Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Во Хрватска изгуби поради несогласување на генералите, додуша и немаа мотивација да земаат територија таму.

Во Босна земаа република Српска, а косово го загубија ради курвана олбрајт и нејзините копиљиња.
Во Хрватска не е дека не се согласуваа - не можеа.....
Чим во етнички мешаниот Вуковар,одма на граница со Србија 1800 души (со 10тина зољи и базуки и 4 топа) држеа 88 дена сила од 15 до 30 000 војници (во зависност од фазата.....и тоа беше главната сила на ЈНА која го опсадуваше градот) и им убија 1200 души и 100 тенкови и оклопни возила,што ли ќе се случеше ако влезеа во 3-4 пати погоемите и похрватските Осијек,Сплит,Задар итн.... ?

Во Босна,баш американците им ја дадоа Република Српска во тие граници во кои што е сега таа.
Да не беа америте,Србите во БиХ скоро и ќе ги немаше. 95 после Олујата,Хрватите стигнаа до Бања Лука, Муслиманите ги пресекоа од другата страна кај Брчко.....
САД ги прекина воените дејствија и почнаа преговорите во Дејтон каде што србите добија и Република Српска.И тоа од преку 70% од територијата на БиХ која ја контролираа,паднаа на 48 %......,а контолираа и помалку пред да прекине војната.

Е едино Косово го изгубија не затоа што беа поразени во битки од страна на Албанците,туку затоа што цело НАТО ги натера на тоа.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
ЈСО се наоѓаше на страната на геноцидарците така ? На тие кои укинуваа автономии , протеруваа од работа луѓе , плачкосуваа и убиваа цивили ?
А УЧПМБ се бореше против таквиот режим , против еден Милошевиќ кој заврши во Хаг заради убиство на цивили.
УЧПМБ се бореше против Милошевиќ исто како што се бореа и србите во масовните протести со кои беше струшен тој режим.
Дали србите кои удираа по полицијата и влегоа во собрание во Београд се терористи ?

УЧПМБ имаше право.
Леле ќути, се расплакав... дај марамчиња :place::place::place: Кутрите тие, биле жртви на геноцид... А тие па, едни мили, едни добри, мирни, човечни... абе мравка не газат :D

Од што беа толку силни србите , УЧК им беше распределена низ цело Косово , па не можеа да се справат со нив.
Можеби имаш слушнато и ти една од фамозните оправдувања на србите: На другата страна имаме дрогирани борци. (мислејќи на УЧК).

Не им се веруваше дека пружат таков отпор , па ајде речи дека се дрогирани.

Србија имаше среќа што оружјето влегуваше само преку Албанија , а се работеше за тежок терен за внесување на оружје , и србите добро го имаа минирано и контролирано , најмногу војници УЧК губеше на граница при влегување на Косово него ли во самите борби низ Косово, а немале ни доволно и квалитетно оружје. Но со вољја пружеа голем отпор.

Што не ги удавија пред започнување на бомбардирањата ?

Србија ги изгуби сите војни на фронтови , ги добри војните против цивилите , во сите војни они имаат убиено повише цивили него војници.
Уауууу што ги направи бе ти учк ? Ги воздигна до небо, небаре се светска сила :LOL:
Споредуваш наставник од 1во до 4то, со магистер доктор на науки по воена техника и борба :) Немој, тие приказни на друг, на некој неписмен/

Читни малце на линков, ќе ти стане јасно што зборам ;)

Уствари што докажувам јас... ти во случајов, за белото ќе речеш дека е црно, а не па нешто друго :D

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Од што беа толку силни србите , УЧК им беше распределена низ цело Косово , па не можеа да се справат со нив.
Можеби имаш слушнато и ти една од фамозните оправдувања на србите: На другата страна имаме дрогирани борци. (мислејќи на УЧК).

Не им се веруваше дека пружат таков отпор , па ајде речи дека се дрогирани.

Србија имаше среќа што оружјето влегуваше само преку Албанија , а се работеше за тежок терен за внесување на оружје , и србите добро го имаа минирано и контролирано , најмногу војници УЧК губеше на граница при влегување на Косово него ли во самите борби низ Косово, а немале ни доволно и квалитетно оружје. Но со вољја пружеа голем отпор.

Што не ги удавија пред започнување на бомбардирањата ?

Србија ги изгуби сите војни на фронтови , ги добри војните против цивилите , во сите војни они имаат убиено повише цивили него војници.
Немој да сереш многу на филмски сцени кои вие самите си ги измислувате. Ако УЧК била распоредена низ цело Косово тогаш зошто 100.000 Албанци од Косово пребегаа во Македонија и ја молеа Македонската влада да ги пушти внатре и да им даде засолниште? Зошто УЧК не го заштити својот народ во "својата земја"?

Не дека Србите ми се многу омилени но имаа војска и вооружување ( од ЈНА ) со кои можеа да ги сотрат Албанците во Србија и Косово многу лесно. Проблемот беше и сеуште е во тоа што вие имате проклето многу подршка од НАТО, САД и ЕУ.

И признајте еднаш засекогаш дека вие ги правите најголемите проблеми на Балканот. Секогаш сакате да биде по ваше...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Немој да сереш многу на филмски сцени кои вие самите си ги измислувате. Ако УЧК била распоредена низ цело Косово тогаш зошто 100.000 Албанци од Косово пребегаа во Македонија и ја молеа Македонската влада да ги пушти внатре и да им даде засолниште? Зошто УЧК не го заштити својот народ во "својата земја"?

Не дека Србите ми се многу омилени но имаа војска и вооружување ( од ЈНА ) со кои можеа да ги сотрат Албанците во Србија и Косово многу лесно. Проблемот беше и сеуште е во тоа што вие имате проклето многу подршка од НАТО, САД и ЕУ.

И признајте еднаш засекогаш дека вие ги правите најголемите проблеми на Балканот. Секогаш сакате да биде по ваше...
Заштото беше во тек план за прочистуване на албанците и создаване на хуманитарна криза во регионот,кои не беша со оружие на рамо бегаше и наjвеке - РА и РМ .
Ако не се лажам во изминатите 200 години на Балканот конфликтите 1:1 се броjaт на прстите на едната ми рака. Овде се приплетуват интересите и на големите и дипломациjaта е дел от приказната.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Заштото беше во тек план за прочистуване на албанците и создаване на хуманитарна криза во регионот,кои не беша со оружие на рамо бегаше и наjвеке - РА и РМ .
Ако не се лажам во изминатите 200 години на Балканот конфликтите 1:1 се броjaт на прстите на едната ми рака. Овде се приплетуват интересите и на големите и дипломациjaта е дел от приказната.
Toj plan ne bese prv plan za etincko cistenje , tuku od pocetokot na XX vek se do Milosevic se vrsese etnicko cistenje vrz Albancite , ai vo vremeto na Jugoslavija odnosno Srboslavija istata pesna se peese , i toa dokazuvaat samite Srbi osven zapdaniot svet .
Zatoa da ve ne cudi zosto ima preku 6 milioni Albanci samo vo Turska od ovoj region isterano a za zapadot a ne zborime http://sh.wikipedia.org/wiki/Isterivanje_Arnauta
Ovie Albanofobite gore samo za inaet zborat deka doma gi hranat so Kiselina i ne ocekuvaj objektivna rasprava so niv , za sreka i ne se site isti , raka na srce ,..no i togas koga od celiot svet edna nacija e osuduvana nekoi clenovi izleguvaat na nivna odbrana ,znaejci deka , edinstvaena nacija na Balkanot koi stavale masovni grobista , siluvanje na deca ,ubivanje na najgroznomeren nacin na decava ,pozadi niv stojat SRBITE .
-Nitu eden edinstven rat ne dobija Srbite tamu kade imalo oriuzje protivnikot niven , poznati u svet da ratavuaat so goloruk narod kako sto go naprija vo Hrvatska , Bosna , vnatre u Srbija i Kosovo , tamu kade imalo oruzje toj rat go izgubile .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
За границите на западниов Балкан не одлучуваат ниту Србите, ниту Македонците, ниту Албанците, ниту Хрватите, ниту Бошњаците... туку одлучуваат големите играчи !
Ако западот каже ќе има нови прекројувања на граници ќе има, ако каже нема да има нема да има !
Албанците сами и до ден денеска не ќе можеа да го отцепат Косово од Србија, да беа сами и до ден денеска ќе протестираа, ќе се бунтуваа и ќе се тепаа со Српските воени и полициски сили ............ но ете во 1999 год. западот кажа дека ќе би независно Косово и навистина би(2008) !
Косово никогаш повеќе неможе да биде во рамките на Српската држава и тоа го знаат Србите, сега битката е само за северниот дел од Косово(4те Српски општини) !
Но кога ќе ги споредам Србите со нас и воопшто не се во некоја лоша ситуација, во денешна Србија(без Косово) си се преку 80%, во централна Србија се накај 90%, во северниот регион Војводина се 70% и можат мирно да си спијат, во БиХ си имаат свој ентитет(де-факто држава во држава), признати се како народ со сите права во Словенија, Хрватска, Црна Гора, Македонија...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ајде повторно бидејќи не си ме разбрал изгледа, ЗОШТО УЧК КОЈА БИЛА ТОЛКУ ЈАКА, СПРЕМНА И РАСПОРЕДЕНА НИЗ ЦЕЛО КОСОВО НЕ СЕ СПРОТИВСТАВИ НА ТОА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА АЛБАНЦИТЕ НА КОСОВО?

Дарданчо секаде и секогаш се фали дека Албанците ( посебно нивните терористички и балистички формации ) се најјаки, најспремни и најдобри воини од сите а неможеа да го спречат протерувањето и прочистувањето на Албанците на Косово. Јас знам дека се спремаше чистење на Албанците од Косово од страна на Србите и без ти да ми кажеш, но сакам Дардан да ми одговори зошто нивните терористи неможеа да го спречат тоа протерување и чистење на Косово? Ако биле толку јаки сигурно можеле да им се спротивстават на Србите.

Одговорот на овие прашања јас го знам но сакам Дардан да ми даде негов одговор од негова гледна точка!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ајде повторно бидејќи не си ме разбрал изгледа, ЗОШТО УЧК КОЈА БИЛА ТОЛКУ ЈАКА, СПРЕМНА И РАСПОРЕДЕНА НИЗ ЦЕЛО КОСОВО НЕ СЕ СПРОТИВСТАВИ НА ТОА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА АЛБАНЦИТЕ НА КОСОВО?

Дарданчо секаде и секогаш се фали дека Албанците ( посебно нивните терористички и балистички формации ) се најјаки, најспремни и најдобри воини од сите а неможеа да го спречат протерувањето и прочистувањето на Албанците на Косово. Јас знам дека се спремаше чистење на Албанците од Косово од страна на Србите и без ти да ми кажеш, но сакам Дардан да ми одговори зошто нивните терористи неможеа да го спречат тоа протерување и чистење на Косово? Ако биле толку јаки сигурно можеле да им се спротивстават на Србите.

Одговорот на овие прашања јас го знам но сакам Дардан да ми даде негов одговор од негова гледна точка!
Зависи каква е била целта на УЧК,дали да брани албанската популациja от прочистуването на армиjaта или да се воува за нешто друго.Тоа е решение на УЧК все пак. Нека Дарданиja отговори.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
dali se svesni ova si....... deka ako amerika krene race od niv deka ke gi snema od balkanov, ke bidat zbrisani???

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Finally... Nekoj mora na Shosonive da im pokaze kako funkcionra drzava i zakoni...za zal MK ne e slucaj...
Treba da svatat deka e 21 vek i deka treba da gi pocituvaat zakonite ..bez razlika da li im se dopagaat ili ne....

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Зависи каква е била целта на УЧК,дали да брани албанската популациja от прочистуването на армиjaта или да се воува за нешто друго.Тоа е решение на УЧК все пак. Нека Дарданиja отговори.
:facepalm:

И ти како Дарданија само празни зборови...

Да, УЧК војуваше за нешто друго. УЧК е "организација" која Албанците ја формираа за заштита на Албанскиот народ и Косово, наводно тоа е нивната цел. Ако УЧК имала други цели освен оваа тогаш тоа не е организација за заштита на Албанците туку е или терористичка организација или криминална организација. И ај погоди што, токму и тоа е.

Одговорот на прашањето што го поставив во предходниот пост и што Дардан цел ден неможе да најде зборови и докази за да ми одговори е токму ова. УЧК и сите наводни формации за одбрана на Албанскиот народ се само така наречени за замачкување очи. Всушност тоа се терористички, парамилитаристички и криминални организации чија цел не е одбрана на Албанскиот народ туку шверц на дроги, цигари, алкохол, изнудувања, киднапирања, трговија со луѓе и човечки органи, перење на пари и секаков друг вид на криминал што постои.

Сите овие работи УЧК и сите Албански организации го правеа многу добро и успешно за време на војната во Косово и сеуште го прават тоа. Рамуш Харадинај и сите други команданти на овие организации не беа борци за човекови права и заштита на Албанскиот народ ( што наводно беше и причината за војната во Македонија во 2001 ) туку се криминалци, шверцери, убијци итн. Судењата во Хаг на Харадинај и сите овие олоши е само чиста политика и сите го знаат тоа. Каде има сила нема правдина, така викаат старите. Ако не се Албанските формации на кој начин САД, ЕУ и НАТО ќе шверцуваат дроги на Балканот, како ќе го држат во рака цел регион? Плус, слично ви се случува и на вас во Бугарија, или навистина сте убедени дека Бојко Борисов од телохранител стана Премиер само затоа што е многу чесен или има добар нос за политика? Немој да ме јебеш бре...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:facepalm:

И ти како Дарданија само празни зборови...

Да, УЧК војуваше за нешто друго. УЧК е "организација" која Албанците ја формираа за заштита на Албанскиот народ и Косово, наводно тоа е нивната цел. Ако УЧК имала други цели освен оваа тогаш тоа не е организација за заштита на Албанците туку е или терористичка организација или криминална организација. И ај погоди што, токму и тоа е.

Одговорот на прашањето што го поставив во предходниот пост и што Дардан цел ден неможе да најде зборови и докази за да ми одговори е токму ова. УЧК и сите наводни формации за одбрана на Албанскиот народ се само така наречени за замачкување очи. Всушност тоа се терористички, парамилитаристички и криминални организации чија цел не е одбрана на Албанскиот народ туку шверц на дроги, цигари, алкохол, изнудувања, киднапирања, трговија со луѓе и човечки органи, перење на пари и секаков друг вид на криминал што постои.

Сите овие работи УЧК и сите Албански организации го правеа многу добро и успешно за време на војната во Косово и сеуште го прават тоа. Рамуш Харадинај и сите други команданти на овие организации не беа борци за човекови права и заштита на Албанскиот народ ( што наводно беше и причината за војната во Македонија во 2001 ) туку се криминалци, шверцери, убијци итн. Судењата во Хаг на Харадинај и сите овие олоши е само чиста политика и сите го знаат тоа. Каде има сила нема правдина, така викаат старите. Ако не се Албанските формации на кој начин САД, ЕУ и НАТО ќе шверцуваат дроги на Балканот, како ќе го држат во рака цел регион? Плус, слично ви се случува и на вас во Бугарија, или навистина сте убедени дека Бојко Борисов од телохранител стана Премиер само затоа што е многу чесен или има добар нос за политика? Немој да ме јебеш бре...
Кое е празни зборови?
Абе не е многу jaсно,кои точно струи от албанци ja организираа таа УЧК и какви им беха целите на 100%. Финансирането може и да е било от наркотици и се друго што го наброи,но целите во краjна мера са битни. Никоja паравоена организациja не се финансира от продаване на леб или боза на улица.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Еден член убаво напишал погоре дека на Балканот во последниве 200 години и немало ниту една војна 1 на 1, туку секогаш оние големите мешале прсти !
Доколку не се мешале големите сили и не давале поддршка на Балканските народи(некои од нив) денеска којзнае како ќе изгледала мапата на Балканот ?!!
Турците сигурно до сега ќе биле поразени од Балканските народи .......... но што ќе било со на пр. Македонија, Албанија, Црна Гора, БиХ е знак ??
Битно е во секој случај да се одржи балансот на работите .......... а тој баланс е Македонија да остане во овие граници и тоа да биде гарантирано и плус да се признае Македонското име, нација, идентитет, јазик... веќе еднаш засекогаш !
Косово нека биде независно но без северниот дел таму и онака нема Албанци(во тие 4 Српски општини), а исто така Албанците да прекинат да провоцираат во Прешевската долина(јужна Србија) и да се задоволат со нивните права и конститутивност во Република Македонија !
Војводина е дел од Србија со 70% Српско население и тука нема простор за некој да говори за некаква си широка автономија, република и сл.
Босна и Херцеговина нека си остане една држава, но да се пази Дејтонскиот договор и понатака .............. и по можност во Босанската федерација создавање на уште еден ентитет овојпат на Хрватите Херцег-Босна !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom