Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Официјално: Рафаел Надал ќе учествува на турнирот во Абу Даби, кој започнува да се игра на 28-ми декември. :vozbud::vozbud:
Едвај чекам, конечно назад на терените, Гранде Рафаел. ВАМОС!!!!

Официјално: Рафаел Надал ќе учествува на турнирот во Абу Даби, кој започнува да се игра на 28-ми декември. :vozbud::vozbud:
Едвај чекам, конечно назад на терените, Гранде Рафаел. ВАМОС!!!!

Ти се придружувам и јас. Неверојатно ми фали, па кога ќе се повлече од тенисот начисто ќе збеснам чим не можам да дочекам да го видам на терен неколку месеци.

542687_10151179671461026_186516382_n.jpg

Тренира малиот, очигледно и он не може да дочека да се врат назад на терените. Очекувам да се врати уште посилен од порано, гладен за успех и да докаже дека е најдобар!

Прв пат му ја гледам сликава. Ѕвер. :LOL:

rafa-red-glasses-rafael-nadal-26798397-1600-1200.jpg

Пред 3 години, уфф..... нешто слично како она против Налбандијан неколку месеци пред овој меч....

Конечно и тренинг со рекет за Рафа. Одлично напредува, набрзо ќе биде и неговиот прв официјален меч на крајот на декември во Абу Даби.

Од каде е фоткава? :) На неговиот профил да не била објавена?
Не, од официјалната страна за МК фановите на ФБ. Е сеа могуче е да е направена од страна на модераторите, нивна сопствена креација но како и да е ми се допаѓа поентата, ептен мотивирачки делува. :) Инаку претежно сликите ги постирам од неговата официјална страница или од страната на АТП.

Не, од официјалната страна за МК фановите на ФБ. Е сеа могуче е да е направена од страна на модераторите, нивна сопствена креација но како и да е ми се допаѓа поентата, ептен мотивирачки делува. :) Инаку претежно сликите ги постирам од неговата официјална страница или од страната на АТП.

Ми се промакнала сликава. Будно ги следам и официјалната ФБ страна на Рафа и оваа што ја прават македонските фанови. Инаку да ги пофалам нашиве дечки, ептен добри и ажурирано ја водат страната. Не знам како е со другиве тенисери и нивните македонски фан страни, ама оваа на Рафа е за секоја пофалба.:)

Сега после повредата ми е страв да го гледам, психата ме отепува дека може пак да се повреди, со страв ке го гледам сега на 28ми мислам дека беше турниров на кој што ке игра.
vamos! те чекаме посилен да се вратиш!

Одличен Надал кои топки стигнуваше од мака.

Кој победил на овој меч.
Надал победи.

Сега после повредата ми е страв да го гледам, психата ме отепува дека може пак да се повреди, со страв ке го гледам сега на 28ми мислам дека беше турниров на кој што ке игра.
vamos! те чекаме посилен да се вратиш!
Сите до некаде се плашиме од ова но од моја гледна точка јас сум сигурен дека се ќе биде во ред. Познавајќи го Рафа како тенисер, а го следам доста долго, од 2005 па навака, тоа се цели 8 години до ден денес, тој секогаш оди на сигурно кога се во прашање повредите. Надал знаејќи го својот стил на игра, а тоа е со доста физички напор и големо трошење на енергија во текот на еден меч свесен е дека доколку не е 110% здрав и спремен за играње не може а и нема да се натпреварува. Пример е 2009 година кога се откажа од Вимблдон само за да му заздрават колената и да може да продолжи да бележи одлични резултати. Ќе се врати тој посилен од било кога. Можеби нема да направи нешто спектакулрано на првиот Грен Слем, но од Мајами и Индиан Велс па натака сигурен сум дека ќе го гледаме оној вистинскиот Рафа, но сега посилен од било кога. Така да, keep calm and trust Rafa. :)

Гледањето е задолжително, секако за сите фанови на Рафа. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom