на истава тема имам објаснувано повеке пати како работи овој систем... имам забрана од админстраторите да го правам тоа, бидејки јас сум сопственик наз фирмата и тогаш тоа спаѓало во маркетинг, бидејки ЈАС објаснувам или во незнам точно како го нарекоа, нешто како спам или герила маркетинг... несакам да бидам така окарактеризиран, затоа ке го скокнам делот со обаснување, затоа што во едно мое сочно објаснување со истите бев баниран заради тоа...несакам пак да ми се повтори... но затоа имам слобода да те поканам и тебе и било кој друг што сака да повели секој работен ден од 10 до 17 часот во нашата канцеларија што се наоѓа во аеродорм, карши тобако, во зградата на телекабел и таму ке ви биде објаснето што и како и зашто...
како и да е, ке ти посочам неколку работи битни:
-прво и основно не ми се 3 киловати климите вкупно туку 4,2 а пак парното ми е со иста снага.
-второ, со тие клими греам 2 простории, а со парното ЦЕЛ СТАН... (две спални, дневна, кујна, купатило, и поприлично голем ходник)
-ај што имам проблеми со дишни патишта, да го тргнеме на страна, (климите прават турбуленции во воздухот) исто така се бучни... а парното не е...
и за последен пат ке го кажам истово: СО КЛИМА ГРЕЕШ СОБА, А НЕ ЦЕЛ СТАН...