Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Мизерија. Нема потреба да ти кажувам колку сум разочаран. Јасно е веќе подолго време. Единствено ми е криво што премногу се потценува и омаловажува здравиот разум во државава. Штета.

The circle is not round, то шо се деси денес се дешавало години наназад а ќе се дешава и во иднина. Штета шо не се испотепаја меѓусебно денес, како пред Собрание така и во него.

Кајгич

Зарем не заслужуваат сите 120 пратеници да се затворат во Собранието и по брза постапка, без трошка размислување да им се тргне кибритот.
Тие 120 гниди го претставуваат народот на Македонија, тие 120 лигуши земаат плата од сите граѓани на Македонија, тие 120 дебили треба да престанат да мислат на личната корист, истите тие 120 кретени денес одиграа претстава на која цел свет ни се смее.

Покрај Вардар, Македонци,
покрај Егеј, Македонци
и под Пирин Македонци,
само во Собрание ПРОСТАЦИ

Ги гледам оние на дискавери емигрантите како ги ловат.....сега сваќам како им е и ги оправдувам.....

:facepalm:

Мрачно време се наѕира над оваа наша Македонија.

K2FiX.jpg

Кајгич

Зарем не заслужуваат сите 120 пратеници да се затворат во Собранието и по брза постапка, без трошка размислување да им се тргне кибритот.
Тие 120 гниди го претставуваат народот на Македонија, тие 120 лигуши земаат плата од сите граѓани на Македонија, тие 120 дебили треба да престанат да мислат на личната корист, истите тие 120 кретени денес одиграа претстава на која цел свет ни се смее.

Покрај Вардар, Македонци,
покрај Егеј, Македонци
и под Пирин Македонци,
само во Собрание ПРОСТАЦИ
Море само логор за нив, логор и гасна комора... :facepalm:

Драга кајгана каде се наоѓам моментално јас ???
а) На која територија

б) во која земја

в) на која планета

г)............................

Оној преубав миг од Либар на Џибони кога лажицата тивко и бааавно паѓа во медот... Естетика на совршеното.

Така пропаѓам јас во Љубов драга.
А во што да пропаѓам?

Ништо на овој свет нема да не’ спаси освен тоа.

М.

Кајги,
Имам колекција од милки за цела недела:pos:само да ги скријам брат ми да не ми ги изеде :)
И јас така прам, и на крај секогаш брат ми ми ги наоѓа :(

Само ова сакав да кажам.
200121_190008144470653_345126413_n.jpg

Драга, пред две недели имавме на едно предавање по предметот “Регионална економија“ дебата на тема “Што после завршувањето на факултетот“. Многумина се правеа патриоти пред професорката и велеа дека ќе останат тука, во земјава, тука да го печалат лебот. Имаше и такви како мене што рекоа дека при првата шанса одма го фаќаат патот под нозе и бегаат од бедотијава. Дури и ме погледнаа како да сум Марсовец кога реков дека сакам да одам во Австралија и да работам како економист во фирмата на мојот дедо, демек како сум можел да го оставам ова убаво парче земја.
Сега би ги прашал тие што ми глумеа патриоти, дали и они би останале покрај вакви случувања? На што личи ова? Уште па кога ќе видам по интернет порталиве дека едни ги бранат ВМРО други СДСМ... :facepalm: Бруки, прави бруки, исто како да живееме во Сомалија, па и бетер, ретардиран народ, уште поретардирани пратеници, се на се добиваш држава која е во тежок минус.
Ја само едно ќе кажам, само некој диктатор за нас, некој да не управува зашто ние на друг начин не може да функционираме, ќе се испотепаме меѓу себе за Власт, за таа ебана фотеља која го прави раздорот во државава а и низ многу други места во светот.
Толку од мене, само се надевам нема да биде полошо.

Passed down to you...

Една добра доза филмови. 17 за оваа недела или некаде по 2 ипол у просек. Башка повеќето ми се погодија. Да додадам дека половина дискографија на Едвард Нортон ми е гледана? Не е многу но мора да признам не постои тапа филм со него и со Де Ниро. Ги бива момците.
Друго, планови за НГ ни за лек. Абе знаев као све ќе се одвива уште од пред 3 недели. И искрено ич не ми пречи. Економично, вамте тамте, ќе си имам тро пара за понекоја книга од саемиве.
So says Edv... Saladin

Абе во оваа држава како знам за себеси ништо позитивно се нема случено, до толку ли сме малер у п.м. или пак едноставно не не бива како народ и тоа е тоа, политички партии не обвинувам бидејќи сите се исти(за власт/фотеља) а и немам интерес од никого, така да нека кршат глава и немој некој да ми рекол дека сум во грешка, дека Бр е подобар од Гр или Гр е подобар од Бр !
Пак излегува на она моето каков народ - такви политичари - таква држава, после да не викаме дека криви биле некои други од надвор .............. за овој народ само камшик и чизма како во старите добри времиња на Султанот, не сме ние созреани сеуште за Европи, за демократии, за плурализми... уште ни треба Турски котел да не довари !
П.С. На тие што сериозно помислуваат за иселување од државава од се срце им посакувам среќа, здравје и успех во новата им татковина која и да е ............. ние што ќе останеме овде ќе се снаоѓаме некако како до сега така и во иднина купи ден помини !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom