Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Стај го ајфонот во компјутер, пушти iTunes (ако не се пушти сам) и ќе ти каже дека има апдејт, апдејтирај и ете.
Ја ако знам што правам со ова па ете...
Your Iphone could not be activated because the activation server is temporarily unavailable.
:(

Ја ако знам што правам со ова па ете...
Your Iphone could not be activated because the activation server is temporarily unavailable.
:(

Активиран ли ти е ајфонот? И како? Можеш да го користиш како нормален телефон? Си го приклучил/а некогаш на iTunes на твојот домашен РС/лаптоп?

Активиран ли ти е ајфонот? И како? Можеш да го користиш како нормален телефон? Си го приклучил/а некогаш на iTunes на твојот домашен РС/лаптоп?
Секако дека го користев како нормален телефон и го имам приклучувано на iTunes досега.На другите прашања не знам да ти одговорам. :/

Секако дека го користев како нормален телефон и го имам приклучувано на iTunes досега.На другите прашања не знам да ти одговорам. :/

Епа зашто баш сега ти бара да го активираш? Сега можеш ли ајтјунс да користиш нормално?

Епа зашто баш сега ти бара да го активираш? Сега можеш ли ајтјунс да користиш нормално?
Пробав да го апдејтирам нели и чекав некое време додека се наполни тоа и ми пишуваше дека ке ми биде избришано се‘. И океј бидна тоа и после ми се исклучи и ми се вклучи и ми бараше да бира јазик, регион и почна активацијата ама на крај излезе дека нејќе да се активира.На iTunes истото го пишува, не чита друго ништо.

Пробав да го апдејтирам нели и чекав некое време додека се наполни тоа и ми пишуваше дека ке ми биде избришано се‘. И океј бидна тоа и после ми се исклучи и ми се вклучи и ми бара да бира јазик, регион и почна активацијата ама на крај излезе дека нејќе да се активира.На iTunes истото го пишува не чита друго ништо.

Значи имаш направено апдејт ама немаш активиран ајфон. За тоа ти треба сим картица на која е заклучен телефонот. Ако е купен од Македонија, стави му T-Mobile картица, ќе се активира. Исто со картицата поврзи го во iTunes, ќе се активира.

Aко ти е донесен од странство, ќе треба уште многу глупости да правиш.

Значи имаш направено апдејт ама немаш активиран ајфон. За тоа ти треба сим картица на која е заклучен телефонот. Ако е купен од Македонија, стави му T-Mobile картица, ќе се активира. Исто со картицата поврзи го во iTunes, ќе се активира.

Aко ти е донесен од странство, ќе треба уште многу глупости да правиш.
Како за беља не ми е купен од Македонија. Му има спас или?

Како за беља не ми е купен од Македонија. Му има спас или?

Треба да му праиш Jailbreak преку Sn0wbreeze и од таму да одбереш Hacktivate итн, итн... Имам објаснето по темиве.

Треба да му праиш Jailbreak преку Sn0wbreeze и од таму да одбереш Hacktivate итн, итн... Имам објаснето по темиве.
Јас таман ич не се разбирам од ова. Ај овака ми кажи за да разберам: може да го однесам во сервис и да ми го средат и ако може знаеш ли колку ќе ме кошта? И ако можеш да ми посочиш некој сервис у Скопје?

Јас таман ич не се разбирам од ова. Ај овака ми кажи за да разберам: може да го однесам во сервис и да ми го средат и ако може знаеш ли колку ќе ме кошта? И ако можеш да ми посочиш некој сервис у Скопје?

За iPhone 3GS ли станува збор ?

Неможам да зумирам ниту во photos на сликите, ниту на safari во browser-ot, ниту во google maps со finger pinch ( со два прста)... Користам iPhone 4s 5.1.1... Со двоклик можам да зумирам ама не е то то, како што треба нормално да се зумира со два прста не може.
Дали некој има идеа што може да биди проблемот?
Поздрав
--- надополнето: 23 декември 2012 во 16:20 ---
Неможам да зумирам ниту во photos на сликите, ниту на safari во browser-ot, ниту во google maps со finger pinch ( со два прста)... Користам iPhone 4s 5.1.1... Со двоклик можам да зумирам ама не е то то, како што треба нормално да се зумира со два прста не може.
Дали некој има идеа што може да биде проблемот?
Поздрав

Дали некој има идеа што може да биди проблемот?
Поздрав
--- надополнето: 23 декември 2012 во 16:20 ---
Дали некој има идеа што може да биде проблемот?
Поздрав
провери во Settings->General->Multitasking gestures дали ги е On.

провери во Settings->General->Multitasking gestures дали ги е On.
Во Settings->General нема Multitasking gestures...
Се измачив доста од барање на решение ама добро е, ГО НАЈДОВ ПРОБЛЕМОТ!!!
Знаев дека е софтверски проблем и почнав да бришам програми една по една, па така кога ја избришав QuckDo програмата видов дека се реши проблемот...
3 месеци ја користев оваа програма и се беше супер, ама ете наеднаш почна да прави вакви проблеми...
Така да за тие што ја имате инсталирано оваа програма ако ви се случи вакво нешто да знаете дека до оваа програма е проблемот.
Инаку многу добра и корисна програма ама ете и проблематична била :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom