Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
The official UEFA World Team of the decade (2000-2010):
Casillas
R.Carlos - Maldini - Cannavaro - Thuram
Zidane - Viera - Gerrard
Raul - Henry - Ronaldinho

5 наши играчи
not bad :D

Наидов на ова
можни ривали во осмина-финале: ManUtd, BayernM, Shakhtar/Juventus, Shalkhe, PSG

Дур сеа ќе биде заебано. Искрено сите се тешки.(n)

Мислам дека за Адан. Зашто Карваљо му ја даде на Адан да ја носи, а уствари требало Пепе да ја носи.

Не требаше Касиљас да ја носи па овој ја извади и му ја даде на Пепе?

The official UEFA World Team of the decade (2000-2010):
Casillas
R.Carlos - Maldini - Cannavaro - Thuram
Zidane - Viera - Gerrard
Raul - Henry - Ronaldinho

5 наши играчи
not bad :D
Како можи Роналдо дебелио да не биди?

Не требаше Касиљас да ја носи па овој ја извади и му ја даде на Пепе?

Па и да сака да е носи, само на терен му е дозволено, по дома не го ни тераат :D
--- надополнето: 5 декември 2012 во 14:01 ---
Со ваква игра како вечерва на Модрич, мислам дека Чаби полека полека треба да се спрема за на клупа..
Добри пасови и добри нафрлени топки, а да умртви игра на средина не може како Чаби, башка против појак тим го немам видено да изигра на ниво

А кога се налути Лукица? Попизде по судијата... :pos:

Освен фудбалско вклопување, ќе мора да научи и да шефува. Сепак го нема тој "The boss" стил на Алонсо, некако се губи со висината покрај другиве... a и со фризурата. Друго е Алонсо коа ќе ти нареди нешто, друго Модриќ. :D

Али ипак, доказ колку го сакаат соиграчите е тоа вчера кога сите се стрчаа кон него по голот на Каљехон. :)

Читам коментари сега на Шалке управата и играчите сите сакаат со вас да играат. :D

Дап, сите сакаат да играат со Реал, бидејќи се најслаба екипа во нокаут фазата моментално.
^
Не се прави и ти светец. Кажи и тука дека го посакуваш Реал за противник.

Дап, сите сакаат да играат со Реал, бидејќи се најслаба екипа во нокаут фазата моментално.
^
Не се прави и ти светец. Кажи и тука дека го посакуваш Реал за противник.
Не сте најслаби бе, ама па и најјаки не сте. Не го посакувам Реал уште од осмина финале, понатака може. :)

Според мене Модриќ вчера не направи ништо подобро од првата утакмица за Реал. Мислам дека Мурињо го промаши тој трансфер со самото тоа што Модриќ не е играч за двоен пивот од средината, особено не за Реал каде што Роналдо не игра никаква улога во дефанзивата. Обично двојните пивоти работат добро со крила што прават пресинг и играат добро и во дефанзива. Се гледа по тоа што голем број од екипите буквално не газат во средината.

Идеална позиција би му била таа каде што би бил ослободен од дефанзивни улоги, или олеснат, и би се движел негде на средината на теренот, дип лајинг плејмејкер. Тоа може да се имплементира со Кедира како бокс ту бокс мидфилдер кој ќе гони напред и Есиен како деструктивец во 4-3-3 формација. Во тој случај ќе ја диктира играта во средината послободно бидејќи ќе има 2 копачи да му помагаат доколку изгуби топка некој од екипата.
Ама Мурињо ни е тренер и сите знаеме дека не сака многу пимплање на средината туку директни и брзи напади на голот, макар резултирало со брзо губење на топката. Во овој случај секој холдинг мидфилдер е практично лимитиран во она што треба да го прави. Дури и Чави да игра на таа позиција би бил просечен. За позиција на Озил не може да атакува бидејќи лесно губи топка кога е понапред, ја нема таа слобода.

Затоа во секоја битна утакмица Алонсо ќе стартува пред него. Едноставно неговите способности не можат да дојдат до максимален израз во оваа тактика на Реал. Доколку би дошол друг тренер со друга идеологија може ќе проработи максимално. Овака е Сахин/Коентрао втор дел.

Тие шо се први у групите.:гик:
Хах од кога е тоа гаранцијата за јака екипа. Чисто споредба ни Интер не беше прв во група ( да не ја споменувам ланската екипа да не се навредиш) :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom