Значи имам пишано 100пати вие шо сте на docsis никогаш нема да имате ист upload со download. Треба да си ЛАН.Имам близоо веќе 8 години од кога беше Кадис па после го откупија стана CableTel па сега пред 1-2 год Близоо нема врска. Од секогаш го имам пакетот Премиум и дури пред 3 месеца ми го намалија затоа што немало можност во Скопје , центар божем нешто средувале курац веќе 3 месеца ништо.
Иначе повеќе од 50 не идеше кога ќе стават оптички кабли тогаш може нешто а вака само ќе се лажеме и тоа уплоадот 0.1мб катастрофа е место да стават и 40-50 уплоад..
Уште еднаш ќе прашам кога сме веќе дојдени до тоаЗначи имам пишано 100пати вие шо сте на docsis никогаш нема да имате ист upload со download. Треба да си ЛАН.
Ако од сандаче ти иди кабел да можиш директно вкомпјутер да го поврзиш то е ланУште еднаш ќе прашам кога сме веќе дојдени до тоа
Како работи системот на ЛАН на близу?
Пошто ја гледам само 2 кабли испод земја што идат до сандачињата пред влезовите: дебелиот црн кој е за кабелската, а другиот обичен ethernet кабел...
Кај е оптиката па да има симетрични брзини :S ?
Имаат и Близоо такви сандачиња слични како телеком разликата е во тоа што овие имаат и електрично броило (саат) за потрошена електрична енергија додека на телеком имаат ознака Т-ХОМЕСандачињата се на телеком.Пред месец дена местеа кај мене во мало.
Имаат и Близу такви, ги монтираа можеби пред едно година ипол -две, додека овие се малце понови можеби има пола година така нешто..Сандачињата се на телеком.Пред месец дена местеа кај мене во мало.
Првпат слушам близу да имаат сандачиња.Досега немам виденоИмаат и Близу такви, ги монтираа можеби пред едно година ипол -две, додека овие се малце понови можеби има пола година така нешто..
Бајаги разлика има у сандачињата..![]()