Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
На Хрватите, словенците, босанците, албанците не им текна дека со референдум може да добијат независност, браво за македонците...........

Тогаш Македонија била турска, за каква Македонија ти мислиш??

Мене секогаш ми беше/е сомнително зошто Македонија доби независност милум, тоа е мистерија, но мислам дека знам зошто.......

Ne be decko, ti definitivno si na "nesto".

Kako toa Albancite da se odvojat od SFRJ so referendum? Koja teritorija bila albanska pred SFRJ, pa so odeluvanje da si stane samostojna?

Kazi mi ti, decko sto ti bilo somnitelno kako toa makedoncite se odvoile po miren pat, kako se odvoi Crna Gora?

makedonska Makedonija, ne se pravi na toso, ne mi prodavaj "ja ne znam" filmovi.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:56 ---
Добро бе зарем не гледате дека беше убаво изрежирано и дека станува збор за радикални исламисти повторувам радикални исламисти кои презедоа неколку џамии и за кои УБК твр4деше дека "знае кои се и дека ситуацијата е под контрола",

Ајде потсетете се или прашајте постарите дали за време СФРЈ па и краљевина и Турско Македонците и Муслиманите некогаш се мразеле по верски основ?

Одговорот е НЕ барем за Македонија се до конфликтот каде имаше терористички методи користени од страна на т.н ОНА, моментално и двајцата пастири(гвујо и Амети) си играат со нервите на граѓаните вршејќи поделба поточно мислам дека и 2001 кога беше војната не бевме толку поделени а имаше дури и албанци во АРМ, од другата страна беа Косовари поддржани од локални Дилери и лица кои имаа за лежење во Идризово а потоа и присилни мобилизации нели од 4 деца едно ќе оставите па ќе ве пуштиме да си одите додека трае рокот за евакуација-што значи АРМ ги штитеше своите граѓани во случајов и Албанци и Македонци, имаше и летоци на 300 јазици за да цивилите се евакуираат и навистина колатералната штета беше сведена на минимум освен користењето на жив штит, сега се што требаше да се стори е да се осудат хашките случаи но да се осудат ТУКА, Хаг ги отфрли нормално бидејќи АРМ се бореше со терористичка организација а не регуларна војска(на која подоцна НИЕ и дадовме легитимитет со преговарањата), сега што пастирите си чучат еден врз друг и играат нати го дај ми го кога се во прашање национални интереси јебига ние ги биравме-Играјте тенис.

Ја следев темата и ме мотивираше да коментирам и да побарам да се стави во канта бидејќи настанот беше претходната година а има и коментари кои се непристојни и не одговараат на возраста на Х членови кои пишуваат мбез разлика на етничка, верска и кој ти знае каква припадност.

Ако ви се дебатира за овој случај, кој е прв во нашата Историја тогаш мислам дека треба да се дебатира во подфорум Право, па да се изјаснат првен правниците па потоа да видиме што и како.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:50 ---

Која демократска бе, знаеш ли што збориш-па ги Амнестираа за да седнат на власт гвујо чучна кај али тоа и врапци го знаат.

Тоа е работа на МВР, зарем алфите и останатите фаќаат само таму некои македонци а на другата страна не важи законот како што вели еден граѓанин-тоа е до власта.

Opushteno be BC, kje ti dademe i tebe fotelja za nekoe vreme. :)

А не, не може. Б.Ц. нек си седи дома со синчето Љупбчо на кауч. Фотеља јок.

hahahaha

ljuPco mu e sinceto a luBco mu e najnov BFF :)

Ova ti sto napisa, znaci so dvajcata na kauc da sedi, nikako fotelja. Epten offtopic otidovme, kje ni brisat mislenja.

Taka pisav zoso epten politicki bese postoto pogore. gwujo mu kweknaw na awi, pa zatoa e na vlast...blablabla.

ABE SMRT ZA KUCINJATA KASAPSKI STO GI UTEPAA DECATA, KRF IM EBAM.

toj zemal za gruevski i ahmeti mi zbori.

Пуно, да те потсетам дека и САД осудија тројца албанци од Дебар (Ељвир, Шаин и Дритан Дука) за заговор поттикнат од радикален исламизам. Осудени се на ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР заради планирање џихадски напади- http://www.vest.com.mk/?ItemID=DD57E7DBDF32454EBE28C3EBDE6FCEA4

Еве и статија од Њујорк Тајмс каде и некои нивни роднини од Македонија зборат дека тоа било “политичка пропаганда’’ : http://www.nytimes.com/2007/05/10/nyregion/10plot.html?pagewanted=all&_r=0

И Америка покажа со судски пресуди дека постојат албански џихадистички радикални структури (по потекло од Дебар а делувале милитатно-џихадски во САД), а сега задача на демократска Македонија е да се бори со постојните радикални исламисти во РМ законски, во согласност со Уставот, меѓународното право и светската коалиција против џихадскиот терор, со цел Македонија да го заштити основното човеково право на живот и слободно движење на сите нејзини жители насекаде во РМ.

Зарем тепањето и малтретирањето христијани по автобуси и улица, мотивирано од исламистички џихадски побуди и создавање страв со крајна џихадистичка цел - верско чистење на христијаните од Скопје, не е радикален џихад???????

И самиот велиш дека се во америка, каде пишува дека во Македонија има џихадисти??

Никогаш не сум рекол дека нема глупи албанци, кои мислат дека се религиозни, од 10000000 албанци сешто има............

И какво верско чистење во Скопје зборуваш жити бога, па во 1912 Скопје бил мнозински муслимански град, а денска има 500000 христијани........

И што добиваме со демек : создавање страв со крајна џихадистичка цел.......

Кога наш најголем сојузник(САД) се бори против овие работи, а ние да станеме токму тие........
Всушност да станаме такви баш вие сакате..... а јас уште се прашувам од каде се финансираат муџахедините низ Македонија и општо во балканот........

Кога наш најголем сојузник(САД) се бори против овие работи, а ние да станеме токму тие........
Всушност да станаме такви баш вие сакате..... а јас уште се прашувам од каде се финансираат муџахедините низ Македонија и општо во балканот........

“Најголем сојузник“ не е зато што Барак Обама спие навечер со кече и сонува да си купи куќа во Драч ко ќе се пензионира. Се е то од моментален интерес и услови. Памтиш дека едно време Америка беше најголем сојузник и на Осама Бин Ладени талибанците.

“Најголем сојузник“ не е зато што Барак Обама спие навечер со кече и сонува да си купи куќа во Драч ко ќе се пензионира. Се е то од моментален интерес и услови. Памтиш дека едно време Америка беше најголем сојузник и на Осама Бин Ладени талибанците.

Осама бин Ладен и талибанците - организација
Албанија и албанците - држава и нација

Кече, за да не ти падни нешто умно на глаа.

Осама, еден од саудиските принцој. Талибанците, авганистанци од Авгнаснистан.
Албанци, во Македонија, малцинство со кече на глааите.

Точно терористичка организација, исто како и УЧК. Концептот на дејствување на УЧК е сличен со оној на Алкаеда.

Кече, за да не ти падни нешто умно на глаа.

Осама, еден од саудиските принцој. Талибанците, авганистанци од Авгнаснистан.
Албанци, во Македонија, малцинство со кече на глааите.

Сад со саудиска арабија имаат феноменални односи........

А Сад имаат феноменални односи со сите албанци, со држава со се........
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 14:31 ---
Точно терористичка организација, исто како и УЧК. Концептот на дејствување на УЧК е сличен со оној на Алкаеда.

ОНА ја нема веќе, зошто американците уште не подржуваат????

И самиот велиш дека се во америка, каде пишува дека во Македонија има џихадисти??

Никогаш не сум рекол дека нема глупи албанци, кои мислат дека се религиозни, од 10000000 албанци сешто има............

И какво верско чистење во Скопје зборуваш жити бога, па во 1912 Скопје бил мнозински муслимански град, а денска има 500000 христијани........

Jas kje ti kazam be, kje te informiram zosto gledam seuste si go teras filmot "ja ne znam"

Saudi Arabia maj frend, Saudi Arabia.

Ne samo vo Makedonija, sekade niz svetot.

Gledam si pisal imaat fenomenalni odnosi. Samo na hratija, si zaboravil da dopises.

Mногу ќе те разочараат идните настани ако добро не ја проучиш историјата, Америка беше сојузник и приател и на талибанскиот Авганистан. На авганистан на чие чело седеа талибанци.

Mногу ќе те разочараат идните настани ако добро не ја проучиш историјата, Америка беше сојузник и приател и на талибанскиот Авганистан. На авганистан на чие чело седеа талибанци.
Кога ќе им мине интересот ќе се смееме.

Ја стварно ви се чудам како имате уште сили и време да дискутирате и да се вртите во круг со овие странкиве кога со нив нема објаснување и дискусија.

О ти бе, Скопје никогаш не било мнозински муслимански град па дури ни во времето на процутот на Отоманската Империја! Имало можеби голем број муслимани ама поради механичкиот прилив заради потребите за управување со тој дел од Отоманскта Империја. Дури ни по своја волја не се доселувале самите туку ако ги испрати султанот. Ниту Македонија во тоа време имала во кое и да е населено место мнозинско муслиманско население, а ако сакаш ниту ни твојата матична држава Албанија немала мнозинско муслиманско население пред доаѓањето на Турците на Балканот. Најпосле, Gjegj Kastrioti - Skenderbeu бил христијанин и се борел во името на христијанството. Токму заради тоа и вашето знаме има двоглав орел чија секоја глава засебно означува дво-христијанска заеднца поделена на источна и западна црква, односно православци и католици. Тоа што повеќето ваши предоци си го продале газот за една кофа урда на турзите па од христијани преминале во муслимани не ви дава за право да ширите радикален ислам на овие простори.
Како муслимани најбројни се на Балканов албанците. Кога вакво злосторство на најголем христијански празник е извршено од муслимани албанци, што очекуваш??? Пофалби? Гледај прво како самиот реагираш на насловот на темава. Веднаш застануваш во одбрана на обвинетите со смешни изјави. Дај бре човек, биди малку паметен и користи го мозокот пред се, батали ги соросоидите околу тебе кои водат поинаква кампања за уривање на оваа држава зашто никој од националностите кои оввде живеат нема да има корист од тоа.

О ти бе, Скопје никогаш не било мнозински муслимански град па дури ни во времето на процутот на Отоманската Империја! Имало можеби голем број муслимани ама поради механичкиот прилив заради потребите за управување со тој дел од Отоманскта Империја. Дури ни по своја волја не се доселувале самите туку ако ги испрати султанот. Ниту Македонија во тоа време имала во кое и да е населено место мнозинско муслиманско население, а ако сакаш ниту ни твојата матична држава Албанија немала мнозинско муслиманско население пред доаѓањето на Турците на Балканот. Најпосле, Gjegj Kastrioti - Skenderbeu бил христијанин и се борел во името на христијанството. Токму заради тоа и вашето знаме има двоглав орел чија секоја глава засебно означува дво-христијанска заеднца поделена на источна и западна црква, односно православци и католици. Тоа што повеќето ваши предоци си го продале газот за една кофа урда на турзите па од христијани преминале во муслимани не ви дава за право да ширите радикален ислам на овие простори.
Како муслимани најбројни се на Балканов албанците. Кога вакво злосторство на најголем христијански празник е извршено од муслимани албанци, што очекуваш??? Пофалби? Гледај прво како самиот реагираш на насловот на темава. Веднаш застануваш во одбрана на обвинетите со смешни изјави. Дај бре човек, биди малку паметен и користи го мозокот пред се, батали ги соросоидите околу тебе кои водат поинаква кампања за уривање на оваа држава зашто никој од националностите кои оввде живеат нема да има корист од тоа.
Toj nema mozok!!
Ama zatoa ima KECHE!

Misli ako klapne kece deka ima mozok!
Deka e belosivo!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom