Играјки на овој начин со поголеми уплати, со 200 Е почетен капитал, capital been the wrong expression in this context, отидов во 40.000 плус...
Фатив 3-4 викенди, буквално све што уплаќав, излегуваше ... Суми од 2000, 3000, до 5000 сингл. Фатив 1 на Селтик со 500 уплата, Јунајтед во гости 2&3+ на 4 000 уплата, Челси со Шахјтор 1 со 4000 уплата, у уште некои ливчиња со по 100-150 Е добивки.
Прво почнав со 2 ливчиња, едно со уплата до 1000 денари, евентуална добивка 5000, и второто уплата од 4000 за добивка од 15 000 - 20 000. Првото секогаш го играв да ме вади за второто. И ми се посреќи саглам.
Ливчињата ги има во добивка, и се тргав на страна. Ме фатија 2-3 лоши викенди, и отидов во минус 28 000. Сега сум уште во минус, но ја анулирав таа сума во значителна мера сега сум на 4 цифри

.
Мој совет ти е да не ја правиш мојата грешка. Никогаш не играј натпревари од ист ден, само сабота на пример.
Следи ги внимателно неколкуте тима, и околу нив нека ти се базираат уплатите. На 3 пати згрешив што врзав тим за кој немав доволно информации со кој состав ке игра, и го врзав на ливчињата.
Не уплаќај повеќе ливчиња со еднаква уплата. Уплатата темпирај ја на едно од најсигурните ливчиња да те вади за целата уплата и не врзувај утакмици со тоа ливче, никако.
Oткако почнав внимателно да следам состави, повреди, голови, ми се вратија добивките.
Никогаш не играм 2-ка, која е под 1.50 коефициент, и 1 кој е под 1.20, зашто не се исплати ризикот.
Пари има на тој начин, ама треба многу пазење, и што е најбитно, да знаеш кога да си дадеш тн cooling off период. Ако си фатил пари сабота и недела, никогаш немој да играш вторник-среда со големи уплати. Така ја ги спискав сите. Ако играш, играј на мали уплати, максимум до 500 денари...