Лажеш курво! [И сите епизоди од хумористичната серија „Буџет за 2013“]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи опозицијата за кур кејф ги блокира седниците или сепак имаат некоја јака причина?
Јавно кажаната причина е дека се прави за буџетски заштеди од 200 милиони на непродуктивни трошења кои нема да ги погодат пензионерите, субвенциите, социјалците итн... Ако не се крати на тоа, размисли на што би се кратело...
Владата не го прифаќа тоа(како и секој друг амандман предложен од било која опозициска партија), а овие им го блокираат носењето на буџетот со огромен број амандмани а со тоа и задолжувањето кое е планирано.

Мислам дека филмакедон најубаво го долови моментот, без да навлезе премногу во политика.

Значи опозицијата за кур кејф ги блокира седниците или сепак имаат некоја јака причина?
Не е кејф. Решија да и се спротивстават на Владата. Иако е опозиција, мора да има некое влијание во државава. До сега беа живи мртовци. Конечно промрдаа.
Иако делува како злоупотреба на положба тоа што го одолжуват гласањето на буџетот, имаат право да ги истакнат своите барања. Владата се однесува игнорантно кон нив, па сега се некако затечени од ситуацијава.
Сега и двете страни тераат инает и не попуштаат. Едниве не се враќаат да хибернираат, а другиве не сакаат годоста да си ја побијат.

Абе да беше помлада ќе ти речев да ти ебам то гркланчето ко на потполошка,ама дека си стара ќе ти речам.... Не се дери мори маторице!

Па и вие вака ќе се дерите и нервирате, кога некој инат ви тера и тоа инат што ќе те кошта плата во наредната година, бидејќи ако не се донесе буџетот они некое време ќе работат за без пари :)

Нели ги научивте нашите политичари , они никогаш не се фалат колку се добри , туку кажуваат колку се лоши нивните противници.

Ова што се случува е смешно , но повеќе е трагично.

Пошто гледам дека ептен се влошуваат работите на седници а јас не пратам многу политика, може некој накратко да каже зошто сдсм толку се противат против новиот ребаланс на буџетот? Што уствари им пречи на нив?

Носат нов буџет за 2013 година. Али опозицијава реши да го блокира носењето од чисто популистички побуди, им сметале вишок неколку милиони во слободен превод мижи мујо тулумби паѓаат. Од друга страна вемеровцине сакаат тоа да го прикажат како крај на светот, го активираа цело просто проширено членство на улица да се резили. Земјоделци протестираат поради блокада на буџет и пензионери, да ги прашаш што е буџет ако еден од нив знае да одговори јас ќе се упуцам на лице место пред нив. Значи апсолутно немаат поим зошто протестираат на ладново.
Ако буџетот не помине на парламент, автоматски плата нема да земат, ни они ни вратонишачите. Тоа би требало да се прослави. Ќе фрлам три петарди од радост.

ама лошо мислиш, мислиш Грујо претходно незнаел за затајувањето на данок и сите криминални работи што ги правел Рамковски? знаел само едно време беше со него, плукаше по Црвенковски и оп наеднаш се сврте против Грујо овој. Тоа ти е исто ко сдсм кога дојде на власт одма што го затвори Амди ради добро знаеме што :) додека претходно сето тоа они го знаеле ама не го затвараа нели?
и да не должам гарант Црвенковски му имал ветено некоја јака позиција на Рамковски :)
николче диктаторче :D николче диктаторче = зандана

А за гускава неам коментар :tapp: особено што има колеги од пп, со кој памет еееееееј
Епа затоа не сум ни за едните ни за другите, зошто кој и да е на власт ги става своите и интересите на партијата пред државните интереси. Оваа влада може работи повеќе за државните интереси, ама има катастрофални грешки правено што се повеќе ме тераат да стварам отпор кон нив. За а1 си реков, дека телевизија што измислува некое си писмо од некој си таму фуле (демек мене фуле треба да ми каже дали добро или лошо живеам, уште една работа што многу ме нервира) само за да направи некое си измислено незадоволство кај граѓаните, не треба да постои. Не викам да нема презентирање на слабости во државата, ама овие и белото викаа дека е црно. Башка тие најблиски шо си беа до велија (или некој друг незнам точно) сега си лапаат по 60.000 плата у собрание, си станаа пратеници и ич не ги боли дали ја затворија а1.

215139_2649521455505_540001850_n.jpg

Да знаеше во кој контекст прилепчани дошле до тоа да ги викаат мајмуни, т.е. приказната зад прилепскиот мајмунлук, и да имаше некој баш прилепчанец таму, да и даде одвет (еј, зборов...), ова ќе заличеше и формално, на она што е: комедија од космички размери... која, за жал, се игра врз наши плеќи....

Овие, пратенициве наши, си играат играчки, прават медиумски сензации, театар, леб и игри.... само се прашувам каде е лебот...

Како што и името им кажува, треба да ги испратиме негде, иако знам дека тоа е практично неостварливо, фино ми изгледаше како мисла....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom