MiaSanMia
Chipolopolo
- Член од
- 7 април 2012
- Мислења
- 9.974
- Поени од реакции
- 8.682
Не сум сигурен но ја сум прочитал дека тие се бореле само во западниот регион бидејќи биле истренирани за борба во планините и бидејќи можеле лесно да избегаат во Албанија.Прадедоми е убиен од страна на Балистите мислам дека 40 или 41 година во Демир Хисар.
Во селото јавиле дека Балистите се приближуваат и спремаат атак врз селаните.Цело село се собрале со ловџиските пушки и отишле на ридот,ретко кој од нив се вратил жив и здрав,но сепак децата и жените останале недопрени,мажите успешно го одбраниле селото.
--- надополнето: 8 декември 2012 во 12:55 ---
Споменик има во неговото село а улица нема "сеуште".Балисти-ш иптари, крсти ги како сакаш.....пациентиве од горе не им е јасно за што се бореле, фала Богу.....
На пример ќе го зеам Химлер или Борман (овие говнари се бореле на иста страна, со исти идеологии - малку потешко).....јас не се сеќаам Германија дека има улица „Мартин Борман“ (недај Боже негов споменик), ама затоа Гостивар има „Џемо Хаса“ улица и негов споменик, а да биде уште поправилна паралелата, замисли си во Полска да има такви улици и споменици.....
Финска земала учество во втора светска војна за да се бори за територии, ш иптарското учество во истата е отприлика со слични цели, со тоа што Финците си враќале територии од Русија, а овие говнава ненаситни виделе прилика....
Од истите тие што му го запалиле селото на прадедо ми кое е на територија на денешна Албанија, нивните внуци дојдоа во Скопје да ми кажуваат за „приказни и немање факти“......
Дека биле големи злосторници,крвници биле и тоа докажано нема тука што да се дискутира.Неалбанската територија била нон стоп напаѓана се додека не го убиле Џемо Хаса,главниот месија.