"Заборавени" играчи

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Еве и од мене двајца фудбалери заборавени од овде од Македонија.
Едниот Аце Стојков најголемиот талент во тогашната генерација на Беласица заедно со Дени Масев и Горан Пандев. Интер ги побара Пандев и Стојков само ради Стојков. Неверојатно брз фудбалер, но немаше срека со повредите сега игра во Иран http://www.transfermarkt.co.uk/en/aco-stojkov/profil/spieler_32042.html. И втор братот на Горан, Сашко. Сигурно некој од вас се секава на легендарната изјава на Бато Ване кога го прашаа зошто Сашко носи број 21...Бидејки е два класи подобар од Горан. И така беше. Многу ветуваше во почетокот, па направи трансфер во Динамо Загреб. Но нокните журки како да му ја земаа страста за фудбалот. И од тогаш никако да ,,фркне,,. Сега игра во нашата ни бедна Лига во Ренова од Џепчиште http://www.transfermarkt.co.uk/en/sasko-pandev/profil/spieler_37932.html. А да и овде веке во неколку наврати е спомнат и Горан Славковски. Идниот Ибрахимовиќ, кој и премиерот го молеше да игра за Македонија сега моментално е во UNKNOWN тоа доволно зборува за какво пропаѓање се работи http://www.transfermarkt.co.uk/en/goran-slavkovski/profil/spieler_39809.html

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На братучетка ми што живее во Шведска овој Славковски и беше школски, без коментар е човекот, его Ибра х3.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
На братучетка ми што живее во Шведска овој Славковски и беше школски, без коментар е човекот, его Ибра х3.
Ибра бар има к*р за к*рчење...со право му е егото толкаво :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Едно време комуницирав со Тричковски, коа беа и двајцата во младинска репрезентација, и ми збореше како овој Славковски е тапа, и дека си нема поима дека го форсираат безвезе. Така да...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ибра бар има к*р за к*рчење...со право му е егото толкаво :)
Да не почнам да кажувам што правел :facepalm: Ви текнува на оној телефонон Моторола V3 тенкион, што искочи ко демек револуционерен во дизајнот? Му рекол некој од нивно друштво на заебанција дека е гејче (зошто само овој од друштво се бавел со фудбал и бил слаб таков, другите со ракомет/пливање и биле покрупни), овој увредување до максимум, го зел тој телефон ама го зел розев :pos: и кога ќе го прашале зошто розев им викал „зошто јас сум уверен дека сум маж и ништо што е розево и стереотипно нема да ме смени.“

:facepalm::facepalm::facepalm: Доста е ај....

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Боље што го снема. Ептен незахавално копиле. Сандерленд му беше лошо па отиде кај Арапите. А и така не го биваше...
Играше за играње, си замина како што самиот кажа поради предобрата понуда од Ал Алаин.
£150,000 му е неделната плата.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Играше за играње, си замина како што самиот кажа поради предобрата понуда од Ал Алаин.
£150,000 му е неделната плата.
16 милиони за играч кој даде 10 гола во цело првенство....

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
16 милиони за играч кој даде 10 гола во цело првенство....
Торес колку го платија и колку голови постигна ? :)

Асамоа од Рен замина во Сандерленд. Мислам дека изигра само 29 натпревари во француското првенство. Голем исчекор му беше трансферот во Сандерленд. Потребно е повеќе време за адаптација во ПЛ (за неговата ситуација).
Играше одлично на СП, а и во ПЛ го имав гледано на неколку натпревари изигра многу добро и навестуваше дека следната сезона ќе игра уште подобро и ќе постигне повеќе голови.
Но парите си го направија своето.

п.с. 13 милиони беше неговиот трансфер...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.849
Не знам дали може да се спомне и Ејдур Гудјонсен. Одигра 5-6 одлични сезони во Челзи, па направи трансфер во тогашниот европски шампион, Барселона. Не се изнаигра баш, не можеше да се вклопи во тимот, иако подобро речено, цел тим тогаш не играше баш најдобро. После направи трансфер во Монако, па се врати во Англија, но постојано грееше клупа. Сега гледам потпишал за Серкл Бриж, каде што 'жари и пали', очигледно им е најдобар играч. :D
Не знам колку местото му е во оваа тема, бидејќи е во залезот на неговата кариера, но мислам дека може да се спомне. Ова веројано му е и последна сезона од кариерата.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Исто и Алан Смит,дечкото беше звероња али староно Фергусон му ја сјеба кариерата,пробуваше да направи везњак од него :facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не се играчиве за во темава али темава да постоеше кога играчиве правеа трансфер тука ќе им беше местото исто како и на Савиола.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Да ама не му е времето на него.
И Едгар Давидс технички не е пензиониран ама не му е времето :D
Пер не зезај сеа,според твојов критериум нема заборавени играчи

Kajgana Shop