- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 31.071
- Поени од реакции
- 74.755
Не брат, нема ни да седам дома, туку ќе си ја летнам во Грција на одмор, како што направија патриотите што денес се јачаат колку ја сакаат државата.
Абе жено,џабе објаснуваш, децава живеат во виртуелна реалност.
Они си мислат дека ако недај боже пукне, а шансите за тоа се многу големи,има луѓе кои се платени да војуваат за нив,ќе се најде и некоја будала која нема да избега кога ќе го мобилизираат,така да нема они шо да се замараат со такви глупости.
Они ќе си седат дома,ќе навиваат за нашите,ќе мрчат кога нешто нема да испадне како што треба и ќе се надеваат дека нашите ќе победат.Е сега,ако случајно изгубат,боже мој,нема они да бидат криви,они секако нема да учествуваат па и никој ништо нема да им направи.
Они нивниот патриотизам ќе го покажат на прослави по повод некој спортски успех,денот на независноста,ќе дркаат на Александар,ќе плукаат по Срби,Грци,Бугари, а ако недај боже пукне, па треба да ги мобилизираат, ќе се напикаат таму од кај што испаднале(у на мајка им) и ќе им пцуат се по список на тие што се обиделе да ги мобилизираат.
Тука важи народната - "Од кај шуто па и боде"
Има дебела причина зошто за дезертерство,речиси секаде во светот,казната е смрт.
Абе да не ви дише мозокот на вас, после 2001 мислите дека некој стварно ќе оди да се бори за државава???
Абе кур не ме боли, нека си ги пратат политичарите синовите нивни, е тогаш ќе размислам да одам со нив.
Цела држава ја продадоа, а јас ќе одам да се пуцам со некој кој истотака како пиун го прелажале дека се бори за којзнае што.
Ги испоубија луѓено за ништо, им ги оставија фамилиине да скапуваат, и тие малку пари што им ги дадоа ГИ НАТЕРАА ДА ГИ ВРАЌААТ. WHAT THE FUCK???
На спротивна страна на тие што ја нападнаа државата им дигнаа споменици, школи крстија по нивно име.
Не пеер, попрво лудачко уверение ќе извадам него ли да одам да се борам.
Нема врска тоа со никакво јунаштво, туку со ЗДРАВ РАЗУМ.
И незнам што е со муабетот ЌЕ СЕ НАУЧЕЛЕ НА РЕД.
Што ќе ме научат на ред во три месеци? Може само некоја тешка болест да закачам од никаквите услови, може да ми се одмили јадење грав пошто само тоа се јаде и да изгубиш работа пошто никој жив нема да те толерира што ќе отсуствуваш три месеци од работа.
Од ваков тип на служење војска НЕМА НИКАКВА ПОЗИТИВНА РАБОТА.
Да не било така немало цела Европа да се откажува од таков тип на служење. Се знае бе брате, тие што лаат нека си одат, што има мене да ме тера? Ем ќе си земаат парички ем ќе си фураат филм.
Тие што се јачаат се се некои ликови што се фураат по јутјуб клипови ќе ве колиме, ќе ве јадеме, а уствари бел дсен не виделе, или некои што веќе не ги фаќа рокот, па демек нека се научеле младиве генерации сега
![Гик :гик: :гик:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/smilies/geek.png)