Каде оваa зимa? (сезона 2012/2013)

• Креатор на темата Креатор на темата cleverguy
  • Време на започнување Време на започнување
Стандард Банско плус сезонава ќе се оди и до Копаоник.

Игор Ј. ме интересира колку би ме чинело кога би отишол со уште двајца другари во Банско на една недела. Колкав буџет ми треба, кој хотел би ми го препорачал како добар и евтин да речеме ..и уште некои информации што мислиш дека се значајни.
Фала однапред :D

Вака сега, јас минатата година бев сместен во еден хотел кој беше на само 300 метри од гондолата и цена по вечер од човек беше 18 евра, преку ibegalis.com, иначе агенцијава е од Охрид. Годинава нешто слушав дека за истиов хотел ќе е 20 евра по човек на ден. Се работи за полупансион, значи доручек и вечера, секако за време на денот си на скијање. Хотелот е Mountain Paradise 3 **** , имаш спа центар со базен, џакузи, сауна, парна бања и сите тие услуги ти се платени во тие 20 евра. Значи 140 евра да речиме за спијање, за превоз не знам како оди, преку папилон мислам дека имаше 45 евра Скопје-Банско-Скопје по човек. За ски карта и тука зависи дали ќе сакаш да скијаш цел ден или пак полудневна од 12:30 до 16:30-17:00 часот. Јас би ти препорачал на полудневна бидејќи не мораш да стануваш многу рано, а и таман е потопло од 12 часот па натака. Исто така и картата е за нијанса поевтина, 35 лева беше за ученици од средно школо, 37 лева за студенти и 41 лева за возрасни (овие цени се за полудневните). Дневните карти се за 15тина лева поскапи од полудневните. Се на се, по човек би можело да те чини околу 350-400 евра со вклучен превоз и плус нешто за в џеб ваму таму :D

Сакам Банско, Од она што го слушав од луѓе кои биле, сите запрепастени. Бај д веј ќе пробам да скијам, никогаш немам пробано во животот. Ако има некој нека сподели уште нешто овде за Банско, како и каде е најдобро да се најде сместување во овој зимски центар...храна, потребен буџет, совети итн
Ако одиш на Банско советот ми е да си земеш и ваучер за ски-училиште. Вака си осмислаш ваканциата. Казвам ти го тоа, пошто сум видел многу од вашите се мотат као муви без глави по пистите без да скиат. Ако се оди само за иадене и пиене, тоа го има секаде.

Ако одиш на Банско советот ми е да си земеш и ваучер за ски-училиште. Вака си осмислаш ваканциата. Казвам ти го тоа, пошто сум видел многу од вашите се мотат као муви без глави по пистите без да скиат. Ако се оди само за иадене и пиене, тоа го има секаде.
Верувам во ова дека некои од нашите се мотаат ко муи без глави, некои идат само колку да се пофалат дека биле таму (не знам кое задоволство го имаат ако го направат тоа). Благодарам за советот друже, се надевам дека ќе одам зимово, и дефинитивно ќе те послушам и одам на ски-училиште, иако сум во доцните дваесетти години, не ми е срам што ќе ме зезаат малите деца таму :)

Верувам во ова дека некои од нашите се мотаат ко муи без глави, некои идат само колку да се пофалат дека биле таму (не знам кое задоволство го имаат ако го направат тоа). Благодарам за советот друже, се надевам дека ќе одам зимово, и дефинитивно ќе те послушам и одам на ски-училиште, иако сум во доцните дваесетти години, не ми е срам што ќе ме зезаат малите деца таму :)
Споко, никои нема да те зеза и далеку не са само мали деца да се учат(y)

Дали некој издава викендица по околниве градови ? За две вечери ни треба, околу 10 луѓе сме.
Исто така не интересира и смештај за 10 луѓе во околниве градови за две вечери. Прослава ќе си истераме по околни кафулиња и сл.

Мразам зимување во принцип ама би отишол до Будимпешта со овие туриве....

Ме интересира за Копаоник,ваше искуство...преку која агенција,дали може без неа...какви се хотелите,патот и нормално цените!

Оваа зима, како и секоја друга зима - дома, на топло.
Немам јас култура да акам по планини и снегови.

Оваа зима, како и секоја друга зима - дома, на топло.
Немам јас култура да акам по планини и снегови.
Така и јас мислев порано. Ама отидов 2 пати на зимување и ептен мерак ми се направи, поготово да ти се погоди времето и да е натрупано
со снег и да блесне зимско сонце, мераци...Си шетнеш по планината, топло чајче или некоја греана ракија :) кој за што е мераклија и верувај
во зимски услови подобро нема.
А искрено не е лошо и до Шапка на еднодневна екскурзија да се оди годинава. Од Скопје до Попова Шапка со возило се стига за околу 1 саат, денес сигурно веќе паднал снег и планината е обелена со 20-30 см снег. Доколку има некој информации за едноделни екскурзии организирани преку агенции низ Македонија нека ги сподели овде со цени, може на некој ќе му се помогне за патување.
--- надополнето: 4 декември 2012 во 00:21 ---
Ме интересира за Копаоник,ваше искуство...преку која агенција,дали може без неа...какви се хотелите,патот и нормално цените!
Повели официјална страница за Копаоник, има повеќе информации, цени, приватен смештај, стази и др....
И секоја чест на странава има и апликација за андроид и ајфон за повеќе инфо за Копаоник (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom