Xibalba
Господин Господин
Многу мал е бројот на возилата што возат на метан, мислам дека ова не влијае на цената на LPG.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И тој што беше на пумпа ми вика се очекува уште да поефтини![]()
![]()
Што не кажувате вакви работи на време.
Само што ја натанкирав за 42.5 динари.
како и да е, ЛПГ-то поевтинува... а дали тоа ке се одрази и за авто плинот ке видиме... јас би сакал и искрено се надевам, а богами и по логиката треба и тој да се симне за тие 10%...
Ovo ke troši 5-6kg na otvoreno,8kg gradska.
Metanot se prodava vo kilogrami,ne znam tačno kolku e toa vo litri a i ne e važno. Eve vo oglasot pišuva deka troši 12e metan na 300km,vo Italija e metanot 90c-1e za kg što znači potrošuvačka 4-5kg na 100km.Сигурно мислиш литри а не кг.
Колку што знам односот е 3 литри во 1 кг (грубо земено).
Metanot se prodava vo kilogrami,ne znam tačno kolku e toa vo litri a i ne e važno.
Važna e samo cenata na 100km. Ova vozilo ako troši na otvoreno 4-5kg metan plin ke troši okolu 10l plin na 100km. Znači 250denara metan vs 430 denara lpg na 100km Samo toa e važno. Skoro upola poeftina e vožnja na metan sega so ovaa nova cena nego so lpgВажно е ако прави споредба со бензин и ЛПГ, нив ги продаваат во литри а не килограми.