Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Куранот има унифицирани погледи кои се стриктни,прави,едноставни и на тоа се држи.Јасно е кој треба да се убива,кога треба да се војува,против кого треба да се војува....се е тоа дефинирано јасно.
Јас па мислев за друго е куранот, а не уметност на војувањето... И Сун Цу да ви позавиди богати....:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Алооо, присутен си?
Ти подржуваш закон и власт која ќе убива луѓе ако не веруваат во Аллах? Власт која се дрзнува како христијанството од XII век да вели дека власта доаѓа од Богот?
Нормален си?
Кој ќе дозволи некој друг да му застане на патот на својата волја? Никој!

Ти и било кој друг ќе се дрзнува против волјата на другиот во што да верува, што да прави и како да го живее животот?
Ц, нема да биде лесен тој пат што ти го замислуваш... I promise that :)

Куранот има стриктни искасапени и не толку едноставни погледи и закони кои не одговараат на сите на Земјата! Доказ дека твојот бог не создал ништо освен обединување на номадски пустински племиња пред многу векови, слично како евреите и нивните 12 племиња!
Приказната се повторува...

Но бог да создава држави денес... не биди смешен. Мислам дека богот си го троши времето да создава нова планета за малкуте вредни да ги пренесе подалеку од оваа луда карпа што се тркала околу сонцето! :vozbud:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас па мислев за друго е куранот, а не уметност на војувањето... И Сун Цу да ви позавиди богати....:)
Еде пријателе, со месеци наназад велам дека Исламот е воено политичка доктрина.

Нема ни Р од Религија.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Алооо, присутен си?
Ти подржуваш закон и власт која ќе убива луѓе ако не веруваат во Аллах? Власт која се дрзнува како христијанството од XII век да вели дека власта доаѓа од Богот?
Нормален си?

Ти и било кој друг ќе се дрзнува против волјата на другиот во што да верува, што да прави и како да го живее животот?

Куранот има стриктни искасапени и не толку едноставни погледи и закони кои не одговараат на сите на Земјата! Доказ дека твојот бог не создал ништо освен обединување на номадски пустински племиња пред многу векови, слично како евреите и нивните 12 племиња!

Но бог да создава држави денес... не биди смешен. Мислам дека богот си го троши времето да создава нова планета за малкуте вредни да ги пренесе подалеку од оваа луда карпа што се тркала околу сонцето! :vozbud:
И ти имаш дебели нерви очигледно:P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
И ти имаш дебели нерви очигледно:P
Секогаш... со деца знаеш како е...
Со луѓе пак што сакаат да остават впечаток на нет, треба уште поеќе нерви :)
Нека ги, подобро тоа отколку да прават глупости реално...

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
Поимот убивај нема сам по себе никаква вредност.
Може да биде цитат “убивај животинки да се прехраниш во пустина за да преживееш“ или пак “убивај кого ќе стигнеш“
Сам по себе убивај нема никаква вредност и нема никаква смисла додека не најде целоста т.е поентата на тоа “убивај“.
Како тоа нема вредност?!..терминот Убивај ознчува поттик на омраза и зло.Ти се обидуваш тоа да го завиеш во блага форма?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Алооо, присутен си?
Нормален си?

Хепта,

Вака значи...
Гледам дека очигледно нешто не сваќаш или не сакаш да сватиш.
Проста паралела
Замисли си свој дом(имаш своја жена,свои деца,свој кодекс на однесување,свој двор и свои правила).
Јас си си имам свој дом(свои деца,жена,мој кодекс на однесување,мои правила...)
Јас во мојот дом живеам онака како што јас сакам.Ти можеш да дојдеш кај мене како гостин и како гостин нормално ќе ги почитуваш тие правила.Јас кај тебе ако дојдам,како гостин ќе ги почитувам твоите правила и твојот однос.
Тоа е мојот дом,тоа е твојот дом.
Ако во мојот дом децата се бунтуваат против мојот кодекс на однесување и моите правила,можат слободно да се иселат.Ако нејќат ќе пукне боксот нели.
Во твојот дом,како ќе се однесуваат твоите деца не ме интересира,твој дом-твоја работа.

Јас не се занимавам со тебе.Можеме да сме пријатели ако сакаш,можеме да си разговараме и слично.Како живееш ти со своите деца и жена не е мој проблем(тоа е твој проблем).

Проблемот е овој ,што тебе не ти се допаѓа мојот дом,мојот начин на однесување,моите деца,моето семејство.Не ти се допаѓа мојот начин на живеење и сакаш да ме уништиш и мене и моето семејство.Во тој момент кога ќе ме нападнеш,нормално ќе ти возвратам,ќе се бранам.Нема да оставам да ми го уништуваш она што сум го градел.

Проблемот е друже што вие неможете да поднесете таква држава и со такво уредување(вас исламот ви боде очи).Се маскирате и лицемерите кажувајќи:“тоа е лоша држава“ само поради фактот што вас тоа ви е лошо.

Исламот е вера,нација,јазик,култура....исламот е се.
Ова е исламот,не ти се допаѓа во ред е со мене.И мене не ми се допаѓа твојот начин на живот па не се трудам да те променам(си живееш во својот дом онака како што сакаш и си веруваш во што сакаш).

Лицемерно е да се представуваш како либералец а зборуваш како треба да се уништат луѓето со различен начин на живот од твојот.

Преска спомена дека не те интересираат религиите,нели? Тогаш,во што е проблемот?
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:42 ---
Куранот не налага војување,куранот налага самоодбрана.За уметност на војување погледни го другиот дел од историјата на светот(оној за нацизмот,виетнам,хирошима и нагасаки...па да видиш ти уметност на војување)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мене се појќе ми се допаѓа вака објаснетиот Ислам:D

Значи имаш гости у својата земја, не почитуваат твои правила, не плаќаат данок, нејќат да се иселат. Останува последната опција согласно шеријатот - истребување:cool:

Ние имаме во државава такви гости кои не плаќаат даноци, паразитираат врз грбот на Македноците, не почитуваат ништо, нејќат да се иселат. Згора на тоа, се бунтуваат и одземаат животи на домаќините.

Што треба да им сториме а BREAKER7777777?:свиркам:

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Мене се појќе ми се допаѓа вака објаснетиот Ислам:D

Значи имаш гости у својата земја, не почитуваат твои правила, не плаќаат данок, нејќат да се иселат. Останува последната опција согласно шеријатот - истребување:cool:

Ние имаме во државава такви гости кои не плаќаат даноци, паразитираат врз грбот на Македноците, не почитуваат ништо, нејќат да се иселат. Згора на тоа, се бунтуваат и одземаат животи на домаќините.

Што треба да им сториме а BREAKER7777777?:свиркам:
Тоа е ваша држава бе другар.Иселете ги , ако не сакаат убивај те ги.Проблемот кај вашата држава е овој:Вашата држава стана премногу либерална во некои погледи.За да постои ред мора да постојат граници.Јес да ова на Хепта ќе му личи на диктаторство и немање право на глас и незнам што but hey! тоа е ваша држава и треба да си има нели ваши правила.

Сега запрашај се зошто титова југославија имаше таков просперитет и каква улога играше “голи оток“...знам многу тука ќе ти тврдат како тоа не било во ред,како не било фер према многуте....пукање во празно.Државите треба да си имаат однапред познати правила и граници преку кои не смее да се прекорачува.Штом се прекорачат тие граници отиде и таквата држава во неповрат(го губи идентитетот).Сакаш таква држава , ок , еве ти ја .Нејќеш..е тогаш ти како гостин друже немаш право тука.Не сакаш да се иселиш и се противиш на моите принципи.Ондак најдобро решение е “боксот“ нели.Таков е исламот.

Свеж пример дека не оди принципот “на сите право“ ти е Р.Македонија.Давај право на овој,на оној,ми рече Европа...еве ти го резултатот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа е ваша држава бе другар.Иселете ги , ако не сакаат убивај те ги.Проблемот кај вашата држава е овој:Вашата држава стана премногу либерална во некои погледи.За да постои ред мора да постојат граници.Јес да ова на Хепта ќе му личи на диктаторство и немање право на глас и незнам што but hey! тоа е ваша држава и треба да си има нели ваши правила.

Сега запрашај се зошто титова југославија имаше таков просперитет и каква улога играше “голи оток“...знам многу тука ќе ти тврдат како тоа не било во ред,како не било фер према многуте....пукање во празно.Државите треба да си имаат однапред познати правила и граници преку кои не смее да се прекорачува.Штом се прекорачат тие граници отиде и таквата држава во неповрат(го губи идентитетот).Сакаш таква држава , ок , еве ти ја .Нејќеш..е тогаш ти како гостин друже немаш право тука.Не сакаш да се иселиш и се противиш на моите принципи.Ондак најдобро решение е “боксот“ нели.Таков е исламот.

Свеж пример дека не оди принципот “на сите право“ ти е Р.Македонија.Давај право на овој,на оној,ми рече Европа...еве ти го резултатот.

Сурово е ова многу пријателе.

Не можеш да убиваш луѓе туку така.

Барем оние што не се муслимани, не им е всадувано тоа во главите.

Не знам, не се сложувам баш дека треба да се убива.

Повеќе сум да гостинот разбере некои работи и сам да знае да ги почитува правата и прописите на домаќинот.

Ама па од друга страна, ако не бива така работата, којзнае, мож држи и твојот муабет.

Како и да е, повторно се доаѓа на сознанието дека религијата е виновна за ваквите дијаметрално спротивни размислувања меѓу луѓето.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Сурово е ова многу пријателе.

Не можеш да убиваш луѓе туку така.

Барем оние што не се муслимани, не им е всадувано тоа во главите.

Не знам, не се сложувам баш дека треба да се убива.

Повеќе сум да гостинот разбере некои работи и сам да знае да ги почитува правата и прописите на домаќинот.

Ама па од друга страна, ако не бива така работата, којзнае, мож држи и твојот муабет.

Како и да е, повторно се доаѓа на сознанието дека религијата е виновна за ваквите дијаметрално спротивни размислувања меѓу луѓето.
Затоа предходно им го даваш законот.Ги опоменуваш.Се знае во една држава што треба или не треба(прописите си ги носите вие бидејќи таа е ваша држава).Гостите во таа држава треба да живеат согласно со вашите правила.Ако не сакаат да живеат така,тогаш не ви се гости туку непријатели.
Исто како сега јас да одам некаде на гости и да се понашам во негова куќа како домаќин(не бива).Затоа ако не ги почитува твоите ќуќни прописи,ќе го протераш.Ако нејќе да си оди,ќе му го удриш боксот.
Разумно нели.
Ако оставиш да прави во твојот дом она што сака,тогаш чии е домот? Твој или на гостинот?

Религијата е таква каква што е.Јас го представив исламот онаков каков што е.На некого не му одговараат неговите закони,на некого му одговараат.Хеј,триста луѓе триста умови.Затоа не се сите верници,секој си има свој начин на живот и верување.Не се трудам никого да му го променам тоа,ако сака нека биде муслиман,ако сака евреин,ако сака христијанин(мене тоа не ме интересира).
Јас сум муслиман и верувам во бога,верувам во мојот пратеник Мухамед с.а.в.с,мене тоа ми одговара.
Кога јас би бил во таква држава со такви идеали,јас би бил како дома и нормално како фактор во таа држава(можеби не главен но сум еден многу мал дел од неа) ќе се трудам за Аллаховиот закон да се респектира во таа држава.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Глупости..гостинот у твоја куќа вака онака....кој УБИВА гостин што ти е дома, а?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Затоа предходно им го даваш законот.Ги опоменуваш.Се знае во една држава што треба или не треба(прописите си ги носите вие бидејќи таа е ваша држава).Гостите во таа држава треба да живеат согласно со вашите правила.Ако не сакаат да живеат така,тогаш не ви се гости туку непријатели.
Исто како сега јас да одам некаде на гости и да се понашам во негова куќа како домаќин(не бива).Затоа ако не ги почитува твоите ќуќни прописи,ќе го протераш.Ако нејќе да си оди,ќе му го удриш боксот.
Разумно нели.
Ако оставиш да прави во твојот дом она што сака,тогаш чии е домот? Твој или на гостинот?

Религијата е таква каква што е.Јас го представив исламот онаков каков што е.На некого не му одговараат неговите закони,на некого му одговараат.Хеј,триста луѓе триста умови.Затоа не се сите верници,секој си има свој начин на живот и верување.Не се трудам никого да му го променам тоа,ако сака нека биде муслиман,ако сака евреин,ако сака христијанин(мене тоа не ме интересира).
Јас сум муслиман и верувам во бога,верувам во мојот пратеник Мухамед с.а.в.с,мене тоа ми одговара.
Кога јас би бил во таква држава со такви идеали,јас би бил како дома и нормално како фактор во таа држава(можеби не главен но сум еден многу мал дел од неа) ќе се трудам за Аллаховиот закон да се респектира во таа држава.
А шо вели светот книже околу моментот да се вразуми гостинот, за да не биде избркан или убиен.

Зошто еден гостин би се понашал толку некоректно и злобно, да сака д аму го превземе домот на домаќинот?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
А шо вели светот книже околу моментот да се вразуми гостинот, за да не биде избркан или убиен.

Зошто еден гостин би се понашал толку некоректно и злобно, да сака д аму го превземе домот на домаќинот?
Можеби нема да му се допаѓаат правилата на домаќинот,можеби куќата,можеби децата....

Вака да замислиме:
Издаваш соба нели во твојот дом.Идам јас гостин кај тебе.Ти кога доаѓам ми ги даваш твоите правила:Пријателе,ова е мојот дом.Ова е твојата соба.Ова е твојот кревет,твоето место.Ми го покажуваш домот,ми кажуваш до каде можам да се движам(ми ги кажуваш сите правила).За да седиш во мојов дом пријателе,ти треба да ми плаќаш ќирија.Јас ако не ми одговара,нема да се согласам.Ако ми одговара ќе се согласам и ќе плаќам ќирија.
Е сега,ако јас во твојот дом почнам да се понашам спротивно од она што ти ми го рече,каков гостин сум јас во твојот дом?
Ќе ми речеш пријателе,доста е,ти дојде јас ти кажав како треба да се понашаш и до каде да доаѓаш а ти го прекрши моето правило.Мислам дека е време да си одиш.
И јас се спротиставувам ти велам..не сакам да си одам и ќе правам што сакам овде.
Ти што ќе ми направиш?
1)Ќе повикаш полиција да ме избркаат
2)Ќе ми го удриш боксот(во случајов шеријатски ќе ме збришеш).

Кој дел не е јасен?

Kajgana Shop

На врв Bottom