Divider
Seraphim
Инаетот бре планини крева. нека ти е. А не е полесно да имаш и А. Не ти се посакало појак или со барем 11,5 киловати?
Не полагај де. Твоја работа.
Не полагај де. Твоја работа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ke posakas pogolem, ama dve godini ke dremes so max 250 bidejki nema da smees da vozis pojak.Не ми се посакало зошто ова ми е сосем доволно а доколку земам појак мотор е тогаш ќе си полагам ама кога нема потреба да губам време и пари за нешто што според закон не треба да го имам зошто да го имам ?
во право сум или пак терам инет
сеа не е мој проблем што 125 ките не спаѓаат во ниедна категорија .....
А пак кој има A1 категорија жити бога ..... дечишта јурат со 50 кубици мотори , јас барем имам B i C
Нека ти е жиф инаетот. Како треба да ти нацртам дека ТРЕБА да полагаш? Со Б категорија можиш да возиш само до 50 кубици мотор. Твојот е 125. Значи неможиш да го возиш, без разлика дали спаѓа во А, Г или ЧКЉ категорија.Кога нема потреба да полагам зошто да полагам ?
Според истиот тој закон тро подолу, со Б категорија можиш да управуваш само мотор до 50 кубици. Твојот ја надминува кубикажата, шо значи немаш дозвола. НЕМАШ ДОЗВОЛА. Како да ти го доловам ова за да си го туриш во глата? Има потреба за да полагаш, и најверојатно треба да ти лупнат казна од 500 евра за да ти стани целото ова појасно.според законот нема потреба да имам А категорија за мојот мотор .... според член 288 точка 2 или тамо како беше за А категорија лицето треба да поседува моторцикл,трицикл со работна зафатнина поголема од 125 кубици и моќност поголема од 11 kw .... јас не го преминувам лимитот и во двете граници така да не треба А категорија ....
Како тоа најкомпетентна? Не е подбив, сакам да знам. Оти ако имаш компетенции од делокругот на категориите, казните, процесите, бурјум, да отвориме тема: совети околу категории за возила, начини за надминување одреднеи проблеми и слични проблематични прашања кои стручно лице може да ги одговори.Од сето погоре напишано како најкомпетентна ке го кажам следново:
1.Со Б кат. може да се вози само велосипед со мотор до 49 цц
2.Мотоцикли над 50цц до 125 цц спаѓаат во А1 категорија и истата може да се полага на 16 години(НЕ СЕ ВОЗАТ ОВИЕ МОТОЦИКЛИ СО Б кат)
3.Над 125 цц е веќе А категорија и истата се полага на 18 години
Инструктор-каКако тоа најкомпетентна? Не е подбив, сакам да знам.
Девојчето има авто-школаКако тоа најкомпетентна? Не е подбив, сакам да знам. Оти ако имаш компетенции од делокругот на категориите, казните, процесите, бурјум, да отвориме тема: совети околу категории за возила, начини за надминување одреднеи проблеми и слични проблематични прашања кои стручно лице може да ги одговори.
Девојчето има авто-школаКако тоа најкомпетентна? Не е подбив, сакам да знам. Оти ако имаш компетенции од делокругот на категориите, казните, процесите, бурјум, да отвориме тема: совети околу категории за возила, начини за надминување одреднеи проблеми и слични проблематични прашања кои стручно лице може да ги одговори.
Девојчето има авто-школа
--- надополнето: 6 декември 2012 во 20:53 ---
Девојчето има авто-школа![]()
Ме онади системот, кликам по 100 пати на „испрати“ а само 2 пати се постираTamam. Super. Sakam da plagam za C i E. Sho pari e?
Povtoruvanjeto e majka na znaenjeto, ama ne morase dva pati da mi postiras hahahahhaha
Исто е а1 и а, а1 се дава на 16 години и поминува во А. Додека М категорија е за лица кои немаат Б категорија или се помлади од 18години, се полагаат само тестови за правила во сообраќајот