Споредба на фудбалери. [Овонеделен дуел: Винсент Компани vs Тиаго Силва]

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Како ви дава душата бе хејтерчина :D
Значи ај шо мразите се живо шо е поврзано со фцб ај, ама малку од малку кон самите себеси бидете искрени:LOL:

И да, моментално Алвеш е во никаква форма, ама ова му е прв пат во кариерата да падни со формата.
И одма коментарите: Лахм ти е легенда бе човече. (као секој викенд да глеаат бундес):facepalm:

Мајкон за двата во најдобра форма е бог како десен бек.

До овие двата офанзивно подобар е Дани Алвеш,дефанзивно Филип Лап..
Алвеш е поголем киксер но како фудбалер односно индивидуа е поквалитетен играч,побрз,подобар шут,подобар центаршут,посилен,подобро се гради итн...
А Лам е поинтелегентен играч,има подобар пас,подобра визија,назад не кикса воопшто плус добар е во напад..на прв видик Алвеш е многу поатрактивен играч (можеби до тоа што игра во Барселона) но и Лам си има свои квалитети..тежок избор но јас повеќе ги ценам оние играчи што се дефанзивно постабилни значи мој избор Лам:D

Лам го јаде Алвес за доручек. Офанзивно и дефанзивно е боље од него. Сеуште чекам добар центаршут на Алвес:нинџ:

Значи ај шо мразите се живо шо е поврзано со фцб ај, ама малку од малку кон самите себеси бидете искрени:LOL:

И да, моментално Алвеш е во никаква форма, ама ова му е прв пат во кариерата да падни со формата.
И одма коментарите: Лахм ти е легенда бе човече. (као секој викенд да глеаат бундес):facepalm:

Друже, спушти се доле бе!
Имам изгледано повеќе бундес него ти воопшто фудбал!

Он-топик - Лам!
Ме мрзи да набројувам кои се играчи не поминаа по таа лева страна.. Роналдо е еден од нив што е доволен показател кој и што е дечкото што се вика Филип. Офанзивно некогаш знае да прави утки, ама дефанзивно е најдобар десен бек моментално. Дури сум во мисла кој е всушност најдобар десен бек во Баерн од модерните генерации - Сањол или Лам...

Со Лам го споредуваме Алвеш иначе, не со Марко Мота. :)

Со Лам го споредуваме Алвеш иначе, не со Марко Мота. :)
Се во ред, само коментирам на необјективната определба на гласачиве.
Гледајте играчите значи, батали хејтеризам.

Гласав за Лам, подобар е од Алвеш но не е како Мајкон пред 2-3 сезони.

Се во ред, само коментирам на необјективната определба на гласачиве.
Гледајте играчите значи, батали хејтеризам.
За мене лично ќе ти кажам. Не ги хејтам ама баш ИЧ нити Алвеш нити Барса. Напротив, само респект од моја страна кон нив. Тука ги споредуваме двата најдобри десни бекови во изминативе неколку години, не можеш да ги обинуваш тие што гласале за Лам дека гласале за него само поради нивното хејтање на Барса (можеби има и такви не велам не..).

Пресудно за мојот глас да отиде за Лам беше фактот што го има тој германски карактер во него. Технички и двајцата се тука негде, јас лично не можам да издвојам кој е подобро технички спремен бек. Во офанзива подобар е Алвеш, во дефанзива Лам. За мене швабава е прав лидер, сведска класа фудбалер во секоја смисла на зборот. Успешен и на клубска и на национална основа. Не дека Алвеш не е сево ова, меѓутоа за мене Лам е совршениот десен бек, за нијанса над Алвеш.

Гласав за Лам, подобар е од Алвеш но не е како Мајкон пред 2-3 сезони.
Мајкон е топло ладно, секако и он спаѓа во таа одбрана група на најјаки бeкови ама не е константен, он беше најдобар 2010 година.

Инаку на темата, тоа што најмногу го ценам кај Лам е тоа што никогаш не е во слаба форма, ретко игра лоши партии и ретко кикса. Истиот си е нон стоп. Се нема повредено уопште, физички е најспремен у Баерн и у Германија, го игра секој можен натпревар. Инаку интересно е што игра и како лев и десен бек, ретко кој го може тоа, 2006та за Германија играше лев бек и го даде првиот гол на првенството.

Друго што треба да се издвои, ДЕЧКОТО НЕМА ЦРВЕН КАРТОН у кариерата, еден од единствените играчи у играта, а пази игра како дефанзивец.

Дефанзивно е многу добар против брзи крила, слаба точка му се воздушните дуели. Во нападот е интелегентен, и има солиден дриблинг и контрола на топката како за бек(хинт: лани му ја скрши кичмата од Коентрао од дриблање). :icon_lol:

Има многу индивидуални награди, на 3-4 европски и светски првенства е во тимот на првенството, тоа се вика константност во формата.

Секоја чест за Алвеш, ама Лам е легенда. <3<3

т.е една од грешките која тешко ќе му ја опростам е 2008 финалето, Торес кога го претрка. :facepalm:

Друго што треба да се издвои, ДЕЧКОТО НЕМА ЦРВЕН КАРТОН у кариерата, еден од единствените играчи у играта, а пази игра како дефанзивец.

Дечково цела кариера немал црвен картон а играл како последен човек во одбраната ( Sweeper ). Чисто онака да си знаеш :)
250px-Gaetano_Scirea.png

Дечково цела кариера немал црвен картон а играл како последен човек во одбраната ( Sweeper ). Чисто онака да си знаеш :)
250px-Gaetano_Scirea.png
Кажи де како се вика, прв пат го гледам. Него реков еден од единствените, знам дека не е само Лам. Генерално е тешко цела кариера да издржиш без црвен. Мора некогаш некој да те напизди и да му залепиш шамар или со глава у груди. :D

Филип Лам е еден од најдобрите бекови што сум ги гледал во животот. Така да дефинитивно мојот глас оди за Лам. Притоа дечкото уствари е лев бек :coffee: а е подобар од да не речам сите десни бекови во светот.

Лам дефинитивно.
Алвеш не умее да игра фудбал без чави и иниеста и меси,стави го алвеш во друг тим ќе игра многу лошо. :cool:
ЛАМ :drk:

е сеа реално,ако ги споредуваме моментално.... Лам е во подобра форма.
инаку онака општо ако ги споредуваме мислам дека е беспредметно да дискутираме.

Филип Лам е еден од најдобрите бекови што сум ги гледал во животот. Така да дефинитивно мојот глас оди за Лам. Притоа дечкото уствари е лев бек :coffee: а е подобар од да не речам сите десни бекови во светот.
Така е вегета, секогаш си добредојден кај нас, кога си разочаран од Ливерпул. :D

Лам дефинитивно Алвес има само посилен шут од Алвес во друго во се друго Лам е подобар од него и во одбрана и во напад, а Лам може да игра и на левата и на десната бековска позиција, по мене најдобриот лев и десен бек во светот моментално.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom