Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
563765_571216746228615_591489102_n.jpg

Абе,ќе идеме у плејоф? (n)
Некои прашања не заслужуваат одговор. :)
Инаку вчера конечно една добра и убедлива партија од Лејкерси, имаа водство од првата до последната минута и го држеа под контрола целиот натпревар. Конечно профункционира системот на Д’Антони, ран енд ган кошарката, се утепаа вчера од шутирање. Но да нагласам дека ова не ми се допаѓа, Филаделфија беше премногу очајна вчера во одбраната, очобол беа, со дефанзивно појаки тимови Лејкерс ќе имаат проблеми доколку играат вака. Мислам дека треба да сфати “бркот“ дека нема фонд на играчи за неговиот стил на игра, Морис и Духон не се играчи на кои можеш да се потпреш цела сезона бидејќи денес ќе погодат 5 тројки па после 20 натпревари по ред ќе имаат 0/10 за тројка.

И во одбраната не ми се допаѓаат некои работи, како на пример превземањето на играчи. Тоа во ред, се случува, дел од кошарката е, ама Лејкерс форсираат таква одбрана цело време а со тоа нон стоп противникот има мис меч со некој играч, дали висок со низок или низок со висок. Вчера во два напада по ред Мета и Духон направија switch и Тадиус Јанг остана против Духон и нормално лесно поентираше. Превземањето би било нормално доколку се случи меѓу Гасол и Мета или меѓу Хауард и Мета, бидејќи Ворлд Пис може да чува повисоки и поснажни кошаркари, поточно 4ки и 5ки. Истово и Мајами го користи со Леброн, доста често знаат да превземат со Бош и да остане Леброн со повисокиот играч од другиот тим, но секако не е проблем да го задржи бидејќи е премногу снажен и може да чува повисоки и јаки играчи. Али ваквото превземање како што го форсира Д’Антони во моментов ќе биде погубно против појаките екипи, прав пример е мечот со Њу Јорк, каде Хауард го превземаше Фелтон и овој ни ја праеше одбраната ренде, увек имаше 2-3 опции што да изигра, дали цепелин за Чендлер, дали пас за Новак и Смит за шут за тројка, дали он самиот да ја заврши акцијата. Али ај да не хејтаме кога веќе врзавме две победи по ред.
Следна играме со Шарлот, во вторник ако не се лажам, нема потреба да коментирам што очекувам од тој меч, мизерни се Шарлот, 11 порази во серија имаат и се освен победа ќе биде рамно на катастрофа.

И да кажам само дека Коби вчера постигна 34 поени, односно тоа му беше 6ти натпревар по ред со 30+ поени, и стана единствениот играч на таа возраст на кој му успеало тоа. Досега Џордан и Џабар на оваа возраст имаа врзано 5 натпревари по ред со 30+ поени, а Коби ги прејде и двајцата. :)

Одбраната пак беше премногу лабава, среќа што нападот функционираше подобро. Само не ми е јасно зашо коа имаат преку 10 поени водство толку ги избрзуваат нападите и шутираат од неизградени позиции за 3. Ќе се случи да утнат или да ја изгубат топката и им оставаат простор на противниците да ја намалат разликата.

Конечно две победи поред,се надевам ке се средаат работите некако во Лејкерс , што се случува со Неш и Гасол ????

Конечно две победи поред,се надевам ке се средаат работите некако во Лејкерс , што се случува со Неш и Гасол ????
Дај бе и мене тоа ме интересира нема ваљда цела сеозна да се повредени ебаго...:tapp:

Дај бе и мене тоа ме интересира нема ваљда цела сеозна да се повредени ебаго...:tapp:

Од Неш стварно не видовме ништо , а си викав толку силно засилување зедовме што ке кастриме се живо и диво , но ни трага ни глас од Неш...Се надевам дека ке влезе во препознатливата форма како што беше во феникс...

Леле колку среќна победа,последна секунда промашија чисто положување:D.Али настрана све,примивмо 100 коша,и тоа од шарлот.:facepalm:.

Дефинитивно убо напрајф шо не останаф буден :)
Pa ne bi rekol, dobra tekma bese, gubea 18 razlika na pola od treta cetvrtina, na 8 min do kraj u cetvrta 6 vodea, sto znaci si go propustil moze edinstveniot mec na elej sezonava kade igraa odbrana u prava smisla na zbor ( t.e., aludiram na period samo od natprevarot, ne cel mec ), edno 4 napadi u rok od 2-3 minuti Bobcats ne mozea da sutnat vo rokot od 24 sekundi. Posledna cetvrtina se vratija na starite naviki no sepak individualniot kvalitet si presudi. Na kraj mi snema net, od 40ta do 20ta sekunda do kraj ne gledav sto se sluci, znam ovie sutiraa dopolnitelno slobodno i namalija na 1, pa lejkers imaa napad a dali ja izgubile ili utnale neznam, posledniot napad na ovie go vidov, pak ne do tolku dobra odbrana, banana na Howard pa pak ja fakaat topkata Bobcat ipolozuvanje utnaa ali od ne tolku lesna pozicija i na kraj trojkata koja isto taka ja promasija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom