Ја колку што видов од текстовите пишуваше како ги убивале. Нечовечки е да.
Ама дека се бореле балистите за некоја си "слобода" тоа не го пишуваше.
А и да го пишува, кој е тој веродостоен извор на интернет? Интернетот е институција?
Плус кој идиот ќе верува дека балистите се бореле за слобода кога биле рамо до рамо со швабите.
Според твојава "логика" испаѓа дека и швабиве се борци за слобода и човекови права.
Мене здравиот разум ми наложува да не верувам на грци,срби,бугари и Албанци.
Ти пак ќе пробаш нешто да ги оправдаш балистиве, ама уште сеа ти кажувам дека веќе на темава не ти реплицирам.
За глуп, не си.
Може си образован за разлика од поголем број на твоите сонародници што протестираат против македонски компљутер ама од плутон се гледа дека од кога си регистриран на форумов шириш пропаганда у стилот
Сакајте ги албанците.
Овие што примери што ги постирав првпат сум ги видел, најискрено, никогаш не сум сакал да копам по минатото, минатото во минатото........
Ми остави впечаток Димитрије Туцович, мислам дека има улица во скопје во негово име........
Но на некој начин морав, по форумов не сакам да ширам таква пропаганда во стилот Сакај ги албанците, туку повеќе слушај ја и другата страна........само ова сакав да ја наметнам насекаде............
И овие примери се од странски и од српски војници, како што во една тема се постираа грчки војници што велеа за злосторствата против македонците..........мислам дека е веродостоен извор..........
Факт е дека после балканските војни албанците бел ден не видеа, има секакви притисоци и тортура.........
100 год. немилосрдено владење на албанците од страна на србите ни дава милиони причини и потреба за барање на слободата, не беше работата : ние живееме све ок, но сакаме да сме обединети со Албанија, за да посегнува населението по оружје треба да има цврста причина, било каква нација да е без врска нема да иде во смрт...........
--- надополнето: 8 декември 2012 во 22:21 ---
И балистите не беа марионети на германците, затоа што не убиваа евреи, туку ги сокрија меѓу населението, друг факт е дека кога германците наредија да се убијат сите италијанци, пак беа сокриени меѓу населението, самите италијанци спомнуваат бројка од 20000 војници сокриени меѓу албанците, облечени како селани.........голем дел тогаш и останаа да живеат понатаму во Албанија.........
Дури има еден интересен филм на еден италианец кој е примен кај албанец и после помага во борбата против германците..........