Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Живееш во бајка моментално,би ја прекинал дискусијава со тебе,гледам дека не разбираш.
Албанците ќе ти ги посочам само како пример,за колку брзо се наметнаа во државава и колку работи држат под контрола.
Значи ако не се дејствува навреме истото не чека сите во Европа.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:29 ---

Не ме познаваш.
Уште еден загрижен.
Ај грижете се вие, остајте јас да грицкам.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
е тоа е тоа што сакав да го слушнам. дека нема толеранција, дека ти/вие мора да го извршите тоа. а не бог кога ќе умре. милитантно е.да не кажам и лицемерно, пошто нема право на свое.
чисто за дискусија, кој му ја дал душата на човекот? ти/вие или бог? ако е бог, тогаш со кое право ти/вие би посегнале по животот на некој на кој не сте му го дале? што би рекле америте 'my way or the highway'
според моите сваќања за бог и верите, само бог може да суди. пошто ние овде сме гости и на испит за тоа дали вредиме да идеме во рајот или не. значи тука, додека сум на земјава никој нема право да ми наметнува ништо.
Исламскиот шеријат е тој.Ако не ти одговара ќе си се иселиш и нема да се замараш со тоа.
Некого му пречи што е толку суров шеријатот но таков е и тие се неговите закони.Кога надвор ќе видиш лопов со исечена рака,не верувам дека би посегнал да крадиш.
За верата имаш право да бидеш неверник,но треба да плаќаш данок на државата и да се сложуваш да се суди по тој закон т.е немаш право да правиш анархија(ако крадиш ќе ти се сече рака било да си муслиман или не.Нема толеранција тука).
Е сега,зошто е тоа така? Неможиш да бараш права за злодела т.е за арамилак,лихварство,педерлук и.т.н.Тоа се зли работи и си заслужуваат соодветна казна.
Незнам каква поедноставна аналогија да ти направам.
Пр:Си на пат на кој е ограничена брзина 100 км на час.Замисли дека ти возиш 200км на час.Со тоа си правиш ти што сакаш(твое право на избор нели),но со таа брзина ги загрозуваш другите во собраќајот или недај боже можеш да ги убиеш и за тоа си ти кривец.Ако те фати полиција ќе си платиш казна(нема тука правам што сакам),разликата е во тоа што во исламот се казните поригорозни и затоа статистички многу веројатно такви работи би се случувале во екстремно низки стапки.

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Исламскиот шеријат е тој.Ако не ти одговара ќе си се иселиш и нема да се замараш со тоа.
Некого му пречи што е толку суров шеријатот но таков е и тие се неговите закони.Кога надвор ќе видиш лопов со исечена рака,не верувам дека би посегнал да крадиш.
За верата имаш право да бидеш неверник,но треба да плаќаш данок на државата и да се сложуваш да се суди по тој закон т.е немаш право да правиш анархија(ако крадиш ќе ти се сече рака било да си муслиман или не.Нема толеранција тука).
Е сега,зошто е тоа така? Неможиш да бараш права за злодела т.е за арамилак,лихварство,педерлук и.т.н.Тоа се зли работи и си заслужуваат соодветна казна.
Пр:Си на пат на кој е ограничена брзина 100 км на час.Замисли дека ти возиш 200км на час.Со тоа си правиш ти што сакаш(твое право на избор нели),но со таа брзина ги загрозуваш другите во собраќајот или недај боже можеш да ги убиеш и за тоа си ти кривец.Ако те фати полиција ќе си платиш казна(нема тука правам што сакам),разликата е во тоа што во исламот се казните поригорозни и затоа статистички многу веројатно такви работи би се случувале во екстремно низки стапки.
Да речеме, цел свет стане Исламски т.е. законите се според шеријатот... тогаш каде да се отсели? ...на Марс?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ocigledno e zaludno da ocekuvas razumnost od odredeni vernici.Na pocetok se e med i mleko dur ne razvrzes muabet.Prodolzete so kamsikuvanjata,kamenuvanjata,secenjeto race i glavi,samo amputiran vo mozokot go dozivuva Bog na takov nacin.
Што има чудно тука друже? Што правиме за убици кои убиле невини луѓе?Да не треба да се помилуваат?
Што правиме за лицата кои се седнати на електрична столица?
Зошто е жално ригорозно да се казнува злоделото?

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Што има чудно тука друже? Што правиме за убици кои убиле невини луѓе?Да не треба да се помилуваат?
Порано или подоцна виновните ќе си горат во пеколот... додека пак невините (оние кои се убиени или верниците) ќе бидат покрај Бог во рајот...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Да речеме, цел свет стане Исламски т.е. законите се според шеријатот... тогаш каде да се отсели? ...на Марс?
Тогаш ќе јаде она што му се сервира,како што јас јадам она што ми се сервира.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
убаво кажуваш 'ригорозни' за лриминал, каде што на некого му правиш лошо. но каде е тука толеранцијата за некои работи. како прво пак ќе се навратам на хомосексуализмот, каде што тој на штети на никој друг освен на себеси и неговиот партнер? потоа, какво злодело е тоа да треба да плаќам данок за ако сум неверник, или припадник на друга вера?потоа, ако маж направи прељуба? има многу слични примери каде што нема потреба од толку 'ригорозност'. сепак сум слободен човек и со тело и со ум за да дозволам некој да ме контролира. да беше пак по црквата, ние уште ке мислевме дека сме центарот на универзумот, дека сонцето се врти околу земјата, дека земјата не е округла него рамна ко плоча носена на грбот на 3 желки, 2 кита или што и да било друго
тука го гледам проблемот, дека е агресивна
и пак да те прашам пошто не сум задоволен од одговорот за тоа ако некој муслиман прави лошо на друг муслиман, што тогаш? рече дека ако правел лошо не бил муслиман, па по таа логика и него смрт?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
убаво кажуваш 'ригорозни' за лриминал, каде што на некого му правиш лошо. но каде е тука толеранцијата за некои работи. како прво пак ќе се навратам на хомосексуализмот, каде што тој на штети на никој друг освен на себеси и неговиот партнер? потоа, какво злодело е тоа да треба да плаќам данок за ако сум неверник, или припадник на друга вера?потоа, ако маж направи прељуба? има многу слични примери каде што нема потреба од толку 'ригорозност'. сепак сум слободен човек и со тело и со ум за да дозволам некој да ме контролира. да беше пак по црквата, ние уште ке мислевме дека сме центарот на универзумот, дека сонцето се врти околу земјата, дека земјата не е округла него рамна ко плоча носена на грбот на 3 желки, 2 кита или што и да било друго
тука го гледам проблемот, дека е агресивна
и пак да те прашам пошто не сум задоволен од одговорот за тоа ако некој муслиман прави лошо на друг муслиман, што тогаш? рече дека ако правел лошо не бил муслиман, па по таа логика и него смрт?
Хомосексуализмот не е на штета само на себеси и својот партнер туку на цела околина во која живее.Да не земам параметри од типот што ќе треба да кооперира(работно) со нив и замисли можност да постои некоја сексуална привлечност кон некој хетеро тип,погрешна опшествена слика за младите....хомосексуализмот е тоа какво зло.Данокот кој го спомнав е нормален и соодветен,тоа ти е исто како што моментално јас плаќам данок на држава во која законите не ми се баш наклонети.Тоа е фер и праведно.Што би било кога не би плаќал данок?Ти во својата држава дефинитивно нема да се согласиш и ќе ме сметаш за “државен непријател“.
За маж кога ќе направи прељуба.Замисли на некого му ја клецаш жената,тоа е мало злодело нели?
Раскинуваат брачна состојба,можеби со потомци и.т.н. Жената и мажот ако не им одговара брачната состојба имаат право да побараат развод(со оправдани причини и докази),но немаат право нечесно да се понашаат еден кон друг т.е брачни афери.
Исламот не го забранува технолошкиот напредок,науката,прогресот.Исламот го поттикнува истото.Исламот има забрани на места каде што треба да постојат забрани.

За муслиман-муслиман релација ако мислиш.Прво и основно муслиманот на својот брат муслиман не му мисли зло,во никоj случај.Ако мислиш на одмазда т.е дали можи да му се одмазди,искрено не знам да дадам одговор на тоа прашање.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.853
Поени од реакции
12.358
Уште еден загрижен.
Ај грижете се вие, остајте јас да грицкам.
Ќе грицкаш за некоја година. А и да е за многу години ај ти ќе се куртулиш. Ами не ти е жал за децата?? :coffee:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ок, фала на искреноста, само ги потврди некои мои мислења. исто ко што не се согласувам со некои христијански работи, така и со некои исламски. иако кога би направил споредба, едната е помирољубива во однос на другата. и тука ќе завшам со тоа дека само бог е бог, а ние негови слуги, а не извршители.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
ок, фала на искреноста, само ги потврди некои мои мислења. исто ко што не се согласувам со некои христијански работи, така и со некои исламски. иако кога би направил споредба, едната е помирољубива во однос на другата. и тука ќе завшам со тоа дека само бог е бог, а ние негови слуги, а не извршители.
Tоа е твој став друже,патот што го одиш е твој.Кај муслиманите бог е бог,луѓето негови робови,судот му припаѓа на бога,казните при одредени грешни работи се божја наредба(во тоа веруваме ние муслиманите).
Секој со своето,ти со твојот пат јас со мојот.
Поздрав...

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Tоа е твој став друже,патот што го одиш е твој.Кај муслиманите бог е бог,луѓето негови робови,судот му припаѓа на бога,казните при одредени грешни работи се божја наредба(во тоа веруваме ние муслиманите).
Секој со своето,ти со твојот пат јас со мојот.
Поздрав...
Јас мислам дека ниту на Муслиманите ниту на Христијаните пишаните зборови во светите книги се точни, или на било кои други... најдобро е да си веруваш во Бога, да се молиш и да не правиш некои работи како убиство, кражба, прељуба...

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Доминантна религија како што е претставено овде во денешни услови може само едно да значи а тоа е тие да бидат со најголем број припадници во однос на сите други религии . Доминантна не значи дека ке го управуваат светот- далеку се од тоа сеуште и да бидат доминантни пак христијаните ке управуваат со светот што им вреди на муслиманите ако прават по 5 деца во африка кога 3 од нив умираат во просек од глад затоа надоагаат кон европа европа е еден вид на централно место тука може многу работи да се измешаат за жал во европа имаме 3 држави кои се муслимански ни преостануваат уште 42 во кои мулиманите гледаат да се имплментираат во општеството и нивните закони да почнат да ги применуваат. Е сега овој процес може малце да потрае сега е тек почеток можеби некој ке седи со скрстени раце а некој не ке видиме. И да бидат еден ден мнозинство гледано од религиски аспект нема да може да живеат во мир имаат непријатели и плус насекаде во светот има појави на исус , дева марија односно некои работи кои укажуваат дека постои христијанство сакале тие или не христијанството постои пред исламот и можеби тоа им боде очи па сакаат да се докажуваат во 21 век која религија е појака но воопшто нема потреба секој ден се повеке муслимани живеат на западен начин односно христијански . И една мноогу битна работа што ја забораваат муслиманите верувајки во некојси алах а таа работа се Ресурсите .Ресурсите се многу важен фактор еден ден сите ке го сватат тоа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Твоите проценки ич не мораат да бидат вистинити.
Според моите проценки, за 10 години ќе имам деца, ќе ги носам на одмор и ќе имам докторат до тогаш, а последна работа со која ќе се занимавам ќе бидат исламисти.
Тие би се занимавале со тебе:(

p.s . Ти пожелувам 3 дечиња:P
--- надополнето: 12 декември 2012 во 06:47 ---
BREAKER7777777 дај бе доста труеш со тоа шеријатот.

Аман, знаеме се што треба да знаеме за религијата на мирот.

Не туку користи секоја прилика да протнеш муабет дека лошите чичковци не се уставри муслимани, ама вие пак си ги подржуете.

Абе лицемерие до бескрај.

M

Muranyi

Гостин
Да ги оставиме настрана убијците,педофилите и силувачите,за кои и јас подржувам смртна казна.
Но како можеш да подржуваш убиство на некој само затоа што е хомо или затоа што бил од друга религија?Тоа е чудното и лошото друже.

Kajgana Shop

На врв Bottom