Можат и по такси да ти пратат. Околу 50-100 денари ми земаа, имав нарачано сајла за гас летоска.Има ли некој правено нарачка од овиј сајт http://motoparts.com.mk и колку кошта поштарина за скопје.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можат и по такси да ти пратат. Околу 50-100 денари ми земаа, имав нарачано сајла за гас летоска.Има ли некој правено нарачка од овиј сајт http://motoparts.com.mk и колку кошта поштарина за скопје.
Оригинални се деловите, или кинезарија?Можат и по такси да ти пратат. Околу 50-100 денари ми земаа, имав нарачано сајла за гас летоска.
Оригинални делови за ниеден мотор не постојат никаде! Ниту една фабрика за мотоцикли во светот не испорачува резервни делови во продажната и сервисна мрежа.Оригинални се деловите, или кинезарија?
Да ме убиеш немаше да го знам ова. Јас па се бев убеден дека деловите шо ги продават се оригинални...Оригинални делови за ниеден мотор не постојат никаде! Ниту една фабрика за мотоцикли во светот не испорачува резервни делови во продажната и сервисна мрежа.
Погоните во кои се склопуваат се една, погоните што ги произведуваат деловите сосема друга фирма иако сите заедно се една иста компанија. Не ретко, компании кои исклучиво се занимаваат со производство на резервни делови испорачуваат делови за фабриките кои склопуваат, или пак овие кои го конструирале моделот нарачуваат по спецификација дел кај оние што го произведуваат за да можат да склопуваат, односно произведат комплетно возило.Да ме убиеш немаше да го знам ова. Јас па се бев убеден дека деловите шо ги продават се оригинални...
За 125 треба А категорија, јас прашав пред да земам во полиција.
А доби пресуда?Јас бев на суд денеска за ова
Значи во законот за безбедност во сообраќајот според член 288 е наведено дека за А категорија лицето треба да поседува моторно возилo со работна зафатнина ПОГОЛЕМА од 125 кубици и моќност поголема од 11 kw
на судијата му реков дека мојот мотор има 125 кубици и 6,5 kw .... значи да беше 125.1 кубика тогаш би ми била потребна А категорија ..... јас ни во кубикажа а ни во моќност на моторот не го надминувам лимитот така да оваа казна е неоснована
Треба да си барате дупки во законот![]()
ОслободенА доби пресуда?
Хехе топ. Значи до киловатите еОслободен![]()
Не се само киловатите .... ако е 150 кубици џабе ти е , веќе го надминуваш лимитот а според законот пишува поголема од 125 кубици и 11 kw а цајкан ко цајкан не мојш да се разбериш , зато мене ми опнаја казна за категорија ..... сеа пресудата со мене в мотор и до задутре нека ми пишат казни за категоријаХехе топ. Значи до киловатите еЌе го имам на ум овој член наредно ако земам мотор.
Да, ама од друга страна немаш А1 категорија... во А1 спаѓаат возилата што не спаѓаат во А, ниту во велосипеди со мотор, баш како твоето, над 50 кубици и под 11 KW. Така да, смеат да те казнат исто ко да си немал А категорија, само што полицаецот ја утнал категоријата...Јас бев на суд денеска за ова
Значи во законот за безбедност во сообраќајот според член 288 е наведено дека за А категорија лицето треба да поседува моторно возилo со работна зафатнина ПОГОЛЕМА од 125 кубици и моќност поголема од 11 kw
на судијата му реков дека мојот мотор има 125 кубици и 6,5 kw .... значи да беше 125.1 кубика тогаш би ми била потребна А категорија ..... јас ни во кубикажа а ни во моќност на моторот не го надминувам лимитот така да оваа казна е неоснована
ми побараја копија од сообраќајна и то е то
Треба да си барате дупки во законот![]()
Негов проблем а не мојДа, ама од друга страна немаш А1 категорија... во А1 спаѓаат возилата што не спаѓаат во А, ниту во велосипеди со мотор, баш како твоето, над 50 кубици и под 11 KW. Така да, смеат да те казнат исто ко да си немал А категорија, само што полицаецот ја утнал категоријата...
Твој е... да сум бил јас судија, одма би ја сменил оптужбата, па да видиш како ќе бидиш насмеан кога ќе треба да платиш 500 евра + судски трошоци за делото што си го сторил.Негов проблем а не мој![]()
А пак кој има A1 категорија жити бога ..... дечишта јурат со 50 кубици мотори , јас барем имам B i CДа, ама од друга страна немаш А1 категорија... во А1 спаѓаат возилата што не спаѓаат во А, ниту во велосипеди со мотор, баш како твоето, над 50 кубици и под 11 KW. Така да, смеат да те казнат исто ко да си немал А категорија, само што полицаецот ја утнал категоријата...