Дали има некоја страна каде што има мнозина вежби, каде што би можел на гиф да ја видам како функционира вежбата, како да дишам.. итн итн?
Видеото ја објаснува анатомијата на колковите, и динамиката на чучањот и мртвото кревање. Објаснува што треба да се случи и што не смее да се случи кога се извршуваат тие движења за да не дојде до повреда на долниот дел на 'рбетот.Ај ако можеш кажи 2-3 збора од видеово пошо интернетот ми е срање аплоад на видеово до утре ќе прави на 240p.
За таа тежина што ја имаш многу ти е 100 кг мое мислење.Ај едно прашање.
Моментално сум 77,5 кг стигнав да ги дигнам 100кг на бенч три пати. Али третиот пат со мала помош. Дали е подобро да направам со 100че 3пати и да ја сметам серија или пак да терам со 90, 6 пати?
И дајте совет за подлактицата како да ја вежбам да ја зајакнам што можи повеќе бидејќи само таа ми пушта прва на секоја вежба осовено на гради, мртво и раце кога вежбам бицепс.
Абе за многу да би можел да ја кревам по 6 пати правилно не велам дека е многу ич, туку со кефЗа таа тежина што ја имаш многу ти е 100 кг мое мислење.
Прави измеѓу, ни 3 ни 6-8.Абе за многу да би можел да ја кревам по 6 пати правилно не велам дека е многу ич, туку со кеф
ќе терам и уште повеќе ќе се силам. Али ми пушта многу брзо подлактицата то е маката и незнам колку е ефективно да ги кренам само три пати 100 кг, дали е подобро така или пак со 90-95 да си направам стандардна серија од 6-8 повторувања
За подлактица користи straps за почеток додека не ја зајакнеш.Ај едно прашање.
Моментално сум 77,5 кг стигнав да ги дигнам 100кг на бенч три пати. Али третиот пат со мала помош. Дали е подобро да направам со 100че 3пати и да ја сметам серија или пак да терам со 90, 6 пати?
И дајте совет за подлактицата како да ја вежбам да ја зајакнам што можи повеќе бидејќи само таа ми пушта прва на секоја вежба осовено на гради, мртво и раце кога вежбам бицепс.
Ти трнеат рацете ?Абе за многу да би можел да ја кревам по 6 пати правилно не велам дека е многу ич, туку со кеф
ќе терам и уште повеќе ќе се силам. Али ми пушта многу брзо подлактицата то е маката и незнам колку е ефективно да ги кренам само три пати 100 кг, дали е подобро така или пак со 90-95 да си направам стандардна серија од 6-8 повторувања
Тоа е знак дека ти е рано за таа тежина, терај со тежина кај што можеш бар 5 повторувања да направиш се додека не ја совладаш и зголемувај за по 2кг. Не си играј со големи тежини пошто многу лесно можеш да се сјебеш па да апстинираш од теретана подолг период.Ај едно прашање.
Зависи кој степен во билдингот си и зависи која цел.Некој пишува за мускулна маса од 10-12 повторувања, некој од 3-6 повторувања... дај одлучете се... и ако може да се објасни како тоа се исцрпува мускулот со 12 повторувања а со 3 не....