Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ti go ostavam tebe ti da mu iskaziz blagodarnost, ja znaes onaa pesnata ista sorta ste, pa mozebi od tvojata blagodarnost sto ke ti mu ja iskazis ke bide ponesen da ti go podari. toa sto ti go posakuvas. ;)
Те прашав за Калимеро. Не ми одговори дали ради вас има кеќе, ради тоа што кенка нон стоп како вас, па на творецот му текнало да го поврзе со еден тип луѓе? Или? Зошто носи кече? .

Ако светот стане муслимански, шому и кому ќе се калимеришете?

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Доказ колку знаеш ти е последниов пост што објаснуваш како било во Кина,Европа и останатиот свет.

И те молам без глупости од типот јас сега да се споредам со тебе...

И на крај краева такви ти се годините,хормоните ти работат,мислиш дека се знаеш.
:)
Чиче дали ти ако си постар треба да ти веруваме во се што ќе кажеш?:свиркам:
И официјално новата религија во светов : Форумски АТЕИСТ!:pos:

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Ти не се мешаш во неговите гревови друже,ти правиш она што бог ти нареди(БОЖЈИ ЗАКОН).
Замисли држава со беззаконие?Какво уредување ќе има таквата држава?
Ако гледаме така никој не е крив денес.Од кај знаеме дека на лоповите во гените не им е запишано да бидат лопови? Како со гејовиве денес на пример.Или пак убица?
Валкано е валкано и треба да се чисти.Хомосексуализмот,Арамилакот,Лихварството,Блудничењето се јако валкани појави.
мислиш тоа што сатаната го наредил - каков е тој бог што те тера да убиеш некој друг кога ти не си му го подарил тој живот
Еве нашава држава е таква па нас пак добро ни е Попот не ни кажува што да прајме а и ако некој му текне да напраи нешто како убиство кражба силување - казните се мали
мислам сепак дека ние нема потреба да ги убиваме
--- надополнето: 12 декември 2012 во 14:29 ---
Хмм интересно.

Јас пак живеев во секуларна држава, колевката на европската цивилизација, во срцето на истата - градот на светлината, и има еден куп муслимани кои ништо не им фали, третирани се како Французи, а возвраќаа со криминал и разно-разни девијантни појави, и никогаш не прифаќаа да бидат дел од француското општество, везден бараа нешто повеќе, нешто што ќе наликува на нивниот живот таму откај што се дојдени - некоја шеријатска држава.
Славеа кога Лепен ги загуби изборите, оти во спротивно ќе беше трагикомично.
Исто е и во Германија, Белгија. Она што можам лично да потврдам. Се везден нешто им фали. Од бурка до џамија.

Слично како и тука во нашава мила Македонија.

Чудно, но муслиманите во сите држави ширум светот се чувствуваат обесправени со тоа што домаќинот не им угодува на начин како што тие замислиле, односно да им овозможи копија на шеријатот за нивната групација.
ама ние не разбираме, па тие се што сакаат е само да се спроведат нивните мурољубиви закони за да можат на раат да си камшикуваат, да каменуваат, да бесат, да се разнесуваат, да се самоповредуваат, да убиваат и многу други мирољубиви закончиња

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Да ги оставиме настрана убијците,педофилите и силувачите,за кои и јас подржувам смртна казна.
Но како можеш да подржуваш убиство на некој само затоа што е хомо или затоа што бил од друга религија?Тоа е чудното и лошото друже.
Значи,за хомосите имаш дирекна казна-смрт(хомо без разлика на неговата религиозна припадност во шеријатска држава).За друга религија,можиш да имаш друга религија,не е проблем.Но треба да плаќаш данок на државата.Ако не плаќаш данок ти даваат опција да се иселиш,ако не сакаш да се иселиш тогаш смрт.
Подршка поради тоа што верувам во божјиот збор,во она што се налага.Знам,не е сеедно да убиваш но некогаш едноставно мораш.Ако сакаш успех,еднонасочје,едноумије од типот сите за еден еден за сите,закон со огранучувања и забрани и кој ги третира сите еднакво кои се служуваат со тој закон,ако сакаш рамноправност со сите.....треба да се формираат строги граници,нема лабилности.
За пример земи го Тито и бивша Југославија(знам на многу тешко им беше кога ќе слушнеја за некој како бил депортиран на “голи оток“ ).
Знам тебе ти звучи хомосексуалноста како нормална појава,не баш причина за смрт но муслиманите во нивната шеријатска држава не сакаат такви појави од оправдани причини(кои ги има многу).
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:20 ---
Тие би се занимавале со тебе:(

p.s . Ти пожелувам 3 дечиња:P
--- надополнето: 12 декември 2012 во 06:47 ---
BREAKER7777777 дај бе доста труеш со тоа шеријатот.

Аман, знаеме се што треба да знаеме за религијата на мирот.

Не туку користи секоја прилика да протнеш муабет дека лошите чичковци не се уставри муслимани, ама вие пак си ги подржуете.

Абе лицемерие до бескрај.
Ако не ти одговара не ме читај.Никогаш не лицемерам,вистината во лице(макар била болна)

Поз
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:24 ---
А кој ќе ги убива?
Ти сигурно не би....треба да се најдат идиоти кои ќе го прават тоа. И нема ништо жално во дејствијата се додека не се убиваш сам убивајки ги другите.
И на крај што те боли кур тебе за злоделата на другите?
Можеби јас нема да ги убивам(искрено немам ни такво срце нити би присуствувал на таков чин).
Мене и тоа како ми е гајле за работите што ќе се случуваат во мојата татковина(така да го наречам шеријатот).За мене тој би имал длабока вредност(нешто како што за тебе има Р.Македонија).
Сакам рамноправност и закон кој ќе се почитува од сите а не закон исполнет со непотизми,кршливости,дупки,маневри....кога ќе видиш такви неправди и кога не си третиран онака како што треба во сопствената држава ќе сватиш што сакам да кажам.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:28 ---
мислиш тоа што сатаната го наредил - каков е тој бог што те тера да убиеш некој друг кога ти не си му го подарил тој живот
Еве нашава држава е таква па нас пак добро ни е Попот не ни кажува што да прајме а и ако некој му текне да напраи нешто како убиство кражба силување - казните се мали
мислам сепак дека ние нема потреба да ги убиваме
--- надополнето: 12 декември 2012 во 14:29 ---

ама ние не разбираме, па тие се што сакаат е само да се спроведат нивните мурољубиви закони за да можат на раат да си камшикуваат, да каменуваат, да бесат, да се разнесуваат, да се самоповредуваат, да убиваат и многу други мирољубиви закончиња
Друже,таков е законот.Ако си малку разумен ќе сватиш дека во таква држава нема лабилности и слабости.Сваќам дека е тешко да се убива,но за доброто на сите во таа држава треба да постојат строгости и граници.Мешањата,лабилностите и ќе правам што сакам креираат дупки и анархија.
Затоа реков,убиствата не се убави и не се пожелни но креираат ред.Ако не ти одговара таквиот закон,слободно исели се или пак воопшто не влегувај во таа држава.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Значи,за хомосите имаш дирекна казна-смрт(хомо без разлика на неговата религиозна припадност во шеријатска држава).За друга религија,можиш да имаш друга религија,не е проблем.Но треба да плаќаш данок на државата.Ако не плаќаш данок ти даваат опција да се иселиш,ако не сакаш да се иселиш тогаш смрт.
Подршка поради тоа што верувам во божјиот збор,во она што се налага.Знам,не е сеедно да убиваш но некогаш едноставно мораш.Ако сакаш успех,еднонасочје,едноумије од типот сите за еден еден за сите,закон со огранучувања и забрани и кој ги третира сите еднакво кои се служуваат со тој закон,ако сакаш рамноправност со сите.....треба да се формираат строги граници,нема лабилности.
За пример земи го Тито и бивша Југославија(знам на многу тешко им беше кога ќе слушнеја за некој како бил депортиран на “голи оток“ ).
Знам тебе ти звучи хомосексуалноста како нормална појава,не баш причина за смрт но муслиманите во нивната шеријатска држава не сакаат такви појави од оправдани причини(кои ги има многу).
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:20 ---

Ако не ти одговара не ме читај.Никогаш не лицемерам,вистината во лице(макар била болна)

Поз
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:24 ---

Можеби јас нема да ги убивам(искрено немам ни такво срце нити би присуствувал на таков чин).
Мене и тоа како ми е гајле за работите што ќе се случуваат во мојата татковина(така да го наречам шеријатот).За мене тој би имал длабока вредност(нешто како што за тебе има Р.Македонија).
Сакам рамноправност и закон кој ќе се почитува од сите а не закон исполнет со непотизми,кршливости,дупки,маневри....кога ќе видиш такви неправди и кога не си третиран онака како што треба во сопствената држава ќе сватиш што сакам да кажам.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 15:28 ---

Друже,таков е законот.Ако си малку разумен ќе сватиш дека во таква држава нема лабилности и слабости.Сваќам дека е тешко да се убива,но за доброто на сите во таа држава треба да постојат строгости и граници.Мешањата,лабилностите и ќе правам што сакам креираат дупки и анархија.
Затоа реков,убиствата не се убави и не се пожелни но креираат ред.Ако не ти одговара таквиот закон,слободно исели се или пак воопшто не влегувај во таа држава.
Затоа и ја добиваш нашата вистина истотака в лице. И секаде низ светот ви ја покажуваат вистината.
Се слагам најдобро е вистината в лице.

Шеријатот е пун со непотизам бе чоек, пун со фалинки со деградирање на личности.

Кој го води шеријатот, a?

Да не случајно имате избор, или и ќоро и сакато од фамилијата на шеикот ќе ве води.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Нема да стане доминантна бидејќи има барање за менување на државно уредување и е толку далеку од богот колку што јас сега сум далеку од потребата да одам на Северниот пол...
Ако премногу замираат муслиманите за шеријатски закони, ќе си има војна, ќе си умрат многу, ќе се сменат центрите на моќ (тогаш муслиманите ќе мора да одат во Кина да креваат во воздух, или да им е непријател бр.1) итн итн...
А Кина, знаете како решава проблеми кога некој сака да и се меша во внатрешна политика!

Што ја мозгате толку кога гледате дека муслиманинот не може да гледа на друг начин освен од негова перспектива(можеби и може, но тие се премалку).
Не му е грижа на муслиманинот за другите(такви се монотеистичките религии, се грижат за стадото), не му е грижа на муслиманинот за нечие државно уредување во кој тој битисува по некоја судбина или што и да е. Тој живее во туѓа држава, со туѓи закони за него (или умот му е испран од youtube видеа кои го форсираат да мисли како се овде што доживува муслиманинот е зло и против него, претежно муслимани-албанци, кои секако ги пече нешто за да си ја имаат Западна Македонија што е далеку од некаков си куран и религија и оџа и имам). Муслиманинот треба да разбере дека религијата и општественото уредување еднаш за секогаш ќе биде разделено!
Држава едно, религија друго.

Доаѓа време кога „другите“ нема да се грижат за муслиманинот, дури и најголемите хуманисти ќе завртат поглед од нивните гадости и барања и закони... Времето си зрее... муслиманинот ќе зоврие...

Ќе ги свртиме едни против други бре луѓе... сами на себе да си ги практикуваат нивните закони да видат како е да се прави нешто без волја на поединецот.
Или ќе ги иселиме сите во земјите од блискиот исток каде што има закони што тие ги обожаваат и МИРНА БОСНА!

Лесно е муслиманинот да каже: исели се!
ЕТЕ ЈАС ТИ ВЕЛАМ МУСЛИМАНИНУ: ОДИ СИ! Немаме и нема да имаме закони кои ти ги бараш бидејќи се против волјата на поединецот и се ограничувачки!!!
Не е едноставно нели? Лесно е да се каже: ОДИ СИ , но... мисли муслиманину мисли! Нека ти текне на Аллах и мисли!!!

Бре што глупа тема... се некои „видовњаци“ како ќе биде за 30-50-200 години од сега.
Не знаете утре која болест може да ви ги налегне телата, вие ми дрдорите за 50 години што ќе биде, ако биде...
Бре :) Мудрости саде :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ЕТЕ ЈАС ТИ ВЕЛАМ МУСЛИМАНИНУ: ОДИ СИ!
What he said....

Абе. а за Калимеро некој учка да одговореше? Зошто има кече? Дека стално се жали на се и сешто? Или, му е ладно на глаата?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Divider, ете ти го спасувам Исус, бидејќи вие со десен образ - лев образ вртење, жените од дома ќе ви ги соберат додека ве тепаат надвор!
Научени сте вие се некој друг да ви ги пере и гревовите и да ви ја средува иднината.
Вие самите, никако!
АМАН! (Не онаа што се бори за намалување на струјата! :D )

Ако остави човек на вас, за 5 години ќе бидне работата!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пази една работа,говориме за шеријатска држава.Е сега,можи тебе не ти одговара да се класифицираат како виновници.Ако не педерот не му одговара такво право,можи да си се исели.
Дома се работи по моите принципи,домати по твоите..и.т.н
Епа пази и ти една работа. Штом правиш паралели со гости и домаќини, треба да имаш на ум и дека гостинот по своја волја одлучил да дојде кај тебе, па затоа ако не му се допаѓа треба да си оди. Но! Исламскиот концепт на бог за алах вели дека е сезнаен и семоќен, и дека имал промисла која е безгрешна за сите битија кои ги створил. Ако Алах на своите битија им дал особини и карактер, тогаш каков избор имале тие?
Хомосексуалецот не решил да биде хомосексуалец, туку се родил како таков, ниту пак решил да се роди во одредена земја! Тогаш со кое право ти му велиш да си оди ако не му допаѓа?

И на крај краеви, што има луѓе да судат во име на Бог? Тој е неспособен сам да пресуди? Има потреба од помош? И најбитното од се, која е потребата од судење, кога нели се е според неговата совршена промисла?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Divider, ете ти го спасувам Исус, бидејќи вие со десен образ - лев образ вртење, жените од дома ќе ви ги соберат додека ве тепаат надвор!раз
Научени сте вие се некој друг да ви ги пере и гревовите и да ви ја средува иднината.
Вие самите, никако!
АМАН! (Не онаа што се бори за намалување на струјата! :D )

Ако остави човек на вас, за 5 години ќе бидне работата!
Чоек, образ е уба работа...ама познати сме и огњем и мачем да делиме правдина :)

И дај, ти и Ипси ми мењате насока.

Нека си јаже некој модерен учка за Калимеро.

Гледаш како игнорираат.

Дека си знаат оти се кенкатори. Абе, да им ојде шеријат тука и по Ранковуќ ќе плачат. Ќе бараат Раковиќ да се врати. Оти нашле па зашле.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 16:00 ---

домати по твоите..и.т.н
--- надополнето: 12 декември 2012 во 16:01 ---
Кој со домати, кој со модар патлиџан.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Нема да стане доминантна бидејќи има барање за менување на државно уредување и е толку далеку од богот колку што јас сега сум далеку од потребата да одам на Северниот пол...
Ако премногу замираат муслиманите за шеријатски закони, ќе си има војна, ќе си умрат многу, ќе се сменат центрите на моќ (тогаш муслиманите ќе мора да одат во Кина да креваат во воздух, или да им е непријател бр.1) итн итн...
А Кина, знаете како решава проблеми кога некој сака да и се меша во внатрешна политика!

Што ја мозгате толку кога гледате дека муслиманинот не може да гледа на друг начин освен од негова перспектива(можеби и може, но тие се премалку).
Не му е грижа на муслиманинот за другите(такви се монотеистичките религии, се грижат за стадото), не му е грижа на муслиманинот за нечие државно уредување во кој тој битисува по некоја судбина или што и да е. Тој живее во туѓа држава, со туѓи закони за него (или умот му е испран од youtube видеа кои го форсираат да мисли како се овде што доживува муслиманинот е зло и против него, претежно муслимани-албанци, кои секако ги пече нешто за да си ја имаат Западна Македонија што е далеку од некаков си куран и религија и оџа и имам). Муслиманинот треба да разбере дека религијата и општественото уредување еднаш за секогаш ќе биде разделено!
Држава едно, религија друго.

Доаѓа време кога „другите“ нема да се грижат за муслиманинот, дури и најголемите хуманисти ќе завртат поглед од нивните гадости и барања и закони... Времето си зрее... муслиманинот ќе зоврие...

Ќе ги свртиме едни против други бре луѓе... сами на себе да си ги практикуваат нивните закони да видат како е да се прави нешто без волја на поединецот.
Или ќе ги иселиме сите во земјите од блискиот исток каде што има закони што тие ги обожаваат и МИРНА БОСНА!

Лесно е муслиманинот да каже: исели се!
ЕТЕ ЈАС ТИ ВЕЛАМ МУСЛИМАНИНУ: ОДИ СИ! Немаме и нема да имаме закони кои ти ги бараш бидејќи се против волјата на поединецот и се ограничувачки!!!
Не е едноставно нели? Лесно е да се каже: ОДИ СИ , но... мисли муслиманину мисли! Нека ти текне на Аллах и мисли!!!

Бре што глупа тема... се некои „видовњаци“ како ќе биде за 30-50-200 години од сега.
Не знаете утре која болест може да ви ги налегне телата, вие ми дрдорите за 50 години што ќе биде, ако биде...
Бре :) Мудрости саде :)
Хепта,
1)Првиот болд.Видиш колку убаво го кажа ова.Муслиманот во секуларна држава е гостин.Значи неможе да бара права од таква држава(тоа што е на маса,тоа е).Јас сум гостин во таква држава каде што е легално коцкањето,проституција,лихварство,хомосексуализам...мене како верник ми пречи,но сум се согласил да живеам тука и не се бунтувам против тоа(тоа што си има државата со нив ич не ме засега).Гајле ми е мене за ваквата држава што ќе прави со хомосексуалците или некој трет,нивна држава-нивно право.Мојот долг према државата го плаќам преку работа,плаќање даноци....значи регуларен во тој поглед,не креирам неред анархии....шеријатот е надворешно уредување(дома се молиш,дома правиш што сакаш) надвор си муслиман со своите граници но едноставно не се замараш со туѓите ставови(они си веруваат во тоа,ти си нивни гостин).Симпл нели .

2)Втор болд..мојата грижа за таа држава е што живеам легално,не се бунтувам,ги почитувам нивните закони....ако ме бара во војна јас не војувам за таа држава.Тоа е нормално.Тоа не е моја држава,јас сум гостин тука.Кај мене не постојат нации и борбата за такви каузи ме исфрла од вера мене.
3)Трет болд...камо да дојде такво време со шеријатска држава.Инаку,веќе едни против други со своите уредувања се тепаат одавнина.
И да,камо време да дојде да се иселат сите Амери,Бритиши,Европејци од блискиот исток....Ама нејќе така нели,нафти ова она....улогот е симпли преголем....
Ма не ми е јасно како имате лице да говорите за “хуманитарна“ помош бе? Отидовте,ги освојавте,ги испотепавте ,мамето им го цепавте и тоа зошто? Демократија...еј дојде време кога држави со фашистичко реноме во нив(како една Грција,која е во Еу и Нато-а сите ја знаеме која е) да суди на некого за демократија и човекови права.Типичен нонсенс нели ...но тука улогот е голем а тој е ....НАФТИ,ПАРИ....
4)Болд.Муслиманот ако не му одговара нека се сели.Државата даде такво уредување за живот им одговара,нека седат.Убиваат,се тепаат..нека ги казни.Тоа е држава и треба да се грижи за редот а не да формира анархија.Али очигледно кога се трудиш да на сите да им дадеш права оди кон анархија нели? Е сега прашај се зошто е исламот строг.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Не бре, вистински рисјанин не оди да држи пушка, други одат да убиваат за него.
Та не смееш да убиваш по било која цена!
Но друга е таа тематика... сепак државата е над религијата!
Мора да се чува нели? ;)

А муслиманинот знае како да игра, не скока ко вас. Тој си чека времето кога да почне да каса. Ќе помине тука, ќе ви каже три четири збора, ќе ве изнервира, почнувате вие да вриете и се заборавате и се губите цели денови по форумов. И се ќе смените од тука... ама се! Ахам... :)
Не така христијани и вие засегнати од муслиманите.
Тивкичко тоа, така, како змија... Јас ли да ве учам мајке му стара?!

И реков, темата е без веза, дојдов само да ви кажам дека имаме поубави теми на форумов. Дај да одиме да се правиме партали кој колку разбира и колку е секташ или вистински верник по тие теми, баталете вакви ниско-буџетни провокации :D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не бре, вистински рисјанин не оди да држи пушка, други одат да убиваат за него.
Та не смееш да убиваш по било која цена!
Но друга е таа тематика... сепак државата е над религијата!
Мора да се чува нели? ;)

А муслиманинот знае како да игра, не скока ко вас. Тој си чека времето кога да почне да каса. Ќе помине тука, ќе ви каже три четири збора, ќе ве изнервира, почнувате вие да вриете и се заборавате и се губите цели денови по форумов. И се ќе смените од тука... ама се! Ахам... :)
Не така христијани и вие засегнати од муслиманите.
Тивкичко тоа, така, како змија... Јас ли да ве учам мајке му стара?!

И реков, темата е без веза, дојдов само да ви кажам дека имаме поубави теми на форумов. Дај да одиме да се правиме партали кој колку разбира и колку е секташ или вистински верник по тие теми, баталете вакви ниско-буџетни провокации :D
А не. И на оваа мора да се мрси муда. За да има модераторот што да модерира.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Јас воопшто не очекувам муслиман да ме разбере ниту кога зборувам сериозно, ниту пак кога сум саркастичен.

Муслиманину, ако си гостин, доста ти беше гостопримство!
ОДИ СИ во држава каде што се убива бидејќи слушаш рап!!! :facepalm:
Бре луда работа... умот е забегана работа ако се испушти од мали нозе и не се мисли што се зборува...

Гостин бил, еми марш тогаш... ц ц ц :vozbud:

П.С. Зборуваме за муслиманството ти заврте на пари и нафта. Аферим момче :) Ми се допаѓа!

П.П.С. Секоја олигархија мора да се држи под притисок од народот, а не обратно. Исламот нуди токму тоа: олигархија која ќе одлучува за народот, за сите! НЕ МОЖЕ! Јас не дозволувам!

Исламот бил строг? Исламот е само VII век уредување на номадски племиња за да бидат под една капа (олигархија)... што го филозофирате и му давате некаков си статус што никогаш го немал?
Американците ви го направија исламот да изгледа ваков каков што е само за да ја соберат нафтата (и уште ја собираат и ќе ја собираат)!
Глупости...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Епа пази и ти една работа. Штом правиш паралели со гости и домаќини, треба да имаш на ум и дека гостинот по своја волја одлучил да дојде кај тебе, па затоа ако не му се допаѓа треба да си оди. Но! Исламскиот концепт на бог за алах вели дека е сезнаен и семоќен, и дека имал промисла која е безгрешна за сите битија кои ги створил. Ако Алах на своите битија им дал особини и карактер, тогаш каков избор имале тие?
Хомосексуалецот не решил да биде хомосексуалец, туку се родил како таков, ниту пак решил да се роди во одредена земја! Тогаш со кое право ти му велиш да си оди ако не му допаѓа?

И на крај краеви, што има луѓе да судат во име на Бог? Тој е неспособен сам да пресуди? Има потреба од помош? И најбитното од се, која е потребата од судење, кога нели се е според неговата совршена промисла?
Си чул ли за епигенетизам? Луѓето не се раѓаат како убици,хомоси.....убица и хомос се станува.За тоа зависат многу фактори.Еден од тие фактори е и генетската склоност да развиеш такво нешто,но најголемиот фактор е ОКОЛИНАТА.
Знам лесно е да се вадиш на гените нонстоп али не ваља друже,не се гените баш виновници за таквите постапки.

Kajgana Shop

На врв Bottom