Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.999
Малдини до крај на кариера играше на врвно ниво,едноставно беше машина.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Tоа е ...штета што денес ваквите играчи се ептен ретки... во италија би рекол дека едини такви што останаа се Буфон и Занети.... Тоти е исто легенда али поради негови неколку глупи испади не е на ниво на овие двајца... Едноставно некои играчи неможеш а да не ги почитуваш.... Легенди и грациозни низ цела кариера.... Едини играч што моментално го гледам дека може да стане еден таков играч е Киелини ,, моментално нема болје штопер што игра... Едино Т.силва е тука негде.... Башка се гледа и дека знае Киелини да испочитува легенда и во одредени ситуации знае кај му е местото.... ко во овој случајМалдини е типичен пример за играч поради кој се почнува со гледање фудбал и поради кој се раѓа љубов кон еден клуб. Јас почнав да го сакам Јуве поради Роберто Баџо ама гледајќи го Малдини во дресот на Милан, никогаш не почувствував потреба да ги замразам како клуб, како што тоа обично бива со ривалските клубови. Огромна почит имам кој најдобриот бек кој некогаш сум го гледал а поради неговото долго присуство во Милан имам и огромна почит кон истиот клуб. Милан може да се гордее што дел од нивната историја одбележал еден ваков играч.![]()
Прво Малдини е централен дефанцивец. Океј има играно и по потреба ко лев бек али природна позиција му е централен. Второ, Карлос е најдобриот лев бек што заиграл фудбал во последните 20 години без никаков сомнеж. Нема везе головите од 30 метри, Карлос имаше моторче во газот, го имаше на цел терен, шутираше, асистираше, трчаше дупло повеќе од цел тим. Така да муабетов за Карлос не ти држи вода, барем не поради тоа што не играат на исти позиции со Малдини.
гледајте на иднината малце 
Ајде еве нека биде така, иако има играно Малдини доста време како централен. Јас зборев стрикно за лев бек, значи Карлос никат не играл ко централен или нешто такво туку стрикно лев бек. Океј моја грешка, и не ми беше да го омаловажам Малдини туку да не се оцрнува името на Карлос.ти се молам не коментирај кога не се разбираш... Природната позиција на малдини е лев бек... до доцните 30ти години малдини увек играше лев бек...до 2003-4 негде .... после тоа се прекомандува во централен кога веќе неможе толку да трча по лева страна ...така да иста позиција со карлос имаат... И малдини се смета за најдобриот fullback на сите времиња...така да информирај се пред да коментираш...
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:58 ---
токму така....
Според твојава теза и Маикон го измисли фудбалот за Занети така? Како бе можеш да кажеш за Карлос така? Се читаш ли? Те сметам за еден од подобрите познавачи на фудбалот на форумов, ама после она со Гомез и Ди Натале и ова со Карлос ме ставаш у сомнеж. Еве пак ќе ти повторам, во ред е, Малдини си е Малдини го тргаме настрана, ете и моја грешка, Малдини лев бек е, ама Карлос бе човек...ај не ме смеј жити се..Малдини го измисли фудбалот за Карлос и од 10 тренери во најдобри години 9 ќе го изберат Малдини пред Карлос..па назад леташе како некоја балерина и секогаш Мадрид имаа дупка на левата страна и ќе даеше некој гол или ќе напраеше асистенција и ајде најдобар бил..плус Малдини беше чист лев бек и знаеше да игра и во напад односно не беше неписмен играч туку проигруваше со соиграчите

Ајде еве нека биде така, иако има играно Малдини доста време како централен. Јас зборев стрикно за лев бек, значи Карлос никат не играл ко централен или нешто такво туку стрикно лев бек. Океј моја грешка, и не ми беше да го омаловажам Малдини туку да не се оцрнува името на Карлос.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 11:52 ---
Според твојава теза и Маикон го измисли фудбалот за Занети така? Како бе можеш да кажеш за Карлос така? Се читаш ли? Те сметам за еден од подобрите познавачи на фудбалот на форумов, ама после она со Гомез и Ди Натале и ова со Карлос ме ставаш у сомнеж. Еве пак ќе ти повторам, во ред е, Малдини си е Малдини го тргаме настрана, ете и моја грешка, Малдини лев бек е, ама Карлос бе човек...
П.с. Прилично сум сигурен дека Малдини играше централен бек во последните 3-4 па може и 5 години од својата кариера, знам Кака кога дое у Милан, тие првите години Малдини-Стам беше тандемот во одбраната али у право сте, природна позиција му е лев бек, мај фолт.![]()
Пола од овие ќе си заминат за 3-4 години...Шо е битно кој БЕШЕ најјакгледајте на иднината малце
![]()
а навива за интермастурбира на барса и јуве ... кај бараш објективност од него

мастурбира на барса и јуве ... кај бараш објективност од него
..а добро кога веќе го спомна тоа болдираното според тебе Гомез е подобар од Ди Натале?..не 10 туку секој тренер во светот би го одбрал Ди Натале пред Гомез ама очигледно членовите од македонскиот форум кајгана се постручни од многу личности во светот кој се директно инволвирани во фудбалот и кој живеат од тоа...for god sakeЗамената негова во Милан демек ќе беше Франческо Коко ама ништо од тоа...иначе да Малдини е ненадминлива легенда, нема да има таков играч во Серија А, нити пак било каде!Малдини до крај на кариера играше на врвно ниво,едноставно беше машина.
Всушност Стам кога дојде вака играа Малдини-Неста-Стам-Кафу...така да и тогаш малдини играше лев бек.... И шала на страна Карлос е добар ...али сите се за две класи под малдини... Малдини 24 години играше фудбал на највисико ниво...додека неможам да го кажам истото за карлос...Според твојава теза и Маикон го измисли фудбалот за Занети така? Како бе можеш да кажеш за Карлос така? Се читаш ли? Те сметам за еден од подобрите познавачи на фудбалот на форумов, ама после она со Гомез и Ди Натале и ова со Карлос ме ставаш у сомнеж. Еве пак ќе ти повторам, во ред е, Малдини си е Малдини го тргаме настрана, ете и моја грешка, Малдини лев бек е, ама Карлос бе човек...
П.с. Прилично сум сигурен дека Малдини играше централен бек во последните 3-4 па може и 5 години од својата кариера, знам Кака кога дое у Милан, тие првите години Малдини-Стам беше тандемот во одбраната али у право сте, природна позиција му е лев бек, мај фолт.![]()