Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Хобитот. Се најде народна верзија со многу добар квалитет како не би арчел пари за кино карта.

Извини, симнав семпл од најдобриот рип, кастстрофа...како дојде до ова многу добар квалитет не ми е јасно :(

Тоа беше капак, артефактите на средина :D

Грешка си, јас очекувам во 2013-та да видиме неколку квалитетни филмови. Големиот Гетсби и новиот Супермен први ми доаѓаат на памет.
Jа го чекам едвај Mama на дел Торо и Пацифик рим, исто негова продукција.

Корисна страна за филмови. Објаснети се сите поими (+примери), има совети за гледање/рецензирање и листа на жарнови и под-жарнови

Некој што не го мрзи нека отвори тема и нека ги преведе бар основните поими. Нека се научат нубовите веќе еднаш дека рецензијата не е само опис на настаните

Jа го чекам едвај Mama на дел Торо и Пацифик рим, исто негова продукција.

Искрено, водејќи се по трејлерот имам чувство дека Пацифик ќе биде тотална утка. Ама ајде баш ќе видиме, може грешам. :)

2013?

Mxaag.jpgp

Корисна страна за филмови. Објаснети се сите поими (+примери),
Prequel:
the second or third film in a series of films that presents characters and/or events that are chronologically set before the time frame of the original movie; contrast to sequel

Examples: Star Wars: Episode I: The Phantom Menace (1999), and Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) are both prequels to Star Wars (1977); a combination prequel-sequel film was Coppola's The Godfather, Part II (1974); Another Part of the Forest (1948) was a prequel of The Little Foxes (1941)

Го изгледав и ФЦ. На почеток едвај чекав да заврши (пошто го знаев крајот), а со тек на време се задлабочуваш во филмот. Ремек дело е, фала ви на сите што ми го предложивте.

Друг гледан филм ми е Unknowing, солидно филмче.

Е сега, сакам некој филм со high fantasy. Нешто слично ко ЛОТР. Ми го предложија Ерагон, па да ми кажете дали е добар и дали вреди да се гледа?

Е сега, сакам некој филм со high fantasy. Нешто слично ко ЛОТР. Ми го предложија Ерагон, па да ми кажете дали е добар и дали вреди да се гледа?

Место Ерагон ти ги препорачувам Krull и Legend.

Искрено, водејќи се по трејлерот имам чувство дека Пацифик ќе биде тотална утка. Ама ајде баш ќе видиме, може грешам. :)
Не гледајте трејлери, мој совет. Иначе да, такво нешо ќе биде али се надевам со боље приказна од Batleship. И подобри глумци.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 15:01 ---
Мене оригиналот ми беше лејм така да ова автоматски ќе го скокнам.

Eragon/Dungeon & Dragons (батали ги овие два, очајно лоши)
Beowulf (CGI е цел филм)
Never Ending Story (бајка класик)
Pan's Labyrinth (повеќе Fantasy/Drama него High Fantasy но е екстра филм)
Legend (класик)
Red Sonja (класик)
Clash of the Titans/Wrath of the Titans (нова и стара верзија имаш, старите се подобри но новиве имаат ефекти)
Immortals (нов филм кој мене ми остави добар впечаток)
Connan (сите филмови се солидни, дури и новиот)

и мене
јебига ќе се помириме дека имаме малце педо во нас.

КвикСилвер, да го гледаш Pan's Labyrinth. Мене ми е еден од најомилените филмови. Фантазија е, да, ама не читај ништо за него, се друго остави го на карта изненадување, затоа што филмот е совршенство во секој поглед, на крајот ќе гледаш во екранот уште пола саат прашувајќи се што само си видел... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom