NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сумирано со еден збор ова што им го прават Никси на Лејкерси вечерва се вика "ГАЗЕЊЕ".

Њу Јорк одлични, моментално немаат слаба карика во тимот, а и во играта, од друга страна Лејкерс тоне ли тоне. Страшен тим се Њу Јорк оваа година, сигурен сум дека ќе гураат далеку.
А за Лејкерс што да коментирам, доволно се 70 кошеви примени на полувреме. Не знам што сака Д’Антони, да прими 200 на крај па да му текне дека во кошарката одбраната го добива натпреварот? Не ми е толку криво што губи Лејкерс туку криво ми е што изгледаат на селска екипа, како Лирија да игра против Њу Јорк, без идеја, без осмислен напад, се се оди на сила, на индивидуалност, а згора на тоа во одбрана се чорба. Со ваква игра и ваков пристап на “бркот“ јас уште од сега би типувал на негов заменик бидејќи тешко да опстане на клупата на Лејкерси. Само не знам и дали може да ги спаси некој друг, 1/4 од сезоната веќе отиде, се си мислам дека веќе е доцна за било што.

Лејкерс се губат ко да се предувале пред натпреваров.

toa e taa taktika 30 poena tresni go od zemja....nema veke poeni ahahahha bajnam da bese ke go utepase poubavo howard po mek e

Ај ај сеа не збори од инат, не сакаше сигурно да го повреди. Се надевам дека не е ништо сериозно со Мело, досега според мене тој е МВП на сезоната, греота ќе биде да е посериозно повреден.

Таман влегоа во надежна зона Лејкерс и им кажаа како стојат работите.

На крај поднослив пораз за Лејкерс, конечно решија да бидат поагресивни во одбрана и одма дојдоа резултатите но денес беше касно за некаков пресврт, 20 и нешто разлика против ваков тим на Њу Јорк се и те како голем залак. Згора на тоа и Мело им се повреди, којзнае што ќе беше да беше он во игра...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom