Здраво пријатели! Ми треба вашата помош за македонски!

• Креатор на темата Креатор на темата Can_Cyborg
  • Време на започнување Време на започнување
Уште да кажеш дека албанците не ти се по кејф,и ќе ти поверувам за ова погоре.
Башка не смееш да се правиш угурсус,и да бркаш сиктер анама,оти ќе те доведе до буљук фукара...и после ќе бараш пишман карта за у Мерсин.

што си пишуваш???
овие се пцуењето пишуваш? те нешто направам ли ?

Ако си во Штип, блиску е Кочани дојди ќе правиме муабет, ќе вежбаме практика :)

Постојат луѓе кои се поголеми Македонци од самите Македонци.
Прво темава не е ЧДА.
Човекот си побара помош, ако можете да помогнете напишете што имате, ако не немора во секоја тема по секоја цена да се трола и да се фаќа сеир.

Он:
Македонскиот јазик не е баш лесен за изучување, но со желба и со тек на време доколку го користиш секојдневно, читање, комуникација, ќе го совладаш без проблем. Колку што успеав да прочитам не ти оди лошо сега за сега, па со малку повеќе труд ќе успееш (y)

Многу увабо пишуваш беше... ви благодариме даркладј

Мене ме интересира која е Џеврие? :D
Покрај ова, ме интересира зошто кога некој ќе ве праша како сте, вие му викате благодарам? :D

Некојсиглумец: Шехерезад, како си?
Шехерезад: Благодарам.

:D

само треба да дневно зборување
нормална мухаббет зборуваме ама сакам да повеќе зборуваме..
Јас се викам али
јас сум од Турција град Мерсин
завршив 2 години факултет за информатика од турција
ќе почнувам 3 години факултет за информатика инженер од штип
јас 24 години сум

МАКЕДОНИЈА И ТУРЦСИЈА БРАТ ДРЖАВА ЗАТОА ДОЈДОВ ТУКА
Ти посакувам пријатен престој во Македонија и убавини моменти поминати во Македонија. Па може понатака за направиме средби за да направиме поголем извоз на Македонски производи во Турција;) . А зошто ако не и да се склучи некоја турска инвестиција може со македонско-турски капитал:) . Како и да е не обрнувај внимание на негативни коментари на форумот Македонците се во принцип добар и мирен народ. Ама понекат знааат да мрчаат повеќе отколку што треба. Поздрав и секое добро. П.С Македонците не сфаќаат колку повеќе луѓе од странство студираат и живеат тука или инестираат тука, дека тие луѓе во иднина ќе се врски за да дојдеме до подбар извоз на наши производи на тој пазар или некој нивни инвестиции кај, нас не можам да ги разберам Македонците зошто мора да мрчаат на се и сешто , и да си ги покажуваат своите комплекси. Толку кусогледо и гледање на работите со стеснет агол нешто налик на коњите тоа што им се става на очите. Но за среќа не сите Македонци такви.:)

Уште да кажеш дека албанците не ти се по кејф,и ќе ти поверувам за ова погоре.

Башка не смееш да се правиш угурсус,и да бркаш сиктер анама,оти ќе те доведе до буљук фукара...и после ќе бараш пишман карта за у Мерсин.

п.с у Штип од прво до трето лице еднина наставката е иста:

1.Ја беше
2.Ти беше
3.Он беше
Стварно, штипскио за брзо време ќе го владее. Ние и така збореме на скратено, ептен ќе му олесне работата :icon_lol:
Иначе одличен совет
Ако сакаш да научиш читај тука на форумиве теми и доста нови зборови ќе научиш, иначе дружи се со колегите од факлутет испаѓај заедно и за да се разбереш со нив ќе мораш да зборуваш македонски, избегнувај го англискиот јазик. Македонскиот јазик не е лесен за учење ама со воља и со помош би го научил. :)

Леле дечко, јас минатата година на еден твој сонародник од Турција што дојде овде да учи Информатика, му помагав со јазикот. И сама се зачудив колку воопшто не е лесен нашиот јазик за странците.
И исто забележав дека многу ви е тешко затоа што во Штип се зборува на дијалект, а вие се трудите да зборувате литературно и слушајќи не нас само ви се измешаат работите.

ПС. Го знаеш Зеки?? И тој беше една година во Штип, ама отиде во Скопје, не можеше да ги поднесе условите во градот.

Другарче , не ти треба да знаеш македонски , доволно е да знаеш дека ако се размавташ со 50 евра у сред Ајс , штипските курви ќе ти се налепат ко муви на гомно ;)

Другарче , не ти треба да знаеш македонски , доволно е да знаеш дека ако се размавташ со 50 евра у сред Ајс , штипските курви ќе ти се налепат ко муви на гомно ;)
Ај не збори глупости, факт е дека сите се клети во Штип и ги мразат турците, едноставно не можат да ги поднесат, затоа што сметаат дека буквално покрај големиот број на роми, уште и они фалеа овде. А врв е пак кога ќе слушнам дека им сметале затоа што излегувале во Ајс затоа што смрделе. Ајде беее... Како прво они се триста пати покултурни од нас, а за смрдењето дека размислат подобро кој смрди. А недај боже пак да те видат како збореш со турчин... сеирот не ти бега. Мене малоумна ме напраија затоа што му помагав на еден дечко во комуникацијата што живееше во мојата зграда и ми беше комшија.
Турците во Штип ги сакаат само овие издавачите на станови. Мамето им го ебат со енормно високите цени за кирија во една дупка.

ви благодареме webster за сфакање

Ви благодарам ;) еднина :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 01:39 ---
Ај не збори глупости, факт е дека сите се клети во Штип и ги мразат турците, едноставно не можат да ги поднесат, затоа што сметаат дека буквално покрај големиот број на роми, уште и они фалеа овде. А врв е пак кога ќе слушнам дека им сметале затоа што излегувале во Ајс затоа што смрделе. Ајде беее... Како прво они се триста пати покултурни од нас, а за смрдењето дека размислат подобро кој смрди. А недај боже пак да те видат како збореш со турчин... сеирот не ти бега. Мене малоумна ме напраија затоа што му помагав на еден дечко во комуникацијата што живееше во мојата зграда и ми беше комшија.
Турците во Штип ги сакаат само овие издавачите на станови. Мамето им го ебат со енормно високите цени за кирија во една дупка.

Забраваш ги и таксистите ;) и они ги дерат турците.

Иначе некои миришат , барем у теретаната кај шо вежбат боси и без стик :S

Викаш вешта си со јазикот? :P

Инаку, на темава:

Бетмен = шиш-миш ефенди
Робин = шиш-миш ефенди чирак

и со среќа во студирањето(y)

Ти посакувам пријатен престој во Македонија и убавини моменти поминати во Македонија. Па може понатака за направиме средби за да направиме поголем извоз на Македонски производи во Турција;) . А зошто ако не и да се склучи некоја турска инвестиција може со македонско-турски капитал:) . Како и да е не обрнувај внимание на негативни коментари на форумот Македонците се во принцип добар и мирен народ. Ама понекат знааат да мрчаат повеќе отколку што треба. Поздрав и секое добро. П.С Македонците не сфаќаат колку повеќе луѓе од странство студираат и живеат тука или инестираат тука, дека тие луѓе во иднина ќе се врски за да дојдеме до подбар извоз на наши производи на тој пазар или некој нивни инвестиции кај, нас не можам да ги разберам Македонците зошто мора да мрчаат на се и сешто , и да си ги покажуваат своите комплекси. Толку кусогледо и гледање на работите со стеснет агол нешто налик на коњите тоа што им се става на очите. Но за среќа не сите Македонци такви.:)
ви благодариме за твојот пишување многу убаво пишување беше :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 02:07 ---
Леле дечко, јас минатата година на еден твој сонародник од Турција што дојде овде да учи Информатика, му помагав со јазикот. И сама се зачудив колку воопшто не е лесен нашиот јазик за странците.
И исто забележав дека многу ви е тешко затоа што во Штип се зборува на дијалект, а вие се трудите да зборувате литературно и слушајќи не нас само ви се измешаат работите.

ПС. Го знаеш Зеки?? И тој беше една година во Штип, ама отиде во Скопје, не можеше да ги поднесе условите во градот.

не запознавам зеки... така кажиш има друг дијалект во штип... ама јас учам литературно. само работам литературно... затоа луѓе од тука не повеќе малку зборуваме :(
така има лошо условите во штип... :(
--- надополнето: 2 декември 2012 во 02:12 ---
Епа со среќа нека ти е, и игнорирај ги некои членови на форумот што се зафркаваат во темава :)
не не ве молам ми верувај не шега навистина тема
дојди facebook ова ми facebook.com/cancyborg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom