Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да де, битно да не те прај мајмун. Дека има работа, има, не велам не. Дека претерал тро со 3 дена, претерал. И 3000 денари, е многу пари за таа работа... можиш слободно да прашаш некој друг, не е само еден мајстор. 1 ден за работа и 2000 денари за работна рака мене ми изгледаат ок.
аха, фала ти многу :) :)

Дечки ако може некој да ми помогне. Се работи за Мерцедес Е класа 1999 година, најверојатно редизајн. Дали може при мал удар во десното крило да се скине цревото за парно и лолку пари отприлика ми бе коштале десен Хела фар, црево за парно и поправка на браник и десно крило? И како се движат цените на десно крило и преден браник? Каде можам да ги најдам најефтино?

Исто така да не знаете каде можам да најдам поефтини половни делови(крило, браник, фар, казанче за вода за бришачи) низ Македонија за Пежо 107 2007 год. и да не познавате некој увозник на такви делови од Србија, Грција итн.?

ме интересира мислење од поискусни за алфа ромео 156 и 147 поточно моторите 1.9 џтд ,2.4џтд и бензинските 1.6 и 1.8 шо не се ТС

2.4 jtd ne se naj naj,najdobra serija se 1.9jtd so 85kw. Provereno zverče,mala potrošuvačka i odličen vrtežen moment,i što e najvažno mnogu izdržlivo.Na site alfi strašno im strada prednicata,ne se baš najdobar izbor za našive rally patišta ama šta je tu je. 1.6 benzinecot e isto taka odlična mašina,nema da zgrešiš ako zemeš.

Дечки ако може некој да ми помогне. Се работи за Мерцедес Е класа 1999 година, најверојатно редизајн. Дали може при мал удар во десното крило да се скине цревото за парно и лолку пари отприлика ми бе коштале десен Хела фар, црево за парно и поправка на браник и десно крило? И како се движат цените на десно крило и преден браник? Каде можам да ги најдам најефтино?

Исто така да не знаете каде можам да најдам поефтини половни делови(крило, браник, фар, казанче за вода за бришачи) низ Македонија за Пежо 107 2007 год. и да не познавате некој увозник на такви делови од Србија, Грција итн.?
od kaj si mislam deka mozam da ti pomognam pisi vo pp

Вчера го сјебав картерот симнувајќи се од тротоар истече цело улје.
Може да се поправи,колку чини нов?
Се работи за bora 1.9 tdi?

Како се движи цена за рака за вакви поправки (отворање мотор, менвање дихтунг и други дефекти зависи каква е состојбата на моторот )?
Мајсторот што ми ја одржава бара 3000 ден. за рака плус делојте што ќе треба да се сменат јас да ги порачам.

Доста бе си ги мерите на темава... за совети е, не за да се докажиме дали Американското ѓубре склепано во погоните на Даеву е поубо од германското срање дрнкано 15 години...

Каде да најдам мали сијалички за таблицата позади, ми прегореа. Сакам да најдам со синкаста светлина, најдов обични само како што беа предходно, најдов и такви со јака светлина и сини од Филипс али беа 900 денари... за 2 мали сијалички за таблица... нема смисла. Помош ?

Каде да најдам мали сијалички за таблицата позади, ми прегореа. Сакам да најдам со синкаста светлина, најдов обични само како што беа предходно, најдов и такви со јака светлина и сини од Филипс али беа 900 денари... за 2 мали сијалички за таблица... нема смисла. Помош ?
abe na benziskive imas po 150 denari :D

Како се движи цена за рака за вакви поправки (отворање мотор, менвање дихтунг и други дефекти зависи каква е состојбата на моторот )?
Мајсторот што ми ја одржава бара 3000 ден. за рака плус делојте што ќе треба да се сменат јас да ги порачам.

@Dzish арно што ја среди темата, замина бааги офтопик. Сега кога се рсчисти малку темата ќе можи некој да ми одговори на погорното прашање, да не ме заколат мајсторите и така колата ќе ме "избричи" пред празнициве.

Луѓе пред извесен период земав Фиат Пунто 2001година, го наследив дома од моите, па затоа штп не сум запознаен со колата, сакам да прашам нешто. Имено кога стискам на копчето trip ми покажува 12-13 л просечна потрошувачка а ја му ставам по 300 денари бензин и возам по 50-60 км. Дали често знае да греши така комшјутерот или тоа и не е баш веродостојно, исто така во мисла ми е да не е некој дефект што знае понекогаш да сецка, сменив свекици нови ставив boch и малце се поправи сецкањето али пак сецка понекогаш. Инаку се работи за 1.2 мотор со 75кс

Фала

Луѓе пред извесен период земав Фиат Пунто 2001година, го наследив дома од моите, па затоа штп не сум запознаен со колата, сакам да прашам нешто. Имено кога стискам на копчето trip ми покажува 12-13 л просечна потрошувачка а ја му ставам по 300 денари бензин и возам по 50-60 км. Дали често знае да греши така комшјутерот или тоа и не е баш веродостојно, исто така во мисла ми е да не е некој дефект што знае понекогаш да сецка, сменив свекици нови ставив boch и малце се поправи сецкањето али пак сецка понекогаш. Инаку се работи за 1.2 мотор со 75кс

Фала
Како што се сеќавам на моето беше колку километри со еден литар. Што значи проаѓаш 13км со литар или преведено 7.6 литри (100/13=7.6)

Шо имаш намера да отвараш/менуваш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom