Демек 30 милиони му била откупната клаузула. Испаднаа шпекулации демек и Манчестер е заинтересиран.Има некој информации за договорот и клаузулата на Гоцета?
До Јули важи клаузулата, договорот е до 2016.тешко дека 30 пошто пред малце го продолжи договорот за долг период..а и не ми се верува да си оди некој освен Левандовски летоска а зимово никој од првотимците нема сигурно..
Спорт Билд која ја лансираа ова вест пишува дека од Јули 2013 важела, тешко за верувајне поред мене. Ќе видиме.До Јули важи клаузулата, договорот е до 2016.![]()
Ќути сега, остај да се надеваме.Спорт Билд која ја лансираа ова вест пишува дека од Јули 2013 важела, тешко за верувајне поред мене. Ќе видиме.
Ако, не сум ја против тоаЌути сега, остај да се надеваме.![]()
Искрено да ти кажам, ако Геце не дојде во Јунајтед, сакам да остане во Дортмунд. Имам пишано и порано дека Дортмунд ми е ептен симпатична екипа, со одлични млади фудбалери и не сакам да си заминат тие. Сакам да се јадат секоја година со Баерн во Германија, а и во ЛШ да постигнат што е можно поголем успех.Ако, не сум ја против тоаМанчестер е голем клуб, но во Германија шпанските гиганти Реал и посебно Барса имаат малце подобар имиџ од Манчестер. Секаде тие два клубови се спомнуваат како идна дестинација на Геце ама кој знае што ќе се деси, треба да видиме.
Незнам зошто Геце не би го одбрал Баерн ко прво Геце е од Баварската област и уште ко мал навивал за Баерн исто како и неговите браќа. Едино мислам ако го бараат Реал и Барса тогаш може да не отиде во Баерн и нарамно ако Баерн несака да го земе па тогаш да отиде во друг клуб. Али мислам ако продолжи да игра вака кога ќе дојде денот Баерн сигурно ќе се умеша посебно со тоа што има клаузула и Дортмунд нема да може да ги одбие ко Леверкузен што направи за Видал.
Али како и да е се согласувам уште едно 2 години мин треба да остане во Дортмунд има 20 години
Читав дека за Баерн имал клаузула со поголема сума близу 50м ЕУРНезнам зошто Геце не би го одбрал Баерн ко прво Геце е од Баварската област и уште ко мал навивал за Баерн исто како и неговите браќа. Едино мислам ако го бараат Реал и Барса тогаш може да не отиде во Баерн и нарамно ако Баерн несака да го земе па тогаш да отиде во друг клуб. Али мислам ако продолжи да игра вака кога ќе дојде денот Баерн сигурно ќе се умеша посебно со тоа што има клаузула и Дортмунд нема да може да ги одбие ко Леверкузен што направи за Видал.
Али како и да е се согласувам уште едно 2 години мин треба да остане во Дортмунд има 20 години
абе порано или подоцна Геце ќе си замине од Дортмунд тоа е факт. Геце зима сега 4.5 мил годишно на 20 години така да ако продужи вака да игра следниот договор сигурно ќе му биде накај 7,8,9 мил годишно нешо што Дортмунд нема да може да му по понуди. Али како и да е и да си замине Геце Дортмунд ќе си продужат да си бидат јака добра екипа ќе најдат замена сепак 40 мил ќе ќарат од него. Бариос и Сахин изглеаа ко незаменливи во Дортмунд па не се ни осетија откако заминаа исто и Кагава.Клоп е битниот човек а пошто он има договор до 2016 немаат гајлеИскрено да ти кажам, ако Геце не дојде во Јунајтед, сакам да остане во Дортмунд. Имам пишано и порано дека Дортмунд ми е ептен симпатична екипа, со одлични млади фудбалери и не сакам да си заминат тие. Сакам да се јадат секоја година со Баерн во Германија, а и во ЛШ да постигнат што е можно поголем успех.![]()
Ovaa godina evropski prvak ke bide od Germanija , ako ne e Bayern togas so sigurnost ke bide Dortmund , momentalno Bayern i Dortmund igraat najubav fudbal , edinstveno se plasev od Barca , ama i Barca ne e toa sto bese prima golovi na sekoj natprevar , Dortmund - Barca i Bayern -Juve ke bidat polufinalinjata i vo finale Bayern - Dortmund i sekako Bayern sampion na treta majkaИскрено да ти кажам, ако Геце не дојде во Јунајтед, сакам да остане во Дортмунд. Имам пишано и порано дека Дортмунд ми е ептен симпатична екипа, со одлични млади фудбалери и не сакам да си заминат тие. Сакам да се јадат секоја година со Баерн во Германија, а и во ЛШ да постигнат што е можно поголем успех.![]()