Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Jas sakam da spodelam so vas eden moj problem...mokot soprug ima golem strav...glavata non stop go boli i mu kreva pritisokot do 220 so 150 i non stop e uplasen do pred nekoe vreme non stop placese se plasese da ne go izneveram se plasese da ne slucajno nekoj nesto mu praj magija.se plasi da ne nemame deca zato sto veke godina se obidvame da imame deca do dusa za toa i jas se plasam zato so rekoja deka nekoja rodnina negova mu napraj znaci za sekakva sitnica se plasi sonva neubavi sonoj kako crni senki padovi i sl neznam so da mislam i so da napram a pred edno 4 god ist problem imam i jas od se se plasev 3 god nikade ne izlegvav....samo gospod znae so se tie raboti
Тие работи се тоа што стравот од магии и слични глупости веќе и во потсвеста му останале и нон-стоп мисли на тоа, па затоа е така.
Сега на пример јас надвор случајно да паднам на мразот, доколку го имам неговиот страв од тие глупости веднаш ќе ме фати упла дека некој ми направил магија за убивање, а уствари јас само сум бил невнимателен.
Како за почеток нека проба да не мисли многу (не многу, туку по можност ич) на такви глупости, ако и тоа не бива нека побара помош, но не бајачки, гатачки и слични глупости, туку лекарска, не е ништо срамно тоа.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Jas sakam da spodelam so vas eden moj problem...mokot soprug ima golem strav...glavata non stop go boli i mu kreva pritisokot do 220 so 150 i non stop e uplasen do pred nekoe vreme non stop placese se plasese da ne go izneveram se plasese da ne slucajno nekoj nesto mu praj magija.se plasi da ne nemame deca zato sto veke godina se obidvame da imame deca do dusa za toa i jas se plasam zato so rekoja deka nekoja rodnina negova mu napraj znaci za sekakva sitnica se plasi sonva neubavi sonoj kako crni senki padovi i sl neznam so da mislam i so da napram a pred edno 4 god ist problem imam i jas od se se plasev 3 god nikade ne izlegvav....samo gospod znae so se tie raboti
Тешко е кога човек ќе влезе во тој филм,во кој јас со право влегов пред многу години...
Сега едино што знам дека,со чиста глава ги гледам работите.
Имено,после смртта на “свекрва ми“,таканаречената мајка на мојот сопруг,(викам така,затоа што ако беше права мајка,немаше да го прави тоа,барем не на роѓено дете),откако ги најдовме “магиите“ и ги фрливме,се е другачие,но тоа не ми помага да ги забораваам тие години...најлоши во мојот живот.
Мој совет до тебе е да ја пребараш цела куќа,за да бидеш на чисто,дали има нешто или нема,и да почнете нов живот....Многу си млада,а претпоставувам и твојот сопруг,за да паѓате во депресија....а може и без потреба.
Се надевам дека мојот совет ќе ти биде добродојден и ќе ти помогне да си го решите “проблемот“
Секое добро!

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
што бара темава овде?
ова не се смешки и играчки. луѓево овде што пишуваат сите измислуваат, се глупираат, така? сега кој и да пише овде сите ќе се смејат и ќе се зафркаваат.
модераторот изглеа многу современ ни е...........

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
што бара темава овде?
ова не се смешки и играчки. луѓево овде што пишуваат сите измислуваат, се глупираат, така? сега кој и да пише овде сите ќе се смејат и ќе се зафркаваат.
Никој не ти стави нож на грло,па да читаш нешто што ти е многу смешно!
Мене нешто што не ми е интересно,ни насловот не го дочитувам!

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
ojte na bajacka, najdete nekoja vo vasiot grad, ili odete na crkva, pomolete se!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
што бара темава овде?
Така е.....Апокалипто наш ја стаи у Чек Дис Аут затоа што и во Мистерии доаѓаа и тресеа глупости тролови....за некој ова е сериозно. А за оние што им е играчка не мора да тропаат на темата.....сега, никој сериозен нема да ја пипне ни со 2 метарен стап.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Меѓу вас што верувате во магии, има ли верници?

Што вели вашата религија за магиите?

Ако верувате во Господ, не ли е он посилен од секоја магија?

Или не сте верници?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Секој со свој памет....!!!!!
Дали и родителите кој имаат болни деца,не веруваат во Господ?
Или се неверници!
А тие што прават....што се?????

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Crna magija ne postoi najdisi dobar psikolog zatoa postoi psikologot tija leci dusata

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Секој со свој памет....!!!!!
Дали и родителите кој имаат болни деца,не веруваат во Господ?
Или се неверници!
А тие што прават....што се?????
Секој кој бара помош од врачеви, бајачи и магии прави нешто што е спротивно на правилата на Христијанството а и Исламот. Кој не верува нека праша оџа или поп.
Овие две ги наведувам како доминантни религии во Македонија.

Ако од било која причина некој бара помош од магија или гатање, врачање и слично, си фаќа работа со ѓаволот.

Џест сејинг.
Пред некој ден одиш во црква, пред тоа пости ова она и одеднаш БУМ - помагај сатано.

Значи родителите со болни деца бараат помош од ѓаволот ако лекот за својата мака го бараат во магии.
Според црквата е така, мене ми е сеедно јас сум атеист, не верувам во магии и богови.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Магијата нема никаква врска со тоа дали некој е атеист или не...just saying. Google is your best friend - побарајте и ќе видите дефиниции.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Јас ќе кажам, па вие смејте се колку сакате. Луѓе што не веруваат во магии се најлесен плен. Нити се чистат, нити знаат како да препознаат ни ништо. Некој ан страна ќе си седи и ќе си ги трие рацете смеејќи се.
Алмалке, сеа ова најискрено и најпоштено те прашувам.
Јас најотворено си кажувам дека не верувам во ништо натприродно, или како сакаш наречи го.
Еве мене, вака, како прост плен, кажи ми како да се заштитам од магионичари, вештерки или што и да се, сеедно.
По врачари немам намера да одам, ама еве вака сама, превентивно.

Познавам само една девојка која себеси се нарекува ,,вештерка,, , сега свадба правеше во библиотека и кажуваа магии со дечкото наместо заклетви.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Алмалке, сеа ова најискрено и најпоштено те прашувам.
Јас најотворено си кажувам дека не верувам во ништо натприродно, или како сакаш наречи го.
Еве мене, вака, како прост плен, кажи ми како да се заштитам од магионичари, вештерки или што и да се, сеедно.
По врачари немам намера да одам, ама еве вака сама, превентивно.

Познавам само една девојка која себеси се нарекува ,,вештерка,, , сега свадба правеше во библиотека и кажуваа магии со дечкото наместо заклетви.
Хипстери

Kajgana Shop

На врв Bottom