Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Уште еден пораз,не знам од каде да почнем,скоро цела утакмица губевмо,и на неколку пута кога дојдовмо на3,6,поена негатива,и одма пак ни праеа лесни серије,ете на крај,немавмо ни среќа.Утакмицава ја изгубивмо,ради тоа што им дозволивмо премногу скокови,и нормално катстрофалната игра на клупата:facepalm:.Не ми е толку за поразов,него тоа што имамо поише порази од победе,а еве скоро е полу сезона.со вакво темпо на игра,сериозно се прашувам дали ќе влеземо у плеј оф.

znaci dobro e sto ne ja gledav deka ke se prenervirav. a znaev deka ne moze da gi pobedime so ovaa klupa sto ja imame!

znaci dobro e sto ne ja gledav deka ke se prenervirav. a znaev deka ne moze da gi pobedime so ovaa klupa sto ja imame!
што е крива клупата...од 4ца кои играа...Џејмисон 3 мин играше само...Морис 10....а другите двајца имаа 27 поени.....не е до клупата....

што е крива клупата...од 4ца кои играа...Џејмисон 3 мин играше само...Морис 10....а другите двајца имаа 27 поени.....не е до клупата....
И бркот е на клупата :P Требаше подобар тренер да земиме овој не знае одбрана да игра.

Уште еден пораз,не знам од каде да почнем,скоро цела утакмица губевмо,и на неколку пута кога дојдовмо на3,6,поена негатива,и одма пак ни праеа лесни серије,ете на крај,немавмо ни среќа.Утакмицава ја изгубивмо,ради тоа што им дозволивмо премногу скокови,и нормално катстрофалната игра на клупата:facepalm:.Не ми е толку за поразов,него тоа што имамо поише порази од победе,а еве скоро е полу сезона.со вакво темпо на игра,сериозно се прашувам дали ќе влеземо у плеј оф.
Јас пак воопшто не сум разочаран од поразов. Видов дека има желба кај овие момци, желба да се надигруваат, желба да победат. Утакмицава ја изгубивме само ради офанзивните скокови на Клипси и ништо друго, нормално уз феноменалниот Крис Пол. Мислам дека проблемот кај Лејкерси покрај одбраната е и слабата клупа, поточно Џуди Микс кој е доста слабо шутира а се очекуваше да биде убица. Бркот несфатливо мала минутажа му дава на Џејмисон, а вчера исто така слабо го играше Морис, а можеше малиот да помогне колку толку во одбраната.
Не се секирајте ќе дојдат работите на свое место сигурен сум во тоа, но на тимов очајно му е потребна една победничка серија, која се надевам ќе почне од следниот натпревар. :)

Јас пак воопшто не сум разочаран од поразов. Видов дека има желба кај овие момци, желба да се надигруваат, желба да победат. Утакмицава ја изгубивме само ради офанзивните скокови на Клипси и ништо друго, нормално уз феноменалниот Крис Пол. Мислам дека проблемот кај Лејкерси покрај одбраната е и слабата клупа, поточно Џуди Микс кој е доста слабо шутира а се очекуваше да биде убица. Бркот несфатливо мала минутажа му дава на Џејмисон, а вчера исто така слабо го играше Морис, а можеше малиот да помогне колку толку во одбраната.
Не се секирајте ќе дојдат работите на свое место сигурен сум во тоа, но на тимов очајно му е потребна една победничка серија, која се надевам ќе почне од следниот натпревар. :)
Искрено не знам што си има увртено бркот у главата,го става морис да го чува пол,каде бе ооо,шашма го напрае.А од друга страна џејмисон солидно ја почна зезоната,не знам зошто го закова,на клупа,колку толку може да помогне.Друга работа зошто загубивмо вчера,беше тоа што,гасол,и артес,решија да си го ладат,наместо да играат.Исто проблемот со одбраната,кој стигне лесно не пробива,а да не зборимо за плеј,како што е пол,не уништи,истиот проблем го имавмо и лани.Џабе е све, бес одбрана нема титула,тоа е јасно.

Вчера го играле нападот на Мајк Браун и одбраната на Д 'Антони ..

Искрено не знам што си има увртено бркот у главата,го става морис да го чува пол,каде бе ооо,шашма го напрае.А од друга страна џејмисон солидно ја почна зезоната,не знам зошто го закова,на клупа,колку толку може да помогне.Друга работа зошто загубивмо вчера,беше тоа што,гасол,и артес,решија да си го ладат,наместо да играат.Исто проблемот со одбраната,кој стигне лесно не пробива,а да не зборимо за плеј,како што е пол,не уништи,истиот проблем го имавмо и лани.Џабе е све, бес одбрана нема титула,тоа е јасно.
Артест не изигра воопшто лошо, ако запримети цело второ полувреме само одбрана играше и можам комотно да кажам дека супер го чуваше Грифин. Улогата на Светомир на вчерашниот дуел беше само одбрана над Грифин и ништо друго. Д’Антони ваљда сфатил на полувремето дека на Клиперс може да им парира само со ниска петорка, со Артест на позиција 4, и тоа се ефектуираше во стигање на резултатот но недоволно за победа. Друго, Гасол мора да сфати дека не треба да игра топло-ладно туку треба да игра во КОНТИНУИТЕТ! Една утакмица ќе изигра добро па после 5 лошо, е ова мора да се смени.

еве анализа од "ефикасната" игра на Гасол
http://www.silverscreenandroll.com/2013/1/5/3838636/lakers-breaking-down-pau-gasol-clippers

Вечер се надевам дека Двајт нема да игра поради болките во раменото, за да се види играта на Гасол под кошевите, бидејќи јасно е дека е надвор од зоната од каде што сака да оперира, а како бонус можи ќе видиме некоја минутажа од Џејмисон

Жално е веќе ова.
Хауард страшна утакмица изигра, ама поради тоа глупиот пас заеба се.
И да последните две тројки на Коби.....шта реќи.

Уште еден пораз од денвер:tapp:извините ама морам,стварно многу се нервирам.МОРЕ АЈВАНИ ЕДНИ СВЕ ДА ВИ ЕБЕМ,КОЛКУ ГОДИНЕ ИГРАТЕ БАСКЕТ,И ВРСКА ДА СЕ НЕМАЛО,УБОО ВИКААТ ОВЈА ХАУЛАРД ПРАВ КЛОВН.У КЛУЧЕН МОМЕНТ ИМ јА ПОДАРИ ТОПКАТА:facepalm:,ИДИ ПАСИ ОВЦЕ БЕ ТИ НЕ СИ ЗА БАСКЕТ.ПА ЈА БИ ИГРАЛ ПОДОБРА ОДБРАНА ОД ОВА БЕ,СИГУРЕН СУМ,ЕБАВЕ ШУПЦИТЕ.ЕДЕН ГАЛИНАР ВЕ ЕБЕ КАКО ШТО САКА:place:.Единствено нешто што вреди у тимов е коби:cuc::cuc::cuc:,само жалосно е што игра со вакви шупци,Ако мислат дека он сам ќе ѓи однесе у плеј оф,гадно се заебале,или нека почнат да играат,или ќе го гледаат плејофот од дома.Утре не планирам,да влагам у темата за нба,зошто онја серкото мудава цитрони ќе ми ѓи напрае,а истото би ви го препорачал и вас.Значи успеаа да ми го расипат денов,да умрете да даде господ.

Веќе почнаа да се палат алармите, па дури и кај мене како еден од најголемите оптимисти тука. Да не добиеш утакмица во која Хауард има 25 скока и Коби дава 18 поени во последната четвртина ондак стварно нешто не штима. Баш анализирам у задње време и гледам дека Лејкерси имаат огромен проблем против екипи што форсираат брза кошарка налик Денвер. Денеска во 2-3 наврати имаше ситуација каде што Лејкерс дава кош и за три секунди Денвер дава кош на другата половина. Тоа не смее да се случува. Друго, Неш денес тотално потфрли, доста беше деконцентриран и имаше мислам 5 изгубени топки што е крајно невообичаено за него. Трето, за кој кур Џејмисон не го пушта, константно го лимитира Артест играјќи го на позиција 4 и форсирајки смал бал постава. Четврто, Џуди Микс е катастрофален шутер уште од првата утакмица сезонава, човеков едноставно не може и не може да погоди 2-3 ебани шута во серија и не може.
Шта речи освен тоа дека Господ нека ни е на помош, следува тежок период за Лејкерси, играат со Спарси во гости и уште една на гости па во петок со ОКС дома, тука ако оствариме барем две победи ондак ќе биде океј до негде, се друго ќе биде чекор подалеку од плеј оф. Ае на спиење доста беше нервирање.

Го имам кажано ова на темите за фудбал, кога диригентот е чкартен, оркестарот фалшира, тоа е случај кај Елеј, тоа е проблемот и ништо друго, ги убива спортската карма, му дадоа нож у грб на Зенот еј, Зенот :tapp:, земаа шупак на негова сметка, Шупак, ова што се случува е нормално и апсолутно заслужено, го исквернавија клубот ненормално со одлуката Зенто да се поебе а да се земе Бркот.

Тоа само глуп и луд човек го прави. Што побрзо се ишутира Бркот а се донесе човек адекватен за овој тим, толку подобро,плејофот под дифолт ќе си дојде, за останатото ќе видиме, Се е можно.

In the upcoming few games, the Lakers will be without:

Dwight Howard - A Torn labrum out for about a week.
Pau Gasol - A Concussion missing at least 2 games.
Jordan Hill - A Hip injury leading to 2 missed games.

Со Господ напред, ама против Сан Антонио без овие тоа ќе биде очобол за гледање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom