Каде оваa зимa? (сезона 2012/2013)

• Креатор на темата Креатор на темата cleverguy
  • Време на започнување Време на започнување
Колку е повратен билет до таму и каква е температурата моментално во Аргентина? Со колку пари можеш да поминеш за 10 дена?

Јас го купив 955 евра од Софија пред недела дена сега незнам колку е. Инаку температурата сега е 30-35 степени, а не би знаел да ти кажам колку пари би ти биле потребни за 10 дена бидејќи јас имам смештај и храна платено. :)

Јас го купив 955 евра од Софија пред недела дена сега незнам колку е. Инаку температурата сега е 30-35 степени, а не би знаел да ти кажам колку пари би ти биле потребни за 10 дена бидејќи јас имам смештај и храна платено. :)

Преку агенција идеш или како? Скапо е таму? Дај нешто поопширно за Аргентина ако може...

Преку агенција идеш или како? Скапо е таму? Дај нешто поопширно за Аргентина ако може...

Деловно одам 3 недели. Картата си ја купив од агенција, како што ми кажаа цените се горе-доле како кај нас, прв пат одам така да незнам многу али ако стварно си заинтересиран може коа ќе се вратам или од таму да ти пишам повеќе информации :)

Деловно одам 3 недели. Картата си ја купив од агенција, како што ми кажаа цените се горе-доле како кај нас, прв пат одам така да незнам многу али ако стварно си заинтересиран може коа ќе се вратам или од таму да ти пишам повеќе информации :)

Пиши повеќе што како кога ќе се вратиш од таму. Стварно сум заинтересиран.

Како е Пониква со рентање скии и цени?
Смештај во Мице е ок, или има подобро?
има за рентање, цените не знам колку се точно ама лани беа 600 денари дневно. Инаку како мислеш смештај во Мице ? Има одмаралиште и има неколку бравнари и хотел.

Фала за одговорот, досега не сум бил Пониква.
Сакам да отидам за викенд, да преспијам една вечер. Е сега , на интернет најдов сместување во Мотел-ресторан Мице. ББ за 600 ден, ФБ за 1000 денари. Искрено, не знам ништо за другите можности за сместување, затоа прашав дали е ок местото или има други , подобри сместувања?
Патем , колку е цена на ски карта и како си задоволен од стазите?

Фала за одговорот, досега не сум бил Пониква.
Сакам да отидам за викенд, да преспијам една вечер. Е сега , на интернет најдов сместување во Мотел-ресторан Мице. ББ за 600 ден, ФБ за 1000 денари. Искрено, не знам ништо за другите можности за сместување, затоа прашав дали е ок местото или има други , подобри сместувања?
Патем , колку е цена на ски карта и како си задоволен од стазите?
стазите се добри, има одмаралиште на мвр кое мислам нуди солиден престој ама е 1200 мислам од вечер. Имам еден другар кој има исто така кафана со соби можам да ти договорам за спиење ако сакаш. Пиши ми инфо во пп. Инаку тој е директно на паркингот и ги држи скилифтовите. Цените се 500 денари дневна карта ако не се лажам.. Не знам точно пошо мене не ми наплаќа :D

Бил некој писодери? Какви се стазите и ако може препорачајте некој хотел

Оваа зима ќе се печеме на некоја плажа, на крајот од светот :cool:

Банско најдобар во однос на цени, место за скијање на семејства во Европа.
По него се редат Кранска Гора и Soldeu, Andorra.

In the ‘Best for Families’ price comparison, Soldeu, Andorra completes the top three line up behind Bansko (£853.26) and Kranjska Gora (£1,118.42). At £1,121.14 for a family of four, Soldeu was only marginally more expensive than Kranjska Gora. Its high rating was boosted by a significant drop in local resort prices, which, when combined with a 5.6 per cent rise in sterling’s value against the euro³, resulted in an overall 18.3 per cent fall in ski holiday costs since last year.

http://m.postoffice.co.uk/news-snow-falling-european-resort-prices

Каков е патот за Банско, е за со автомобил (го чистат?) или да барам автобус?

Банско најдобар во однос на цени, место за скијање на семејства во Европа.
По него се редат Кранска Гора и Soldeu, Andorra.

In the ‘Best for Families’ price comparison, Soldeu, Andorra completes the top three line up behind Bansko (£853.26) and Kranjska Gora (£1,118.42). At £1,121.14 for a family of four, Soldeu was only marginally more expensive than Kranjska Gora. Its high rating was boosted by a significant drop in local resort prices, which, when combined with a 5.6 per cent rise in sterling’s value against the euro³, resulted in an overall 18.3 per cent fall in ski holiday costs since last year.

http://m.postoffice.co.uk/news-snow-falling-european-resort-prices

Ако некој има шанса да отиде до Солдеу / Андора, од се срце ја препорачувам. Минатите три години бев таму и жал ми е што годинава немам доволно денови од одмор за повторно да отидам. Убедливо најдобра вредност која ја добиваш за тие пари, ако примарната цел е скијање.

http://www.grandvalira.com/ca/mapa-interactiu-grandvalira?mapainteractivo=1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom