Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Каде поточно? Ај ако можеш закачи линк од http://maps.google.com
Од влезот на ченто, т.е. надвожнјакот па го поминаа Агро Сервис. Не сум видел до каде стигнале. Татко ми вика дека иделе ептен брзо. Е сега незнам дали ќе копаат и на споредните улички или само главната. Кај мене тешко да дојдат :(

Корисник сум на Call & Surf Basic стариот од 15 GB и поднесов online барање за миграција во новиот Call & Surf Start со 300 GB. Прашањето ми е дали се потребни посебни процедури и потписи, и отприлика за колку време го активираат пакетот, бидејќи сепак сум постоечки корисник ?

Од влезот на ченто, т.е. надвожнјакот па го поминаа Агро Сервис. Не сум видел до каде стигнале. Татко ми вика дека иделе ептен брзо. Е сега незнам дали ќе копаат и на споредните улички или само главната. Кај мене тешко да дојдат :(
На која улица си ти? Јас сум на Палмиро,може ќе се спуштат надоле во брзо време,штом се кај агро сервис :D

Корисник сум на Call & Surf Basic стариот од 15 GB и поднесов online барање за миграција во новиот Call & Surf Start со 300 GB. Прашањето ми е дали се потребни посебни процедури и потписи, и отприлика за колку време го активираат пакетот, бидејќи сепак сум постоечки корисник ?
Мислам дека нема никаква процедура само ќе те префрлат и ќе го средат новиот договор они.

2403733299.png

Деновиве ми е срање интернетов имам потрошено само 60гб од 250. Ништо не е сменето, ме известија дека линијата не ми чинела и дека ќе пратиле екипа од понеделник....

Како до сега чинеше т.е поседниве 7 години. Крајно сум разочаран од нив во последно време, не стабилен нет, крш опрема, троттле на торенти, рандом не чинење на линии и уште незнам ти што.

За фирма како нивната срамота е.

Сум си го заборавил пасфордот за да се пуштам тука 192.168.178.1 И сеа како да го сменам ели како да се пушта без да ни се јавам на тие во t-home. помагајте

А на лап топот ми е зачувана на ваерлесот лозикката како па таму да ја викам која е има windows xp

Сум си го заборавил пасфордот за да се пуштам тука 192.168.178.1 И сеа како да го сменам ели како да се пушта без да ни се јавам на тие во t-home. помагајте
Aко се јавиш немат да может да ти помогнет. Ретерирај го со игла од позади рутерот, така ќе се ресетира све и мислам и тој пасворт.

од еден друг форум
Бидејќи од 1 јануари мрежата од телефонски жици не е повеќе во екслузивно користење на Македонски телеком, истата се враќа на државата и ќе мора да плаќаат закуп, така да секаде каде што до сега имаат инсталирано оптички кабел по автоматизам ќе ве префрлат на таа технологија. Значи доколку кај вас има таква можност ќе бидете префрлени на тоа, но без продолжување на договор или менување на пакет без ваша желба, односно ќе останете на истиот пакет/договор.

Затоа и беше цело ова брзање последниве 2 години, со инсталирање на оптички кабли и менување на централи од дигитални во VoIP.

Едно прашање, колку од прилика се чека да дојдат и да ти намсетат нет. Имам кабел се, само да пуштат нет ги чекам скоро месец дена :S

Едно прашање, колку од прилика се чека да дојдат и да ти намсетат нет. Имам кабел се, само да пуштат нет ги чекам скоро месец дена :S
Треба да ги замараш малку, али штом ти се нафатиле за нет секако имаш техничка можност. Еве јас на пример за глупава миграција на пакет чекам веќе 3-4 дена, такви се едноставно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom