ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Предходниот петок,чекав во 10 сабајлето автобус за на факултет и само што стигнав на постојката ете двојка,целиот радосен шо немат ич да закаснам...и шо да видам,шоферот отворат средна ,внатре преполно како вагон со евреи за концентрационен логор...Си викам јебига,ќе чекам 19ка. И ете 19ка приватна,шоферот запалено цигаре ,раскомотено без гужви али слободни седишта само назад каде имаше неколку од браќава кои галмеа на цел глас. И ајде реков ќе се држам за шипките(иначе не беше од оние автоби кај шо имат на средина празен простор за стоење)и незнам шо ме тераше беља да се свртам да видам дали се ослободило некое седиште а шоферов брзаше да фатит семафор кај поштана,па кога се извртив едно 360 степени на кривината, ни самиот незнам како не паднав...
Иначе незнам дали сте приметиле, некој од приватниве имет мотори шо не се за градска вожња... па ако не седиш ела избалансирај се да не падниш да те видам...

Луѓе што зборат ПРЕМНОГУ гласно на телефон, ко да сакаат цел автобус да ги слуша:

"И МИ ВИКА ЈА ДА СУМ ОБЛЕКЛА НЕШО ДРУГО ПОШТО НЕ МОЖЕЛО ТАМУ ТАКА, ПА ЗАТОА НЕЈЌЕШЕ КАЈ МЕНЕ ДА ДОЈДЕ ПОСЛЕ ТОА. А ДРУГАР МУ СЕЉАК НЕВИДЕН, НЕ ЗНАМ ШО ТИ ГЛЕАШ У НЕГО, СО ОНАА ТАМАРА ОД _________(не знам ти кај таму)_________ ЦЕЛА ВЕЧЕР БЕШЕ, НЕ СЕ ТРГНА ОД НЕА, МИСЛИШ И ДО ВЕЦЕ ЌЕ ФАТЕШЕ ДА ЈА ИСПРАЌА ДА ТРГНЕШЕ ОВАА."

- Ќути офцо! Јебе ми се мене и за Тамара, и за тоа како нејќел типот дома да ти дојде да те клеца и за другар му шо ја лижел типката цела вечер !! А и следеше муабет како зборела со рандом тип преку камера на нет и овој и кажал "Show me your legs", а оваа нејќела пошто не била издепилирана :tapp:

Само слушалици е лекот за у автобус у пм...

Луѓе што зборат ПРЕМНОГУ гласно на телефон, ко да сакаат цел автобус да ги слуша:

"И МИ ВИКА ЈА ДА СУМ ОБЛЕКЛА НЕШО ДРУГО ПОШТО НЕ МОЖЕЛО ТАМУ ТАКА, ПА ЗАТОА НЕЈЌЕШЕ КАЈ МЕНЕ ДА ДОЈДЕ ПОСЛЕ ТОА. А ДРУГАР МУ СЕЉАК НЕВИДЕН, НЕ ЗНАМ ШО ТИ ГЛЕАШ У НЕГО, СО ОНАА ТАМАРА ОД _________(не знам ти кај таму)_________ ЦЕЛА ВЕЧЕР БЕШЕ, НЕ СЕ ТРГНА ОД НЕА, МИСЛИШ И ДО ВЕЦЕ ЌЕ ФАТЕШЕ ДА ЈА ИСПРАЌА ДА ТРГНЕШЕ ОВАА."

- Ќути офцо! Јебе ми се мене и за Тамара, и за тоа како нејќел типот дома да ти дојде да те клеца и за другар му шо ја лижел типката цела вечер !! А и следеше муабет како зборела со рандом тип преку камера на нет и овој и кажал "Show me your legs", а оваа нејќела пошто не била издепилирана :tapp:

(y)
a5fcd806_big-headphones.jpeg

Ако може некој да ми каже кој автобус оди накај Илинден? Фала многу :)

Фала богу ја прекина глупата дискусија. Денес, Петок...чекам бус, доаѓа двојка пУна...си викам, заеби брат, чекај си 12че. Вторник и Петок, жив човек нема во приватниве, мераци. Не е ЈСП, него приватни...кај нив ме курчи тоа што ако нема патници вози низ градов како да ми прави панорамско разгледување ебате. Ако брза, од ЃП до центар стигам за 10 мин...ако нема патници, стои на зелено...ако нема никој за симнување и качување, застанува на автобуска, отвара врати, чека (во празно), затвара и трга полека, стои на зелено и чека да се уклучи црвено на семафор.....абе мизерии се. Од дома до центар стигам за 30 мин, наместо за 10-15.

Фала богу ја прекина глупата дискусија. Денес, Петок...чекам бус, доаѓа двојка пУна...си викам, заеби брат, чекај си 12че. Вторник и Петок, жив човек нема во приватниве, мераци. Не е ЈСП, него приватни...кај нив ме курчи тоа што ако нема патници вози низ градов како да ми прави панорамско разгледување ебате. Ако брза, од ЃП до центар стигам за 10 мин...ако нема патници, стои на зелено...ако нема никој за симнување и качување, застанува на автобуска, отвара врати, чека (во празно), затвара и трга полека, стои на зелено и чека да се уклучи црвено на семафор.....абе мизерии се. Од дома до центар стигам за 30 мин, наместо за 10-15.
УЧК вози дванаеска, а нив нормално, ги боли уво за правила и прописи, така да ќе стигне и ќе тргне и ќе застане, он кога сака и кога му одговара.

Аууу, денеска беше ненормално. Првин, немаше двојка едно пола саат, а кога дојде крцаше со пензионери, одвај сум влегол, како што веќе каснев на колоквиум, некако се убутав меѓу старцине, а сето ова се случуваше во Ѓорче, значи на почетни станици. Не сардини, оваа ситуација не се опишуваше и за да стане поинтересно, една старка улета во автобусот со тепсии завиткани во кеси. Е, замалку ќе заборавев, во оваа гужва се наоѓаше и бебе со количка, така да многу интересно искуство.

УЧК вози дванаеска, а нив нормално, ги боли уво за правила и прописи, така да ќе стигне и ќе тргне и ќе застане, он кога сака и кога му одговара.

Од коа не си се возел со приватен автобус? Онака, тоа кај 12-те е променето доста, не е баш како порано...

Ова се деси во 23ка, значи не е ЈСП случка ама ме изнасмеа :) Имаше така гужва во автобусот и шоферов се врти накај еден дечко што стоеше напред ама им блокираше пат на други, и му се раздра: Дечки ајде бе мрдни назад, што стоиш тука, не делиме чоколади!! :)) Реакција? Мрдна дечкото и тука таму по некое смеење падна :) Јаки се шофериве :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom