Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Искрено да ти кажам, ако Геце не дојде во Јунајтед, сакам да остане во Дортмунд. Имам пишано и порано дека Дортмунд ми е ептен симпатична екипа, со одлични млади фудбалери и не сакам да си заминат тие. Сакам да се јадат секоја година со Баерн во Германија, а и во ЛШ да постигнат што е можно поголем успех. :)
Ја го поштувам Манчестер како феноменален клуб и не ми беше криво што Кагава си замина тука, напротив си викав дека ако оди некаде, бар да замине во тим како Јунајтед. Е сега, ништо не е вечно, тимови се менуваат. Единствена шанса на Дортмунд е да се етаблира во ЛШ, редовно да ги мине групите па така и играчи како Геце можебо некојпат би се одлучиле да останат и подолго. Во 90тите тоа едно време беше така, се надевам и во иднина Дортмунд ќе успее во тоа. Сепак, има играчи кој не може да се задржат, тоа им се дешава и на поголеми клубови од Дортмунд.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
абе порано или подоцна Геце ќе си замине од Дортмунд тоа е факт. Геце зима сега 4.5 мил годишно на 20 години така да ако продужи вака да игра следниот договор сигурно ќе му биде накај 7,8,9 мил годишно нешо што Дортмунд нема да може да му по понуди. Али како и да е и да си замине Геце Дортмунд ќе си продужат да си бидат јака добра екипа ќе најдат замена сепак 40 мил ќе ќарат од него. Бариос и Сахин изглеаа ко незаменливи во Дортмунд па не се ни осетија откако заминаа исто и Кагава.Клоп е битниот човек а пошто он има договор до 2016 немаат гајле
Abe lesno e stakleniov da go prodademe za 20 milioni i uste 20 i Goetze si go zimame i se obezbeduvame najkvalitetno za narednite 12/13 godini .

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Читав дека за Баерн имал клаузула со поголема сума близу 50м ЕУР ;) Не дека е проблем, ам искрено тоа што некој играч бил фан на некој клуб апсолутно ништо не значи. Ќе го спомнам Хумелс. Цел живот играл за Баерн па после, ко ја имаше клаузулата за 8м ЕУР да си замине, го одби Баерн и продолжи до 2016 во Дортмунд. Исто така Гроскројц кој е страстен фан на Дортмунд изјавил дека можеби некојпат ќе замине во Англија да игра. За разлика Геце е роден во Меминген, град 100км оддалечен од Минхен, нема врска со градот и клубот освен што како дете навивал за нив. Но рано се преселил во Дортмунд и цела младина ја помина во клубот. Би рекол, со Дортмунд е повеќе поврзан него со некој друг клуб ама крајно тоа не значи ништо.
Грешиш мн е различен случајот на Хумелс и Геце. Ја не викам сеа дека Геце сигурно ќе заврши во Баерн али Хумелс беше голем фан на Баерн и самиот на почетокот во Дортмунд дур играше го изјавуваше тоа и дека би сакал да се врати али после тоа Дортмунд станаа добар тим а на Хумелс малце му се собра тоа што Баерн го избаци што се вика не му даде никаква шанса а после тоа Ван Гал им даде шанса на Бадштубер и на Милер.
Ќе видиме за Геце али ти гаратирам ако продолжи да гази Баерн ќе се умеша сепак германец најбоље талент и башка од баварија. Такви тимови ко Сити,ПСЖ и нема шанси да одбере покрај Баерн едино сеа Барса или Реал можеби и Манчестер друг клуб неверувам

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Грешиш мн е различен случајот на Хумелс и Геце. Ја не викам сеа дека Геце сигурно ќе заврши во Баерн али Хумелс беше голем фан на Баерн и самиот на почетокот во Дортмунд дур играше го изјавуваше тоа и дека би сакал да се врати али после тоа Дортмунд станаа добар тим а на Хумелс малце му се собра тоа што Баерн го избаци што се вика не му даде никаква шанса а после тоа Ван Гал им даде шанса на Бадштубер и на Милер.
Ќе видиме за Геце али ти гаратирам ако продолжи да гази Баерн ќе се умеша сепак германец најбоље талент и башка од баварија. Такви тимови ко Сити,ПСЖ и нема шанси да одбере покрај Баерн едино сеа Барса или Реал можеби и Манчестер друг клуб неверувам
Не викам дека Баерн нема шанса, тие имаат шанса поради тоа што се гигант а не поради тоа дека Геце бил фан. Овие се професионални играчи и гледаат на кариерата и секако на парите, иако мислам дека парите не се толку пресудни како кариерата. Затоа Геце никојпат не би одел во ПСЖ или Сити. Кругот е јасен: Дортмунд - Баерн - Манчестер - Реал или Барса. За други тим многу тешко дека ќе замине.

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Не викам дека Баерн нема шанса, тие имаат шанса поради тоа што се гигант а не поради тоа дека Геце бил фан. Овие се професионални играчи и гледаат на кариерата и секако на парите, иако мислам дека парите не се толку пресудни како кариерата. Затоа Геце никојпат не би одел во ПСЖ или Сити. Кругот е јасен: Дортмунд - Баерн - Манчестер - Реал или Барса. За други тим многу тешко дека ќе замине.
Tokmu taka Igroche kaj germancite vo karakterot ne im e vsadeno sve vo zivotot da praat za pari kako zabarive i ostali ciganski pleminja :)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:40 ---
Igorche na sekoja pozicija ste dobri samo Piszczek koga go gledam i onaa tikvata debvela GRosskojn mislam deka igrate pravo bez igrac :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Tokmu taka Igroche kaj germancite vo karakterot ne im e vsadeno sve vo zivotot da praat za pari kako zabarive i ostali ciganski pleminja :)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:40 ---
Igorche na sekoja pozicija ste dobri samo Piszczek koga go gledam i onaa tikvata debvela GRosskojn mislam deka igrate pravo bez igrac :)
Ау, не знам што ти згрешил Пишчек баш супер играч е и добро игра секојпат. Дури Реал го имапе на листа. А Гроскрој си врши дефанзивни задачи, ок си е иако некојпат лошо игра, тука си во право.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.968
Поени од реакции
67.760
Ovaa godina evropski prvak ke bide od Germanija , ako ne e Bayern togas so sigurnost ke bide Dortmund , momentalno Bayern i Dortmund igraat najubav fudbal , edinstveno se plasev od Barca , ama i Barca ne e toa sto bese prima golovi na sekoj natprevar , Dortmund - Barca i Bayern -Juve ke bidat polufinalinjata i vo finale Bayern - Dortmund i sekako Bayern sampion na treta majka :)
:pos: после толку време.

Член од
21 февруари 2011
Мислења
143
Поени од реакции
163
NUR DER BvB

Ајмоо Bayer M. време е за одмазда,доста беше веќе 2,3 години душа ислезе од радување :D
А остатокот од клубовите нека го отворат џебот и нека повелат во Дортмунд и покрај купувањето на некој играч нека им поткажат овиее нашиве како се прават добри деца кои успеаа мајката да му ја расплачат на Реал Зад Рид и на овиее граѓаните од Манчестер....haha

(y)Поздрав до сите фанови на BORUSSIA DORTMUND на целиот свет !!!!!! (y)

spaso

Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Me aka trema nema da spijam da mu se nevidi utre 10 000 uplakjam hendikep 1 pa neka bide sto bide :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Smej se ja se izlastiv u kladilnica a ti se smej :) ama ako ne ja uplativ za tolku 3 000 samo :( abe imaa sansi ama onoj Widenfeller e golmaniste stvarno !
Најдобар голман во последните 3-4 години поред статистика. Ѕвер е.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 02:16 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom