Нема да стане доминантна бидејќи има барање за менување на државно уредување и е толку далеку од богот колку што јас сега сум далеку од потребата да одам на Северниот пол...
Ако премногу замираат муслиманите за шеријатски закони, ќе си има војна, ќе си умрат многу, ќе се сменат центрите на моќ (тогаш муслиманите ќе мора да одат во Кина да креваат во воздух, или да им е непријател бр.1) итн итн...
А Кина, знаете како решава проблеми кога некој сака да и се меша во внатрешна политика!
Што ја мозгате толку кога гледате дека муслиманинот не може да гледа на друг начин освен од негова перспектива(можеби и може, но тие се премалку).
Не му е грижа на муслиманинот за другите(такви се монотеистичките религии, се грижат за стадото), не му е грижа на муслиманинот за нечие државно уредување во кој тој битисува по некоја судбина или што и да е. Тој живее во туѓа држава, со туѓи закони за него (или умот му е испран од youtube видеа кои го форсираат да мисли како се овде што доживува муслиманинот е зло и против него, претежно муслимани-албанци, кои секако ги пече нешто за да си ја имаат Западна Македонија што е далеку од некаков си куран и религија и оџа и имам). Муслиманинот треба да разбере дека религијата и општественото уредување еднаш за секогаш ќе биде разделено!
Држава едно, религија друго.
Доаѓа време кога „другите“ нема да се грижат за муслиманинот, дури и најголемите хуманисти ќе завртат поглед од нивните гадости и барања и закони... Времето си зрее... муслиманинот ќе зоврие...
Ќе ги свртиме едни против други бре луѓе... сами на себе да си ги практикуваат нивните закони да видат како е да се прави нешто без волја на поединецот.
Или ќе ги иселиме сите во земјите од блискиот исток каде што има закони што тие ги обожаваат и МИРНА БОСНА!
Лесно е муслиманинот да каже: исели се!
ЕТЕ ЈАС ТИ ВЕЛАМ МУСЛИМАНИНУ: ОДИ СИ! Немаме и нема да имаме закони кои ти ги бараш бидејќи се против волјата на поединецот и се ограничувачки!!!
Не е едноставно нели? Лесно е да се каже: ОДИ СИ , но... мисли муслиманину мисли! Нека ти текне на Аллах и мисли!!!
Бре што глупа тема... се некои „видовњаци“ како ќе биде за 30-50-200 години од сега.
Не знаете утре која болест може да ви ги налегне телата, вие ми дрдорите за 50 години што ќе биде, ако биде...
Бре

Мудрости саде