Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Исто мислење и од мене за филмов, ме умори ептен. Искрено го пуштив ради Joseph Gordon-Levitt и Michael Shannon, а да не беше латино типката немаше ни да го догледам. :)

Прашање за овој Amour сакам да го гледам ама пошто незнам ф од француски, има ли hardcoded превод на англиски или subtitles? Пошто гледам на IMDb пишува јазик француски/англиски.
Мене ми се допадна Кинеската и нејзиниот тотално автентичен акцент. :)

Има превод да, заедно сосе торентот. Ќе ти пратам ПП.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
..дека Шенон не беше психопат и одлгуми ко секад, маестрално. Човекот ме ежи.
Филмот беше интересен, лесно филмче пред се, се знае што се очекува. Мене ми се допадна дека имам возено на отворено и ми се појавуваше топката во гради кога ќе искочеше такси пред него и сл.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Шенон е феноменален. Осеќам дека во иднина ќе растури, само да му се потрефат улогите. Неговите сцени во филмот ми беа најинтересни и искрено навивав за него. Едвај чекам да ја почнам Boardwalk.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Шенон е феноменален. Осеќам дека во иднина ќе растури, само да му се потрефат улогите. Неговите сцени во филмот ми беа најинтересни и искрено навивав за него. Едвај чекам да ја почнам Boardwalk.
Шенон е феноменален, ама режисерот на Premium Rush, е кретен од невидени размери, тоа се случува кога си лаком гз, и сакаш филмот да има од све по нешто, да опфати голем дел од публиката (more cash) а да нема ниеден нагласен правец од жарновски аспект.

Значи сцените кои требаше да бидат тензични беа полу комични, онака некое сеирџиско чуство ми создаваа, наместо да го направеа Шенон да делува психопатски, тој се однесуваше и имаше став како да е накурчен али онака, што се вика како кога те ремети некој близок - на шала....дури и во тепачката (да не откривам премногу) типот не делуваше напизден....мизерии. Уште една дефиниција за недефиниран филм, ми се гади од овие филмови, а колку само потенцијал лежеше...можеше да биде доста добар трилер доколку имаше малце подобро обработена тензија, и напрева подлабок приказ на карактерот кој го играше Шенон.

Е сега како споредба, сцена од Take Shelter, кој не го гледал нека не го отвара видеово!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Има солиден скринер од најновиот филм на Ема Ватсон (omg she's Hermione no more)
The.Perks.of.Being.a.Wallflower.2012.DVDSCREENER.MKV AC3
8.5/10 ~17k гласови
треба да е добар :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.970
Некое инфо за филмов, кога излегува?

Базиран е на романот на Торгни Линдгрен - „Бумбаров мед“, само трејлеров го најдов, на imdb нема ништо.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Некое инфо за филмов, кога излегува?

Базиран е на романот на Торгни Линдгрен - „Бумбаров мед“, само трејлеров го најдов, на imdb нема ништо.
http://www.imdb.com/title/tt2328529/?ref_=fn_al_nm_1a ?

Muabetot e sto nemoze vo ovoj film da si vadi zab ili da gi zatvara vo podrum cela akterska ekipa, Shannon bese vrv kolku sto dozvoluvase filmot.
Sekoe precekoruvanje ke bese nevkusno.

Inaku vlegov ova da go stavam.
Zakon izgleda. :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Има тема за guilty pleasures? Ако нема нека отвори некој. Не верувам дека ќе има некоја дискусија ама убаво ќе биде да се фаќа сеир и слично :D

I

IBIZA SOUND

Гостин
neznam dali e za tuka prasanjeto :)

pomos za filmot amerikanska nindza 1 so majkl dudikof od 1985 godina
kade da go simnam-najdam,normalno da ima i prevod so moznost makedonski :)

Kajgana Shop

На врв Bottom