- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.968
На Хрватите, словенците, босанците, албанците не им текна дека со референдум може да добијат независност, браво за македонците...........
Тогаш Македонија била турска, за каква Македонија ти мислиш??
Мене секогаш ми беше/е сомнително зошто Македонија доби независност милум, тоа е мистерија, но мислам дека знам зошто.......
Ne be decko, ti definitivno si na "nesto".
Kako toa Albancite da se odvojat od SFRJ so referendum? Koja teritorija bila albanska pred SFRJ, pa so odeluvanje da si stane samostojna?
Kazi mi ti, decko sto ti bilo somnitelno kako toa makedoncite se odvoile po miren pat, kako se odvoi Crna Gora?
makedonska Makedonija, ne se pravi na toso, ne mi prodavaj "ja ne znam" filmovi.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:56 ---
Добро бе зарем не гледате дека беше убаво изрежирано и дека станува збор за радикални исламисти повторувам радикални исламисти кои презедоа неколку џамии и за кои УБК твр4деше дека "знае кои се и дека ситуацијата е под контрола",
Ајде потсетете се или прашајте постарите дали за време СФРЈ па и краљевина и Турско Македонците и Муслиманите некогаш се мразеле по верски основ?
Одговорот е НЕ барем за Македонија се до конфликтот каде имаше терористички методи користени од страна на т.н ОНА, моментално и двајцата пастири(гвујо и Амети) си играат со нервите на граѓаните вршејќи поделба поточно мислам дека и 2001 кога беше војната не бевме толку поделени а имаше дури и албанци во АРМ, од другата страна беа Косовари поддржани од локални Дилери и лица кои имаа за лежење во Идризово а потоа и присилни мобилизации нели од 4 деца едно ќе оставите па ќе ве пуштиме да си одите додека трае рокот за евакуација-што значи АРМ ги штитеше своите граѓани во случајов и Албанци и Македонци, имаше и летоци на 300 јазици за да цивилите се евакуираат и навистина колатералната штета беше сведена на минимум освен користењето на жив штит, сега се што требаше да се стори е да се осудат хашките случаи но да се осудат ТУКА, Хаг ги отфрли нормално бидејќи АРМ се бореше со терористичка организација а не регуларна војска(на која подоцна НИЕ и дадовме легитимитет со преговарањата), сега што пастирите си чучат еден врз друг и играат нати го дај ми го кога се во прашање национални интереси јебига ние ги биравме-Играјте тенис.
Ја следев темата и ме мотивираше да коментирам и да побарам да се стави во канта бидејќи настанот беше претходната година а има и коментари кои се непристојни и не одговараат на возраста на Х членови кои пишуваат мбез разлика на етничка, верска и кој ти знае каква припадност.
Ако ви се дебатира за овој случај, кој е прв во нашата Историја тогаш мислам дека треба да се дебатира во подфорум Право, па да се изјаснат првен правниците па потоа да видиме што и како.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:50 ---
Која демократска бе, знаеш ли што збориш-па ги Амнестираа за да седнат на власт гвујо чучна кај али тоа и врапци го знаат.
Тоа е работа на МВР, зарем алфите и останатите фаќаат само таму некои македонци а на другата страна не важи законот како што вели еден граѓанин-тоа е до власта.
Opushteno be BC, kje ti dademe i tebe fotelja za nekoe vreme.