Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога сум ве убедувал, од коа знам за себе сум со ставот дека НЕ секое играње со рака е пенал, а дури и да било, Интер пак беа повеќе оштетени, тоа е факт кој или глуп, или слеп човек би го негирал. Доволно е да се каже дека Наполи се вратија во игра со нерегуларен гол, од очигледен офсајд.

И не можеш да кажеш дека буквално секое играње со рака у шеснаестерец мора да се санкционира со пенал, не може играчот да ги исече рацете, не е ни прв ни последен пат играње со рака да не се санкционира со пенал ... оправдано. Како и да е реков, една од тие ситуации можеше да се свирне ко пенал, незнам што повеќе сакаш од ова, али пак, се на се кога ќе се види, Интер повеќе го јадеа од Рицоли што е и нормално кога е во прашање овој судија и дерби меч на Интер.

abe ne me teraj sea da baram mislenjata, mislam bese protiv fiorentina.oni igraa so raka u 16 i bese nenamerno nemase ni vlijanie na akcijata i vi dadoa penal, ama dobro nauciv vise sekogas vie ste u pravo sekogas vie ste osteteni vie imate najdobar humor i sl

abe ne me teraj sea da baram mislenjata, mislam bese protiv fiorentina.oni igraa so raka u 16 i bese nenamerno nemase ni vlijanie na akcijata i vi dadoa penal, ama dobro nauciv vise sekogas vie ste u pravo sekogas vie ste osteteni vie imate najdobar humor i sl
Haeehaha, ми сппредуеш со Фиорентина ? Па таму Занети у шеснаестерец нафрлаше и топката удри во рака на противникот, директно влијаеше врз играта, кажи што од вчера директно влијаеше врз играта ? И двете играња со рака немаа апсолутно никакво влијание врз играта а контактите беа неизбежни, значи ти ми споредуваш црно со бело, тоа со Фиорентина беше класичен пенал, оние од вчера не, милион такви ситуации има каде судијата не свирел пенал али ете реков, можеше еден да свирне, само ти тука не убедуеш дека Интер биле фаворизираните, а реков која особа може да ми излезе со такви ставови.

Наполи до крајот на полусезоната игра со слаби екипи и добро е сега што кикснаа, за Интер ич не се секирам, сега у гости со Лацио ќе кикснат ...

играат со Рома !! :pipi:

Дај кажи ако ја местите 1у2 или 2у1 да ја пишам да фатам некоја пара.:P
--- надополнето: 10 декември 2012 во 15:35 ---
Интересен документарец за Мур,иако е оф. сепак и тој беше дел од Калчото.

Palazzi's demand:
9 months suspension for Cannavaro and Grava. 100k fine and -1 for Napoli.

Ништо страшно.

Кога сум ве убедувал, од коа знам за себе сум со ставот дека НЕ секое играње со рака е пенал, а дури и да било, Интер пак беа повеќе оштетени, тоа е факт кој или глуп, или слеп човек би го негирал. Доволно е да се каже дека Наполи се вратија во игра со нерегуларен гол, од очигледен офсајд.

И не можеш да кажеш дека буквално секое играње со рака у шеснаестерец мора да се санкционира со пенал, не може играчот да ги исече рацете, не е ни прв ни последен пат играње со рака да не се санкционира со пенал ... оправдано. Како и да е реков, една од тие ситуации можеше да се свирне ко пенал, незнам што повеќе сакаш од ова, али пак, се на се кога ќе се види, Интер повеќе го јадеа од Рицоли што е и нормално кога е во прашање овој судија и дерби меч на Интер.

Баш Переира кога си ја шутна сам у рака, беше за пенал бидејќи ако не го сменеше правецот, автогол ќе си дадеше .. Идам по твоја логика, ако утиче на играта ;)
--- надополнето: 10 декември 2012 во 16:47 ---

Наполи игра дома таа утакмица, со оглед на тоа дека Рома има слаба одбрана, чист како куќа 1 според мене ... Но сепак ќе видиме ...
--- надополнето: 10 декември 2012 во 16:48 ---
Palazzi's demand:
9 months suspension for Cannavaro and Grava. 100k fine and -1 for Napoli.

Ништо страшно.

Не е толку страшно, но сепак без капитенот послаби ќе бидат во одбраната .. Сепак голема е казната од 9 месеци, тоа ти е цело првенство казнет ...

Баш Переира кога си ја шутна сам у рака, беше за пенал бидејќи ако не го сменеше правецот, автогол ќе си дадеше .. Идам по твоја логика, ако утиче на играта ;)
Da de, vlijaese ... vo korist na Napoli, on prvo so noga ja udri sto znaci topkata ne stigase do toj od Napoli pozadi nego, igrata so raka pridonese za malce avtogol da si dadese ali vaka korner dobija ovie, ni toa nemase da go dobijat.
Nejse de, neka ima penal za Napoli, sveedno, toa ne go zanemaruva faktot deka Rizzoli beshe uzasen i poveke im nashteti na Inter otkolku na Napoli, ko sto rekov, oni se vratija vo igra u idealen moment za niv neregularno.

Brilliant. Know how many tickets were sold to Udinese fans for today's trip to Sampdoria? 1. He won't even have anyone to chat to. :icon_lol:

Еве ги преостанатите мечеви до крајот на 2012 година:

Понеделник, 10 Декември:
19:00 Сампдорија-Удинезе
21:00 Болоња- Лацио

Сабота, 15 Декември
18:00 Удинезе-Палермо
20:45 Лацио-Интер

Недела, 16 Декември
12:00 Фиорентина-Сиена
15:00 Милан-Пескара
15:00 Катанија-Сампдорија
15:00 Киево-Рома
15:00 Џенова-Торино
15:00 Јувентус-Аталанта
15:00 Парма-Каљари
20:45 Наполи-Болоња

Петок, 21 Декември
18:00 Пескара-Катанија
20:45 Каљари-Јувентус (одложена, ако има некој информација нека ја пише причината)

Сабота, 22 Декември
12:00 Интер-Џенова
15:00 Аталанта-Удинезе
15:00 Болоња-Парма
15:00 Палермо-Фиорентина
15:00 Сампдорија-Лацио
15:00 Сиена-Наполи
15:00 Торино-Киево
20:45 Рома-Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop