Споредба на фудбалери. [Овонеделен дуел: Винсент Компани vs Тиаго Силва]

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Глупа ти е споредбава.

Меси дава голови затоа што е Меси. Матри не дава затоа што е Матри. И Чави да е место Пирло во Јуве, Матри пак нема да дава голови. И Пирло да е во Барса место Чави, пак Меси ќе дава голови. Едноставно е. Нападот од Барса не може да се споредува со овој од Јуве, меѓутоа Пирло и Чави можеш да ги споредуваш. :)
Се тоа ми е јасно на мене. Ај сега истото пробај да им го објасниш на дечките кои тврдат дека целиот успех на Меси се должи само на Чави, бидејќи ги има и такви. :)

Се тоа ми е јасно на мене. Ај сега истото пробај да им го објасниш на дечките кои тврдат дека целиот успех на Меси се должи само на Чави, бидејќи ги има и такви. :)
Знам дека ги има, не им замерај. :) Си говорат рекордите и успесите на Меси место тебе.

Но ајде да не забегуваме од темата.

Малце фалело на времето да бидат соиграчи во Милан, на Чави мајка му (гз мајчин да и ебам) го попречила ова несудено партнерство.

Гласам за Пирло воглавно пошто сум го гледал повеќе од што сум го гледал Чави. Вистинска штета е тоа што Милан не му дадоа да оди во Челзи кога го бараше Анчелоти и да се проба и во Анлгија, мислам дека да отидеше тогаш, ќе ги бутнеше овде сите дилеми за најдобар плејмејкер на сите времиња. Човекон во тек на една утакмица прикажува ствари што се нереални, буквално е способен на све, толку разбира фудбал мислам дека ако стане тренер некој ден ќе доминира додека е жив.

Малку е тешка споредбава пошо и двајцата се феноменални играчи...имаат одлична визија за игра... Пасот им е неверојатен и доста прецизен.... да споредиме дел по дел... Брзината оди кај Чави ...се гледа и низ цела кариера дека е побрз и Пирло... Дефанзивини карактеристики Пирло е далеку подабар...знае да покрие , да одземе топка... Шут исто така Пирло има подобар...сите имаме видено неверојатни голови на пирло од огромна далечина... Пас игра На кратки пасови Чави е малку подбар од пирло ...додека Пирло е мајстор за долги топки...знае да пронајде секој на секоја позиција... креативност и двајцата се тука негде... нивната визија и прегледност на терен е неверојатна... Двајцата се Вистински фудбалски Џентлмени нема некакви поголеми контроверзии во нивната кариера.... По успеси се тука негде и двајцата имаат светско , Лига на шампиони..титули во домашно првенство... Едино трофеј што го нема Пирло е Европското... Пирло беше неверојатен во Милан а истото тоа го прикажува и во Јувентус... Малку има проблеми со кондиција ради годините али пак е меѓу најдобрите..... Според мене Моментално ако гледаме боље е Чави ...Т.е Чави со иниеста се најдобрите играчи во ова време... подобри и Роналдо и Меси... Но севкупно кога ќе се земе земајќи предвид цела каририера и какви игри се прикажани сепак би рекол дека Пирло за многу мала нијанса е подобар од Чави...

Двајца генијални фудбалери во секој сегмент и тешки за споредвање и секој со свои квалитети..кај меси и роналдо можиш да дадеш најмалку 4 причини зошто меси е подобари поквалитетен фудбалер а овде е невозможно..јас гласав за Чави бидејќи се има повеќе истакнато како играч и секако повеќе освоено и сигурно кога би правеле една листа од 10 најдобри фудбалери на сите времиња Чави ќе биди пред Пирло и то е то..инаку според мене Пирло е втор најдобар италјански играч на сите времиња после Роберто Баџо..Инаку сите ќе гласаат субјективно тоа е факт но кога играа Шпанија против Италија двапати на европското се виде на лице место дека Чави е за нијанса подобар во сите можни дуели каде не загуби ниту една топка..но тоа малку и зависи од екипата
--- надополнето: 11 декември 2012 во 17:58 ---
Во превод:
Визија на играта:двата
Пас:Чави
Шут:Пирло
Контрола на топката:Пирло
Стамина(градење):Чави
Дефанзива:Чави
Подобра реакција и снаодливост:Чави
Брзина:Чави

Овој збор во превод ти значи кондиција, а не градење
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:47 ---
Исто ко Iceboy, да не навивам за Барса, немаше шанса да гласам. Не можам да направам споредба и да кажам кој од двајцата генијалци е подобар. Малку навивачки, го одбирам Чави, мислам дека има мали предности во градење и задржување на топка. Пасовите на двајцата генијалци ни на PES не можеш толку прецизно да ги направиш. :)
--- надополнето: 14 декември 2012 во 16:07 ---
Бај д веј, колку проѕирна дволичност... Кога се зборува за Меси: Да не е Чави зад него, нема да знае гол да даде.
Сега, според мислењата што ги читам и според резултатите на анкетата, Пирло е подобар играч од Чави.
Епа добро, мајку му. Зошто тогаш Џовинко, Вучинич и Матри не даваат по 90 гола годишно, кога зад нив е Пирло, а Пирло е подобар дистрибутер на топки од Чави(пошто целиот успех на Меси зависи од Чави)? :rolleyes:

Затоа што не се Меси :pos:
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:52 ---
Jaс сакам да си го искажам мислењето .. Прво гласав за Пирло, нормално од навивачки аспект но тоа не значи дека е подобар .. Е сега, според мене кога ќе ги споредам и двајцата играчи се исти (немаше опција и двајцата се исти :icon_lol: ) ... Просто како грав, Пирло си е Пирло, Чави си е Чави, никој не може двајцата да ги замени, едноставно и двајцата се виртуози со топката, индивидуално според физичката градба и годините нормално е да има разлика (кондиција, заградување топка), но според техниката и двајцата се на исто рамниште ..

Според мене Чави е подобар и мојот глас оди за него. Секоја чест и за Пирло али Чави е подобриот.

Малку е тешка споредбава пошо и двајцата се феноменални играчи...имаат одлична визија за игра... Пасот им е неверојатен и доста прецизен.... да споредиме дел по дел... Брзината оди кај Чави ...се гледа и низ цела кариера дека е побрз и Пирло... Дефанзивини карактеристики Пирло е далеку подабар...знае да покрие , да одземе топка... Шут исто така Пирло има подобар...сите имаме видено неверојатни голови на пирло од огромна далечина... Пас игра На кратки пасови Чави е малку подбар од пирло ...додека Пирло е мајстор за долги топки...знае да пронајде секој на секоја позиција... креативност и двајцата се тука негде... нивната визија и прегледност на терен е неверојатна... Двајцата се Вистински фудбалски Џентлмени нема некакви поголеми контроверзии во нивната кариера.... По успеси се тука негде и двајцата имаат светско , Лига на шампиони..титули во домашно првенство... Едино трофеј што го нема Пирло е Европското... Пирло беше неверојатен во Милан а истото тоа го прикажува и во Јувентус... Малку има проблеми со кондиција ради годините али пак е меѓу најдобрите..... Според мене Моментално ако гледаме боље е Чави ...Т.е Чави со иниеста се најдобрите играчи во ова време... подобри и Роналдо и Меси... Но севкупно кога ќе се земе земајќи предвид цела каририера и какви игри се прикажани сепак би рекол дека Пирло за многу мала нијанса е подобар од Чави...
Грешка си за кондицијата. Пирло има неверојатна кондиција, човекот и на тие години што ги има трча како ненормален. Доколку си ги прател утакмиците на Јуве сезонава, ќе се увериш во тоа. Можеби таков впетачот дека е слаб со кондиција остава поради неговата послаба брзина, меѓутоа пак е еден од играчите што претрчуваат највеќе кај Јуве.

Гласот оди за Чави.
Ако незнаеше Чави да игра фудбал, немаше во Барса да игра(истото е и за Меси и Иниеста(Ова прво го пишувам за сите шо пишаја дека Чави ако играл во друг тим че биди тутурутка)). И кога Барселона беше катастрофа(2002 годиште негде мислам беше) Детто(Чави) го одби Милан за да остани во тимот и да го извади тимот од калта и да произлези оваа машинерија и од тим.. и од играчи итн.. Детто значи е перфекција пред се предобра прегледност има и предобар пас...предобро игра и за клубот и за репрезентацијата
Шо се тиче за Пирло ..не го обожавам многу пошо мојше да се потруди да добија нов договор и да остани во Милан, а не да пој во најголемио ривал. Кога беше ерата на Интер... Пирло и неговиот Милан слабо играа значи не беше толку клучен играч во Милан како шо беше еден Кака и како шо сеа Пирло е клучен во Јуве(Дааааааа речиме дека е така).. баш тие години кога беше во Милан знаеше да погоди еден Слободен удар друго нишо... Во Италија пред ова ЕП(Шо Пирло го изигра перфектно то нема дилеми) ...секогаш постоеше еден Дел Пиеро и Тоти така да...незнам како можи да биди еден од најдобрите играчи шо постојат во Италија..

Чави не остана за да ја "вади" Барса од калта туку поради други причини....прогуглај малце

А за ова другово за Пирло џабе ти е и да гуглаш,нема да ти е јасно.

Ќе се воздржам од коментирање на темава и нема да гласам,ме иритираат мислењата тука.

И како што е редот, понеделнички ќе започнеме со нов дуел.

Доста дуели ми беа предложени, доста дуели најдов и јас. Има време, ќе бидат сите што би вредело да се споредат . :)

За неделава се одлучив да ги дебатираме едни од најдобрите десни бекови во светот на денешницава (ако не и најдобрите): Лам и Алвез. Се надевам на позитивна реакција од ваша страна за дуелот како и добри дискусии, без разлика што станува збор за два играчи од задната линија.

Навалете. :)

Лам ти е легенда бе, никој неможе по таа страна да го помине, а замисли висок е само 170 см (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom