Здраво пријатели! Ми треба вашата помош за македонски!

• Креатор на темата Креатор на темата Can_Cyborg
  • Време на започнување Време на започнување
јас ќе студирам во македонија
јас ТУрчин сум за мене треба македонски :)
Абе оди војска во Турција прво, после ела на факултет ;)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 23:18 ---
Уште да кажеш дека албанците не ти се по кејф,и ќе ти поверувам за ова погоре.

Башка не смееш да се правиш угурсус,и да бркаш сиктер анама,оти ќе те доведе до буљук фукара...и после ќе бараш пишман карта за у Мерсин.

п.с у Штип од прво до трето лице еднина наставката е иста:

1.Ја беше
2.Ти беше
3.Он беше
Абе неќе да оди војска да се тепа со курдите (2 години трае војската таму), не дека му се учи многу на овој ;)

Ама ај сиким анани, кач орда, ајде сиктер оттука.
Вакви мислења носат бан од тема и казнени поени. Да си знаете за во иднина.

Мераба Ефенди.

Ме интересира кој е иницијатор турци да доаѓаат во Македонија да студираат. Дали има поврзаност со Сорос фондациите преку Ѓунер Исмаил, односно неговата ќерка Соња Исмаил..

Тоа би имало логика кога Ѓунер и ќерка му (најдебела турчинка на сите времиња) би имале некаква моќ, али за жал Грујо-Ага и ВМРО е овој резил го направиј, они најдоа од цел чист и фин свет да не братимат со овие и да ги вратат..... пак.

Немам апсолутно ништо против владава што носи Турци да студираат на нашите универзитети, ама јас имам искрена желба да почнат да носат и шведски студенти, не мора да се во сооднос 50-50 машки ,женски пол. Нека бидат и 100% женски пол, не е проблем. Со овој потег владата ќе направи да се продлабочат Македонско-Шведските односи.
--- надополнето: 8 декември 2012 во 20:09 ---
Ако владата се грижи дека нема капацитет каде да ги сместиме швеѓанките јас доброволно кај мене дома би сместил бар 2 швеѓанки(ама јас да бирам кој) а сигурно и многу други ќе ми се приклучат во акцијава околу помош во сместување на швеѓанките. Оваа иницијатива треба да се прати во Министерството за Образование и Наука. А владава наша ќе може да се фали дека не само што ги подобрува добрососетските односи туку и македонско-скандинавските односи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom