бил нов бил купен од личноста А и сообраќајната е на негово име и се е тоа у реду.. личноста Б доаѓа и го купува моторот со тоа што имаат купопродажен договор за моторот но сообраќајната сеуште останува на личноста А... јас сум трета личност односно Ц - јас го купувам моторот од личност Б а пак на сообраќајната фигурира личност А што значи дека моторот не е заведен со сообраќјната на личност Б.. е сега - дали може купопродажен врз купопродажен договор да се напраци односно јас да го купам од личност Б договорот или пак ке мора тој прво на негово име да го преведе т.е собраќајната на негово име да е или пак ако оваа опција не е можна - дали може стариот купопродажен договор да се поништи со тоа што јас фактички ке искочи дека го купувам моторот од личност А?

и шо пари ке ме кошта купопродажен за моторче?

Колку што знам 99% од нотариве не праат договор на договор ама имам наслушнато дека некој сепак правел, распрашај се дали е стварно така

ми треба мала помош околу моторче - малце е правна работава ама се надевам дека ке може некој и од тука да ми помогне.... прашав и во форумот за право но тука мислам побрзо ке добијам одговор... еве за што се работи -

земав моторче на старо - е сега што е работата. моторот си е у реду со документи само што има 3 лица тука замешани. значи моторот кога бил нов бил купен од личноста А и сообраќајната е на негово име и се е тоа у реду.. личноста Б доаѓа и го купува моторот со тоа што имаат купопродажен договор за моторот но сообраќајната сеуште останува на личноста А... јас сум трета личност односно Ц - јас го купувам моторот од личност Б а пак на сообраќајната фигурира личност А што значи дека моторот не е заведен со сообраќјната на личност Б.. е сега - дали може купопродажен врз купопродажен договор да се напраци односно јас да го купам од личност Б договорот или пак ке мора тој прво на негово име да го преведе т.е собраќајната на негово име да е или пак ако оваа опција не е можна - дали може стариот купопродажен договор да се поништи со тоа што јас фактички ке искочи дека го купувам моторот од личност А?

и шо пари ке ме кошта купопродажен за моторче?
nema da imas nikakov problem znaci ako motorceto na licnost B se vodi samo na kupoprodazen mozis da naprajs kupoprodazen na kupoprodazen ili pak mozis da go najdis liceto A i da go viknis da se potpisi na kupoprodazen kako toj da go prodava oti sepak liceto B ima samo kupoprodazen i mozis da go skinis kako list hartija :) ako ne ti e jasno so sakam da ti kazam pisi mi pp ce ti objasnam inku preku 400 denari en treba da e notaro :)

Кажете каде да најдам добри плочки и дискови во Ск. за сеат леон?

Deneska gledav Daihatsu Terios Benzin 1.3 so atest plin i sega sum vo zabuna mi go dava po dobra cena stvarno ubo novo zacuvano ama ima edna maka go cistel motorot go zapalil i go ispral so voda vo rabotenje si rabotel se normalno go izgasnal i sega vergla a nejci nikako da zapali ne odi struja do svejcici i ne dava iskra so mozi da e palenjeto da e izgoreno nekoj senzor da zatajuva nesto sovet da mi dajte za da znam dali da go zemam i otprilika so mu e makata so nejci da zapali i nekoj sovet kako da go zapalam pozdrav i fala odnapred

Zz imam eden problem so kolata ... ne bese zapalena 1 nedela se raboti za golf 1.8 benzin plin obicen bez dizni .... koga pocnav da verglam nesto pukna i zapali kolata poraboti vmesto i koga trgnav pocna da puka NA PLIN koga ja prefrliv na benzin pocna da secka ama ne vadese nikakov zvuk kako na plinot t.e ne pukase posle koga se vrativ ja ostajv i pak probav da j zapalam nejkese da pali verglase i pukase i ne zapali na plin sto mozi da e problemot ?

Zz imam eden problem so kolata ... ne bese zapalena 1 nedela se raboti za golf 1.8 benzin plin obicen bez dizni .... koga pocnav da verglam nesto pukna i zapali kolata poraboti vmesto i koga trgnav pocna da puka NA PLIN koga ja prefrliv na benzin pocna da secka ama ne vadese nikakov zvuk kako na plinot t.e ne pukase posle koga se vrativ ja ostajv i pak probav da j zapalam nejkese da pali verglase i pukase i ne zapali na plin sto mozi da e problemot ?
prvo ko si ja zapalil puka niz filtero za vozduh ima detonator tuka za da ne praj belja ponatamu imalo otfazla plin nema gajle nisto strasno ne e a posle bila presisana proba uste ednas?
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 00:04 ---
Deneska gledav Daihatsu Terios Benzin 1.3 so atest plin i sega sum vo zabuna mi go dava po dobra cena stvarno ubo novo zacuvano ama ima edna maka go cistel motorot go zapalil i go ispral so voda vo rabotenje si rabotel se normalno go izgasnal i sega vergla a nejci nikako da zapali ne odi struja do svejcici i ne dava iskra so mozi da e palenjeto da e izgoreno nekoj senzor da zatajuva nesto sovet da mi dajte za da znam dali da go zemam i otprilika so mu e makata so nejci da zapali i nekoj sovet kako da go zapalam pozdrav i fala odnapred
Nekoj da odgovori na problemov? itno mi e

Stom nema iskra trgni od crankshaft position sensor, dali voopsto dobiva od nego nesto odnosno dali znae motorot vo koja pozicija e....Pa posle nataka edno po edno ke eliminiras. Vidi bombina edna ima ili povekje sea neznam konkretno za toa vozilo ama odi edno po edno ke go resis problemot, ako ne ke cekate da stopli da se isusi moze ke zapali :)

Stom nema iskra trgni od crankshaft position sensor, dali voopsto dobiva od nego nesto odnosno dali znae motorot vo koja pozicija e....Pa posle nataka edno po edno ke eliminiras. Vidi bombina edna ima ili povekje sea neznam konkretno za toa vozilo ama odi edno po edno ke go resis problemot, ako ne ke cekate da stopli da se isusi moze ke zapali :)
ete to me buni imav ednas problem so moja kola benzinec go isprav motoro i ne mi palese e sega probav se strujata prekinuva na kabelo pred svejcicata izgleda nekoj senzor zatajuva cenata e mnogu primamliva da ne se zaebam i plus coeko e penzioner ima pominati 30.000 km a mi go dava za 2.000 evra 2004 godina registriran so atestiran plin novi zimski i letni gumi celosen servis napraen koska za tie pari a i onaka bev meraklija i sega mnogu me buni do kolku mozi da kosta popravkava i dali e samo od voda dali na primer ako probam so druga bombina ce zapali dali da kupuvam ili da si odam na elektricar da vidime os ce kazi do vcera odrucekta go ispral motorot i deneska ne pali za nisto zivo nov akumulator ima vergla silno ko so treba

Zimaj ja kolata nemoze mnogu da kosta popravka ja bi ja zel stom e so tolku malku km i ja znaes od kaj e i sto e

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom