LCD телевизори

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
E konecno posle tolku setanje po prodavnici,i gledanje po internet i forumi ,sporeduvanje karakteristiki i razni funkcii si zedov vcera Panasonic TX-L32E5E od Tehnomarket.Televizoro e full hd,Ips panel led smart 150Hz backlight.Ima DVB-t,DVB-c 4xhdmi,2xUSB itn.Isto taka cita sd karticki so mi se sviga i ima isto edna rabota mozebi ne e tolku bitna i presudna no mene mi znaci.Ima mnogu dobar dizajn,i isto zabelezav deka koga se raboti za panasonic mnogu ne skrzavi.Za razlika od nekoi drugi proizvoditeli se prepoznava odma metalno stabilno leziste i ne e samo eftina plastika.I so e najvazno ima mnogu cista slika slika so jak kontrast 2000000:1.Nema proble ni za dnevno ni za nokno gledanje.
--- надополнето: 29 декември 2012 во 16:07 ---
i uste nesto .Gi sporeduvav vo prodavnicata priblizno televizori od ista klasa so slicni karakteristiki.Panasonic imase najcista slika ,pa posle LG,a Philips nemase vrska.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
E konecno posle tolku setanje po prodavnici,i gledanje po internet i forumi ,sporeduvanje karakteristiki i razni funkcii si zedov vcera Panasonic TX-L32E5E od Tehnomarket.Televizoro e full hd,Ips panel led smart 150Hz backlight.Ima DVB-t,DVB-c 4xhdmi,2xUSB itn.Isto taka cita sd karticki so mi se sviga i ima isto edna rabota mozebi ne e tolku bitna i presudna no mene mi znaci.Ima mnogu dobar dizajn,i isto zabelezav deka koga se raboti za panasonic mnogu ne skrzavi.Za razlika od nekoi drugi proizvoditeli se prepoznava odma metalno stabilno leziste i ne e samo eftina plastika.I so e najvazno ima mnogu cista slika slika so jak kontrast 2000000:1.Nema proble ni za dnevno ni za nokno gledanje.
--- надополнето: 29 декември 2012 во 16:07 ---
i uste nesto .Gi sporeduvav vo prodavnicata priblizno televizori od ista klasa so slicni karakteristiki.Panasonic imase najcista slika ,pa posle LG,a Philips nemase vrska.
Со здравје да си го користиш, добар избор си направил. Само да знаеш тоа контрастот 2 000 000:1 е само математички така инаку нема врска со реалноста, сите производители мачкаат очи со тоа (y)
--- надополнето: 29 декември 2012 во 17:00 ---
Јас да прашам нешто...Дали има некоја можност да се подесува преводот, башка од она што го дава телевизорот како боја, тип на букви и големина. На пример да се направат bold буквите во текст фајлот некако? :( со хтмл тагови можеби? :( Оти и бела и жолта боја знаат да бидат тешко препознатливи, барем да може bold да се направат некако, идеално ќе е :D

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
Со здравје да си го користиш, добар избор си направил. Само да знаеш тоа контрастот 2 000 000:1 е само математички така инаку нема врска со реалноста, сите производители мачкаат очи со тоа (y)
--- надополнето: 29 декември 2012 во 17:00 ---
Јас да прашам нешто...Дали има некоја можност да се подесува преводот, башка од она што го дава телевизорот како боја, тип на букви и големина. На пример да се направат bold буквите во текст фајлот некако? :( со хтмл тагови можеби? :( Оти и бела и жолта боја знаат да бидат тешко препознатливи, барем да може bold да се направат некако, идеално ќе е :D
Pa neznam za kontrastot taka li e ili ne no i prodavacot koj sto se znaeme odamna i on mi rece deka Panasonik so ips led ekran se so podobar kvalitet za razlia od ostanatite.A za ova so prevodot neznam uste ne sum probal uste go ucam.A i tataman rabota ako ne e dobar zosto ne e i bas evtin 26000.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
ај некој нека ми објасни за што служи pcmcia card slot гледам имам на телевизорот па незнам за што е

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
И да чини телевизоров сигурно е refurbished роба. Од АМЦ и пенкало за нова година да ти даваат не земај.
Сега ја отворија продавницата во Кавадарци, си викам ај да прашам, а стварно така седат тие, жив човек не им влегува.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Точно. Туку, во кои продавници да разгледам за телевизори?
Е па не ти останува многу, Нептун и Техномаркет ти остануваат, не верувам дека Сетек, Нико и Анхоч имаат продавници во Кавадарци. Или пак некои мали продавничиња кои продаваат компјутери и опрема, па можда ќе фрлат и некое телевизорче.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Некој да кажи искуство со Grounding телевизорите од Нептун. Гледам се со добра цена па одма ми се некако сумливи ;)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Некој да кажи искуство со Grounding телевизорите од Нептун. Гледам се со добра цена па одма ми се некако сумливи ;)
јас купив Грундинг - ама е маде ин КИНА
сега е супер,слика одлична.

Kajgana Shop

На врв Bottom