Може ли во Македонија да се најде поштена женска?

Член од
29 декември 2012
Мислења
88
Поени од реакции
25
Инаку колку што разбрав темава т.е.прашањево
е поставено на скопскиот говор поштена - чесна
жена, жена без скриени намери, отворена во
односот со партнерот, искрена така или погрешно
сум разбрал?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ne moze, zensko posteno po definicija znaci da ti bide sluga a denes posto zenskite se emancipirani i finansiski nezavisni vo odnos nas maskite makedonci (ova e statisticki podatok)
togas sledi zaklucokot deka postenosta kako i sekoj poim e relativen to est vo odnos na nesto drugo, taka da postena zenska nema teorija da najdes, no uteha neka vi bide sto ke ja pominete recka si e recka.

W

Werther

Гостин
ne moze, zensko posteno po definicija znaci da ti bide sluga a denes posto zenskite se emancipirani i finansiski nezavisni vo odnos nas maskite makedonci (ova e statisticki podatok)
togas sledi zaklucokot deka postenosta kako i sekoj poim e relativen to est vo odnos na nesto drugo, taka da postena zenska nema teorija da najdes, no uteha neka vi bide sto ke ja pominete recka si e recka.
Па и не сум баш сигурен во твојот статистички податок,затоа колку се жените еманципирани,односно ги имаат здобиено основните човекови права во Македонија.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Werther, еманципација на ромите во Македонија ќе искочи муабетов на крај..

Неможе генерално да зборите, има и поштени (од пошта овја што се) жени и мажи си држат до своето, вие ако не сте ги запознале незначи дека не постојат, ми е жал само што со ваков став како понатака ќе си најдете доволно добар партнер со кој ќе можете да споделите многу работи во животот.

L

Luki Junior

Гостин
VNUKOT
Море Внучко, ако те зафркне на првата шанса, имала си е момата други планове. Машкото може да си преќуте, за да си има женцка.
Истото може и машкото да го напраа, па женцката да си преќуте, за да не избега ергенчето.
И ного пати, ногу од нештата се преќутуват заради некаква надеж, собира се гнев, фрустрации и други неубави работи.
А таа твоја изјава погоре, едноставно ного лесно влече накај една друга идеја “Дај да ја средам, пред да ме заебе“. Превентивно, како Израел 67ма. Или Америка 2003та.

Се согласувам со тебе, доколку успеат и двајцата партнери да останат недопрени од секакви фолиранти/ки од страна, да си ја зачуват довербата, почитта и љубовта меѓусебе, нема да станува збор за никакви непоштености ;)

Ангела, не можат да останат изолирани од надворешни влијанија. Ама можат да одлучат шо да праат со тија влијанија. Правилната одлука не е секојпат најинтересната, најпривлечната, или донесува најного задоволство и ќеф. Е сега, ного пробуват да си набројуват оправдувачки околности, да се вадат оти не е се црно и бело, да носат вода од 10 дола, да биват машко/женски шовинисти, само и само да си топнат прстите у медо. А верувај, оти ного сакат да си ги топнат барем прстите, ако не можат цела рака.

Домаќинска куќа праа домаќински човек, шо знаа шо и как требе. Се друго е релативно.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Што се подразбира под “поштена“ женска и ќе го отвори ли некој прашањето дали може во Македонија да се најде дечко што не е дебил? Фала.

L

Luki Junior

Гостин
Да се самоцитирам ли?
Да има милион шанси да те зафркне по секаков можен начин, а да не искористе ниедна.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Па и не сум баш сигурен во твојот статистички податок,затоа колку се жените еманципирани,односно ги имаат здобиено основните човекови права во Македонија.
ne bidi siguren, no sprovedeno e sociolosko istrazuvanje vo mekadonija za socijalnata to est finansiskata zagrozenost spored nacija i pol i rezultatite se deka, najveke nevraboteni se makedoncite maski i taka e za mazi samo arbajt (dzabe ucel tuka ne zezna tranzicijata i opstiot grabez od politicarite na opstestvenata sopstvenost) gledam ili cuvari sega po novo obezbeduvanje sto go vikaat ili gradjevina, retko nekoj tatin sin i albancite gi dobija pravata na smetka na makedoncite no da ne gi krivime niv makedoncite im dadoa prava na albancite i na zenite na smetka na drugite makedonci cii najubavi godini pominaa vo taa tranzicija(citaj grabez na opstestvena sopstvenost, privatizacija nevideno zlurada i zlonamerna) i posle ke videte kako na nekoj mu puka filmot i bidejki ne moze da dojde do glavnite vinovnici nemajki sto da izgubi puka vo koj ke mu stigne na pat.

Член од
29 декември 2012
Мислења
88
Поени од реакции
25
A бре луки тоа е прашањево како да знаеш кои се ПЛАНОВЕТО?
нема превенција ако со некој ти е убаво и го сакаш не ти требе
трн во здрава нога
туку де ми кажи како да се дознаат ПЛАНОВЕТО на време?

A Луси каде се тие мажи ем жени?

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Мислев ваквите теми да започнам да ги игнорирам со цел да избегнам расправија но кога ке прочитам ваков наслов цревата ми играат ужичко коло.:facepalm:
Интересно е што секој знае да суди за спротивниот пол,без да си гледа во својот двор.Маживе отвараат тема за женските без притоа да размислат кој се ставаат во овој кош ама пак и женските не сакаат шала и веднаш со контра коментар/тема вракаат.
Искомплексираност или нешто друго нема да коментирам да не ме гаѓа некој со цитрони.
Да си кажам своето мислење на темата за да не добијам титула мрчаторка на векот.:icon_lol:

Поштени женски постојат.Не можеш да кажеш дека ги нема повеке само заради една пропадната врска или "рибата"од соседниот град те одбила за дејт бидејки се мувала со твој пријател.Мора да се прифати поразот и реалноста дека нема да биде секогаш како што сакаме ние.
Дека постојат к*рви постојат,дека постојат секакви девојки постојат не го негирам тоа и не само во Македонија туку секаде ги има распуштеници но зависи каква срека имаш да налеташ на таква како што посакуваш.
Ама изгледа некој не погледнал подалеку од својот нос па скока и се ќурчи како немало.

Член од
29 декември 2012
Мислења
88
Поени од реакции
25
тоа тоа само каде се тие
тоа е прашањето дали се и каде се
Мислев ваквите теми да започнам да ги игнорирам со цел да избегнам расправија но кога ке прочитам ваков наслов цревата ми играат ужичко коло.:facepalm:
Интересно е што секој знае да суди за спротивниот пол,без да си гледа во својот двор.Маживе отвараат тема за женските без притоа да размислат кој се ставаат во овој кош ама пак и женските не сакаат шала и веднаш со контра коментар/тема вракаат.
Искомплексираност или нешто друго нема да коментирам да не ме гаѓа некој со цитрони.
Да си кажам своето мислење на темата за да не добијам титула мрчаторка на векот.:icon_lol:

Поштени женски постојат.Не можеш да кажеш дека ги нема повеке само заради една пропадната врска или "рибата"од соседниот град те одбила за дејт бидејки се мувала со твој пријател.Мора да се прифати поразот и реалноста дека нема да биде секогаш како што сакаме ние.
Дека постојат к*рви постојат,дека постојат секакви девојки постојат не го негирам тоа и не само во Македонија туку секаде ги има распуштеници но зависи каква срека имаш да налеташ на таква како што посакуваш.
Ама изгледа некој не погледнал подалеку од својот нос па скока и се ќурчи како немало.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Од кога тоа ороспии поставуваат критериуми дали некоја е поштена или не е, и каква е поштената жена и кој услови треба да ги исполнува за да биде поштена ?
па да му ебем матер ова испаѓа како психички болни пациенти да даваат дијагноза на здрав човек, и да го убедуваат дека неговото однесување е нездраво, или исто како крадец да кажува од колку до колку се смета за ајдуклак а од толку до толку лоповлук,арно ама неговото не е ниту едно ниту друго туку е поштење на велико :pos:

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Од кога тоа ороспии поставуваат критериуми дали некоја е поштена или не е, и каква е поштената жена и кој услови треба да ги исполнува за да биде поштена ?
па да му ебем матер ова испаѓа како психички болни пациенти да даваат дијагноза на здрав човек, и да го убедуваат дека неговото однесување е нездраво, или исто како крадец да кажува од колку до колку се смета за ајдуклак а од толку до толку лоповлук. :pos:
A ti li kako kompetenten se najde da rasuduvas koja ke bide postena , a koja orospija?

i vo kontekst na temata ...Da, jas sum postena zenska, baba me isposti koga bev prvo oddelenie, od voski

W

Werther

Гостин
ne bidi siguren, no sprovedeno e sociolosko istrazuvanje vo mekadonija za socijalnata to est finansiskata zagrozenost spored nacija i pol i rezultatite se deka, najveke nevraboteni se makedoncite maski i taka e za mazi samo arbajt (dzabe ucel tuka ne zezna tranzicijata i opstiot grabez od politicarite na opstestvenata sopstvenost) gledam ili cuvari sega po novo obezbeduvanje sto go vikaat ili gradjevina, retko nekoj tatin sin i albancite gi dobija pravata na smetka na makedoncite no da ne gi krivime niv makedoncite im dadoa prava na albancite i na zenite na smetka na drugite makedonci cii najubavi godini pominaa vo taa tranzicija(citaj grabez na opstestvena sopstvenost, privatizacija nevideno zlurada i zlonamerna) i posle ke videte kako na nekoj mu puka filmot i bidejki ne moze da dojde do glavnite vinovnici nemajki sto da izgubi puka vo koj ke mu stigne na pat.
Не сум сигурен во социолошково истражување,зборевме за еманципација на жените во Македонија така ? Не збориме за транзицијата и грабежот,каков е стандардот на живеење и слично.

Јас мислам дека сеуште жената во Македонија ги нема добиено,целосно своите права, и сеуште не е еквивалентна со мажите во поглед на правата.
Примери многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom