Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

• Креатор на темата Креатор на темата TwiNNeR
  • Време на започнување Време на започнување
BREAKER7777777 , сфаќаш колку е сега далеку аллах од политика и државност?
Што јас зборувам цело време?

Што бара Аллах со државност?
Мухамед разбирам, но богот да создава закони државни?

Ти не разбираш што ти зборувам... а мене ми се допаѓа што вака го коментираш исламот... :)
Не знам колку ќе се сложат другите муслимани со тебе :свиркам:

Можеби нема да му се допаѓаат правилата на домаќинот,можеби куќата,можеби децата....

Вака да замислиме:
Издаваш соба нели во твојот дом.Идам јас гостин кај тебе.Ти кога доаѓам ми ги даваш твоите правила:Пријателе,ова е мојот дом.Ова е твојата соба.Ова е твојот кревет,твоето место.Ми го покажуваш домот,ми кажуваш до каде можам да се движам(ми ги кажуваш сите правила).За да седиш во мојов дом пријателе,ти треба да ми плаќаш ќирија.Јас ако не ми одговара,нема да се согласам.Ако ми одговара ќе се согласам и ќе плаќам ќирија.
Е сега,ако јас во твојот дом почнам да се понашам спротивно од она што ти ми го рече,каков гостин сум јас во твојот дом?
Ќе ми речеш пријателе,доста е,ти дојде јас ти кажав како треба да се понашаш и до каде да доаѓаш а ти го прекрши моето правило.Мислам дека е време да си одиш.
И јас се спротиставувам ти велам..не сакам да си одам и ќе правам што сакам овде.
Ти што ќе ми направиш?
1)Ќе повикаш полиција да ме избркаат
2)Ќе ми го удриш боксот(во случајов шеријатски ќе ме збришеш).

Кој дел не е јасен?

Немаш потреба да дообјаснуваш улогат ана гостин и домаќин. Те разбравме.

Што мислиш ти дали муслиманите се добри гости, насекаде низ светот?

BREAKER7777777 , сфаќаш колку е сега далеку аллах од политика и државност?
Што јас зборувам цело време?

Што бара Аллах со државност?
Мухамед разбирам, но богот да создава закони државни?

Ти не разбираш што ти зборувам... а мене ми се допаѓа што вака го коментираш исламот... :)
Не знам колку ќе се сложат другите муслимани со тебе :свиркам:

Хепта,
Значењето на шехадетот е овој:Нема друг бог освен Аллах и Мухамед е неговиот пратеник(ова Арапски превод).Ти не веруваш во бог,јас верувам.На Мухамед с.а.в.с му беше даден куранот(кој представува Аллахов говор) а неговата пракса е праксата која треба да ја поседува еден муслиман.

Затоа реков,исламот е и религија и нација,култура,јазик,фолклор...исламот за вистинскиот муслиман е се.

Разликата помеѓу горе кажаното е тоа што ти не веруваш дека Куранот е божји говор.

Јас го репрезентирам исламот.Мене не ме интересираат другите “муслимани“ бидејќи,исламот има јасни ставови.Еден “муслиман“ кој оди против говорот на Аллах џ.ш тогаш не е муслиман.Тоа е разликата помеѓу мене и другите таканаречени “муслимани“.
Немаш потреба да дообјаснуваш улогат ана гостин и домаќин. Те разбравме.

Што мислиш ти дали муслиманите се добри гости, насекаде низ светот?

Мое мислење,нити не(има некаде ок,но во многу држави не се).
Муслиманите од светот не се нити “муслимани“(голем дел од нив не го познаваат куранот и сунетот на нашиот пратеник Мухамед с.а.в.с),голем дел од нив се само “политички“ наострени луѓе од некого.
Зошто и како бог знае најдобро.

Затоа реков(во една тема-во врска со жените во исламот ако не се лажам),јас им личам на секта,неверник....а јас сум само човек кој ја следи праксата на пратеникот с.а.в.с и Аллаховиот збор.

...а јас сум само човек кој ја следи праксата на пратеникот с.а.в.с и Аллаховиот збор.
И кој што одобрува убивање луѓе од страна на некаква си власт (дадена од богот, да да) ко мене и други кои не се муслимани и не сакаат да плаќаат некаков си глуп данок заради едно просто верување кое ним им е страно и си имаат свои верувања и пракси!

Бре... само мудрости читам во последно време! :facepalm:
Се некој нешто не смее, мора да умре итн инт... кај живеете, не знам... :eek:

Мене се појќе ми се допаѓа вака објаснетиот Ислам:D

Значи имаш гости у својата земја, не почитуваат твои правила, не плаќаат данок, нејќат да се иселат. Останува последната опција согласно шеријатот - истребување:cool:

Ние имаме во државава такви гости кои не плаќаат даноци, паразитираат врз грбот на Македноците, не почитуваат ништо, нејќат да се иселат. Згора на тоа, се бунтуваат и одземаат животи на домаќините.

Што треба да им сториме а BREAKER7777777?:свиркам:
ИСТРЕБУВАЊЕ

И кој што одобрува убивање луѓе од страна на некаква си власт (дадена од богот, да да) ко мене и други кои не се муслимани и не сакаат да плаќаат некаков си глуп данок заради едно просто верување кое ним им е страно и си имаат свои верувања и пракси!

Бре... само мудрости читам во последно време! :facepalm:
Се некој нешто не смее, мора да умре итн инт... кај живеете, не знам... :eek:

Безвезе вртиме во круг со истото кое е објаснато многу пати низ темава.Таква е шеријатската држава...

Мое мислење,нити не(има некаде ок,но во многу држави не се).
Муслиманите од светот не се нити “муслимани“(голем дел од нив не го познаваат куранот и сунетот на нашиот пратеник Мухамед с.а.в.с),голем дел од нив се само “политички“ наострени луѓе од некого.
Зошто и како бог знае најдобро.

Затоа реков(во една тема-во врска со жените во исламот ако не се лажам),јас им личам на секта,неверник....а јас сум само човек кој ја следи праксата на пратеникот с.а.в.с и Аллаховиот збор.

Нели си помислил дека се ова што го зборуваш, се ова што веруваш е една голема лага, втемелена во твојата глава од самото раѓање од страна на твоите родители и околина, врз кои исто така била втемелана истата лага?

Нели си помислил дека се ова што го зборуваш, се ова што веруваш е една голема лага, втемелена во твојата глава од самото раѓање од страна на твоите родители и околина, врз кои исто така била втемелана истата лага?
како бре да помисли несмее да мисли пошо учките и оџата мисли место него

Доналд,
Ќе бидам искрен,јас како личност повеќе тежнеев кон Aгностицизам.Моите родители не беа клучен фактор за она што сум и тоа што бев.
Зошто сум јас муслиман,зошто верувам дека исламот е вистина е многу големо прашање и захтева многу време и објаснувања за истото(невозможно е да се објасни тоа на форум).

За тоа да не бидам нити оф топик нити да должам километражни постови а нити го имам тоа време,да оставиме на едноставното :I m muslim because I wanted to.

Доналд,
Ќе бидам искрен,јас како личност повеќе тежнеев кон гностицизам.Моите родители не беа клучен фактор за она што сум и тоа што бев.
Зошто сум јас муслиман,зошто верувам дека исламот е вистина е многу големо прашање и захтева многу време и објаснувања за истото(невозможно е да се објасни тоа на форум).

За тоа да не бидам нити оф топик нити да должам километражни постови а нити го имам тоа време,да оставиме на едноставното :I m muslim because I wanted to.
ок да се вратиме на темата
дали ти мислиш дека исламот ке стане доминантна религија и зошто?

ок да се вратиме на темата
дали ти мислиш дека исламот ке стане доминантна религија и зошто?

Не знам дали за неколку моменти дали јас ќе сум жив и здрав,да не говорам за години и години нанапред.
Бог знае најдобро што ќе биде “утре“.

Не знам дали за неколку моменти дали јас ќе сум жив и здрав,да не говорам за години и години нанапред.
Бог знае најдобро што ќе биде “утре“.

Who wants to liiiivee foreveeeer, WHOOO WAAANTS TOOOO LIIIIVEEEEEEE FOREEEVEEEEEEEER.

Queen...i think.

А бе, море, рисјани, муслимани, будисти, ошоисти, телемити (талемати акординг то Џурџо), јевреи, јаврии, гајгру, агностици, атеисти и атнипротивнисти, шо е битно кој кога зошто и како ќе биде тој шо едне ден ќе рече АХА, ВИ РЕКОВ ЈА дека моите ќе бидат предоминантни!!

За пет, десет, пеесет или петско, што е битно.
Не е.
Ич.
На балканот владее балкан. Балканот е религија unto itself.

Многу ви е краток погледот на светот, светот повеке не се врти околу Америка. Најбројните држави во светот Кина, Индија,Русија па и Америка ниедна од нив не е муслиманска. Кој ке ја муслиманизира Кина? :facepalm: И Европа скоро 90% не е муслиманска. Ова само си праат БАЈРАМ на мозоците :D

Сите знаеме како се размножуваат мнозинството од муслиманите, дали се работи за граѓани во европа или азија без разлика. Додека во поразвиените земји, наталитетот е намален. Наидов на едно видео во кое се зборува точно за таа тема. Што мислите вие?

problemot na lugeto e vo toa sto se optovaruva so minatoto a ja zapostavuva segasnosta a govori sto ke se sluci vo idnina , kade e pametot na narodot.

Ако правиме муабет за идеологија за мир, ниту хипи идеологијата не е се покажа успешна.Спротивностите се составен дел од нашата димензија.
Точно, и токму тоа е суштината која се судира со догмите во кој е присутно судење, казнување и наградување од страна на креаторот.
Дуалноста е очигледен и составен дел од реалноста. А во дуалноста нема непотребни нешта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom