- Член од
- 21 ноември 2011
- Мислења
- 884
- Поени од реакции
- 410

--- надополнето: 30 ноември 2012 во 20:06 ---

--- надополнето: 30 ноември 2012 во 20:42 ---
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aZjoL7j_QsQ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Веројатно не разликуваш авторитет во науката и авторитет во политиката!? Науката има интерес да открие, осознае, помогне на човештвото, неа не ја интересираат дневно-политички и интересни сфери. Единствен интерес на науката е човештвото. Барем на онаа правата, општоприфатената како таква! Се останато е политика. Најверојатно не разликуваш!? Ако е општо прифатен еден историски или било каков научен труд и Хитлер да го финансирал проектот тоа се смеа за вистина! Да се изразам грдо за науката ама и Менгеле да измислеше вакцина за рак, таа и ден денес ќе се употребуваше... Барем додека некој не негира, оповргне или изнесе друга теза кон која ќе се приклони мнозинството од научниците од Светотот. На тоа е темелена науката! Не зборуваме за некој што одработува нечија агенда, ниту за платен новинар (иако искрено негледам кој би го платил овој и зошто)... зборувам за научник, со бааги голема хипотека позади себе. Веројатно прочита од линковите за неговите истражувања.... е сега, ако и тоа не е доволно, а доволно е за светската јавност и е општоприфатено, тогаш нема помош! Реков јас, кој сака нека го прифати она што е авторитет во науката, а тебе веројатно ти е авторитет ти е архивата на КПЈ и на Федерацијата...токму на оние кои го правеле злосторот. Ееее да! Тоа мора да е точно!-- postoese i eden avtoritet , prezimeto mu bese bus , i toj tvrdese deka irak ima hemisko, biolosko, nuklearno i sto jas znam uste kakvo oriuzje, plus i ja finanzira al- kaeda ( a amerika so godini ja finansirala) , ti mu verivas li na toj AVTORITET ??? mislam deka i toj ima dobieno nobelova nagrada za mir
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:00 ---
veruvas li vo nevinosta na haradinaj ??, i vnimavaj sto ke kazes , pozadi negovarta nevinost stoi AVTORITET t.e. haskiot sud
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:12 ---
-- a koj veli deka e nezavisen ??? , a koj go plakal dodeka gi vrsel istrazuvanjata ???(sepak dodeka rabotel opstekorisna rabota moral i da jade ), kolku nagradi ima dobieno za svojot trud i od kogo ??? ( mislam vo kes )???, znaes imase edna dokumentarna emisija za kuba , i tamu izleze eden pisatel koj tvrdese deka e napadan , deka ima problemi zatoa sto go kritikul kastro , go prasaa odf sto zivee , i covekot rece deka da ne mu se tie 50.000 dolari sto gi dobil kako nagrada za negovite statii ne bi imal od sto da zivee, a covekot dobil pulicerova nagrada vo amerika za svoite statii zaedno so 50.000 evra , epa i toj e avtoritet, sepak dobil pulicerova nagrada
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:17 ---
-- sega e mnogu podobro, imame najvisoki plati , mnogu pogolemi otkolku sto se vo bivsite ju republiki
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:20 ---
odlicno kazano, poslednite 2 recenici,a i nekoja pred toa
.....
Верувај што сакаш!jas samo prasav , koj gi finansira istrazuvanjata , znaes ona , kuce kade jade tamu treba i da laeВеројатно не разликуваш авторитет во науката и авторитет во политиката!? Науката има интерес да открие, осознае, помогне на човештвото, неа не ја интересираат дневно-политички и интересни сфери. Единствен интерес на науката е човештвото. Барем на онаа правата, општоприфатената како таква! Се останато е политика. Најверојатно не разликуваш!? Ако е општо прифатен еден историски или било каков научен труд и Хитлер да го финансирал проектот тоа се смеа за вистина! Да се изразам грдо за науката ама и Менгеле да измислеше вакцина за рак, таа и ден денес ќе се употребуваше... Барем додека некој не негира, оповргне или изнесе друга теза кон која ќе се приклони мнозинството од научниците од Светотот. На тоа е темелена науката! Не зборуваме за некој што одработува нечија агенда, ниту за платен новинар (иако искрено негледам кој би го платил овој и зошто)... зборувам за научник, со бааги голема хипотека позади себе. Веројатно прочита од линковите за неговите истражувања.... е сега, ако и тоа не е доволно, а доволно е за светската јавност и е општоприфатено, тогаш нема помош! Реков јас, кој сака нека го прифати она што е авторитет во науката, а тебе веројатно ти е авторитет ти е архивата на КПЈ и на Федерацијата...токму на оние кои го правеле злосторот. Ееее да! Тоа мора да е точно!.....
Верувај што сакаш!
Има и те каква врска.... сето она што го реков за милионте жртви на тој систем....a sepak da si otvoris nova tema, sto ima seto ova vrska so besplatno skolstvo , besplatno zdravstvo i standardot nekogas i sega ????
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:52 ---
nitu tamu ne im e podobro
Професор е на американски универзитет, веројатно знаеш или претпоставуваш како е финансирана науката во САД!? Сигурно не е од усташката емиграција или од четничкиот покрет.jas samo prasav , koj gi finansira istrazuvanjata , znaes ona , kuce kade jade tamu treba i da lae
Реков со сопругата 800евра примања.....Јас во приватна фирма елинжинер за телекомуникации а сопругата графичка припрема во печатница....ЗадоволенNE, NE SMIJETE SUDITI O TITU,
VI, DRSKE, JADNE HULJE MALE,
TITO JE LEGENDA,
A ISTORIJA NEDA O LEGENDAMA
DA SUDE OBICNE BUDALE!!?
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 18:43 ---
sto si rabotel ,pa si imal 800 evra plata ?????
Реков со сопругата 800евра примања.....Јас во приватна фирма елинжинер за телекомуникации а сопругата графичка припрема во печатница....Задоволен
Гледам многу си забегал со своите мислења од една причина.Вработен си имаш ВИСОКИ примања и ти и сопругата па гледам сега све ти е идеално.
Прошетај бе малце низ внатрешноста па види како е да се мислиш што се ќе им дадеш утре на децата за јадење,како ќе ја платиш сметката за струја од октомври оти веќе ти стигнало известување дека ако не ја платиш во рок од три дена ќе ти ја исклучат а со повторно приклучување плаќаш плус 500ден.
А за вода,телефон,кабловска и други давачки да не збориме.Да гледаш што има поевтино по маркетиве да купиш без разлика дали тоа е квалитетно или не важно се јаде нели???
Да гледаш како твојот татко/дедо чека од сабајле од 6 на улица за да дојде вчерашен леб кој го продаваат за 15ден.
Па младинава да гледа кај ќе помине поевтино за едно излегување во град.
Да се мислиш дали да правиш свадба или не??
Факт е дека во СФРЈ се живеело подобро тоа неможе никој да го негира е сеа имало и некои мани ама тие биле ситница во однос на ова денеска.
Кажи ми ти мене дали си ти спремен сега да им направиш по две куќи на своите деца?
Дали си спремен да им купиш кола??Да ги праќаш на одмор секоја година??
Ако не се живеело подобро зашто сега скандинавскине земји го применуваат тоа политичко уредување.
Гледам многу си забегал со своите мислења од една причина.Вработен си имаш ВИСОКИ примања и ти и сопругата па гледам сега све ти е идеално.
Прошетај бе малце низ внатрешноста па види како е да се мислиш што се ќе им дадеш утре на децата за јадење,како ќе ја платиш сметката за струја од октомври оти веќе ти стигнало известување дека ако не ја платиш во рок од три дена ќе ти ја исклучат а со повторно приклучување плаќаш плус 500ден.
А за вода,телефон,кабловска и други давачки да не збориме.Да гледаш што има поевтино по маркетиве да купиш без разлика дали тоа е квалитетно или не важно се јаде нели???
Да гледаш како твојот татко/дедо чека од сабајле од 6 на улица за да дојде вчерашен леб кој го продаваат за 15ден.
Па младинава да гледа кај ќе помине поевтино за едно излегување во град.
Да се мислиш дали да правиш свадба или не??
Факт е дека во СФРЈ се живеело подобро тоа неможе никој да го негира е сеа имало и некои мани ама тие биле ситница во однос на ова денеска.
Кажи ми ти мене дали си ти спремен сега да им направиш по две куќи на своите деца?
Дали си спремен да им купиш кола??Да ги праќаш на одмор секоја година??
Ако не се живеело подобро зашто сега скандинавскине земји го применуваат тоа политичко уредување.
ops,izvini ,moja greskaРеков со сопругата 800евра примања.....Јас во приватна фирма елинжинер за телекомуникации а сопругата графичка припрема во печатница....Задоволен
izvini , pogresno razbrav toa za platite, sega gledam, tuku ti kako elektrinziner si zaRABOTUVAL 400 evra , i velis super e , zadovolen si bil so tolku , pa majka mi vo sfrj , cistacka zarabotuvase tolku ! ! ! !Значи не сум забегал со моите мислења.....
Значи како прво работев низ внатрешноста на Мк,сум ги поминал можам да кажам сите градови во државата.Напротив можам да кажам дека во внатрешноста лугето живеат поубаво.Не може некој кој кука дека не му го платиле грозјето од 2004-та,да купува кола од 10000евра и да ја реновира куката.Не може некој кој кука дека не му го платиле тутунот од 1999,да го прака своето дете на екскурзија низ Европа,и да се екскурзира секој викенд Скопје-Прилеп.Не може некој кој кука дека не му ги откупиле доматите и пиперките од 2009-та да купи џип од 15000евра...
Поради природата на работата значи одев низ Мк,и гледав како се живее по помалите места.Значи тие приказни дека немате пари да платите струја,или ке ви го исклучат интернетот,ви пага во вода.....
Мене татко ми не ми купи кола,си купив сам.Мене татко ми не ми купи стан,си куппив сам.Е сега ако си научен да чекаш на готово и некој да ти поклони нешто,е тогаш пријателче од тебе нема кар никој.Жив зијан си.Е така беше и во таа ЈУ.Лугето не работеа ништо,или она што се работеше беше да дојде 14 часот и да си одиме дома,и после бараа од државата.Е па ја молзеа,молзеа,и еден ден кравата музара(Југославија)снема млеко.И сега што правиме?
Е сега треба да се работи.Е ама кој да работи е прашањето сега.Е треба да се заработи така.Е па ке си го запнеш дебелото месо и ке заработиш.А се зависи дали сакаш да го поминеш животот или како просјак или како цар.Лугето сами си го одбираат тој правец.
Значи јас во Мк заработував со сопругата 800евра месечно кои ми беа доволни да го истерам месецот.Но сега сум во оваа пустелија зошто никој не е луд да испушти шанса(цифра)со 5 бројки каде првата е 5.Не ни помислував да ја напушатам Мк.Зошто?Сега ке ти кажам зошто.
Работно време,службена кола,телефон,итн.....Работа имаше преку глава,непроспиени ноки....Плата на 5 во месецот,пријавен,здравствено.....Но на човек во животот еднаш му се пружа прилика да заработи нешто.Ако не ја искористиш отиде возот.
Значи не сум забегал со моите мислења.....
Значи како прво работев низ внатрешноста на Мк,сум ги поминал можам да кажам сите градови во државата.Напротив можам да кажам дека во внатрешноста лугето живеат поубаво.Не може некој кој кука дека не му го платиле грозјето од 2004-та,да купува кола од 10000евра и да ја реновира куката.Не може некој кој кука дека не му го платиле тутунот од 1999,да го прака своето дете на екскурзија низ Европа,и да се екскурзира секој викенд Скопје-Прилеп.Не може некој кој кука дека не му ги откупиле доматите и пиперките од 2009-та да купи џип од 15000евра...
Поради природата на работата значи одев низ Мк,и гледав како се живее по помалите места.Значи тие приказни дека немате пари да платите струја,или ке ви го исклучат интернетот,ви пага во вода.....
Мене татко ми не ми купи кола,си купив сам.Мене татко ми не ми купи стан,си куппив сам.Е сега ако си научен да чекаш на готово и некој да ти поклони нешто,е тогаш пријателче од тебе нема кар никој.Жив зијан си.Е така беше и во таа ЈУ.Лугето не работеа ништо,или она што се работеше беше да дојде 14 часот и да си одиме дома,и после бараа од државата.Е па ја молзеа,молзеа,и еден ден кравата музара(Југославија)снема млеко.И сега што правиме?
Е сега треба да се работи.Е ама кој да работи е прашањето сега.Е треба да се заработи така.Е па ке си го запнеш дебелото месо и ке заработиш.А се зависи дали сакаш да го поминеш животот или како просјак или како цар.Лугето сами си го одбираат тој правец.
Значи јас во Мк заработував со сопругата 800евра месечно кои ми беа доволни да го истерам месецот.Но сега сум во оваа пустелија зошто никој не е луд да испушти шанса(цифра)со 5 бројки каде првата е 5.Не ни помислував да ја напушатам Мк.Зошто?Сега ке ти кажам зошто.
Работно време,службена кола,телефон,итн.....Работа имаше преку глава,непроспиени ноки....Плата на 5 во месецот,пријавен,здравствено.....Но на човек во животот еднаш му се пружа прилика да заработи нешто.Ако не ја искористиш отиде возот.
Избрале 35% население во Македонија да не работи ништо. Им идат дома, му звонат со понуди за работа, ги молат,.... не бе џаба, убо му е да се невработени.... 30% се сиромашни, ете така им се присакало, џабе им праќаат понуди за работа, џабе им даваат шанси за збогатување... решиле бе да се сиромашни и нема тука сега назат!Е сега треба да се работи.Е ама кој да работи е прашањето сега.Е треба да се заработи така.Е па ке си го запнеш дебелото месо и ке заработиш.А се зависи дали сакаш да го поминеш животот или како просјак или како цар.Лугето сами си го одбираат тој правец.
ЗНе може некој кој кука дека не му го платиле грозјето од 2004-та,да купува кола од 10000евра и да ја реновира куката.Не може некој кој кука дека не му го платиле тутунот од 1999,да го прака своето дете на екскурзија низ Европа,и да се екскурзира секој викенд Скопје-Прилеп.Не може некој кој кука дека не му ги откупиле доматите и пиперките од 2009-та да купи џип од 15000евра...
Батали ти таа тема, наука е за научници и начитани луѓе, проостиот свет се и сешто голта како “наука“ макар и од хаваји нек е. Е сега таму ја избарав убо темата на тој научнико твој пред чија слика дома палиш свеќе и вака вели за Југославија , емек према некои муабети загинаа 500.000 према други 2.000.000 али ај да земеме 1.000.000 као некоја средина. И ете ти бројка ЌнаучнаЌВеројатно не разликуваш авторитет во науката и авторитет во политиката!? Науката има интерес да открие, осознае, помогне на човештвото, неа не ја интересираат дневно-политички и интересни сфери. Единствен интерес на науката е човештвото. Барем на онаа правата, општоприфатената како таква! Се останато е политика. Најверојатно не разликуваш!? Ако е општо прифатен еден историски или било каков научен труд и Хитлер да го финансирал проектот тоа се смеа за вистина! Да се изразам грдо за науката ама и Менгеле да измислеше вакцина за рак, таа и ден денес ќе се употребуваше... Барем додека некој не негира, оповргне или изнесе друга теза кон која ќе се приклони мнозинството од научниците од Светотот. На тоа е темелена науката! Не зборуваме за некој што одработува нечија агенда, ниту за платен новинар (иако искрено негледам кој би го платил овој и зошто)... зборувам за научник, со бааги голема хипотека позади себе. Веројатно прочита од линковите за неговите истражувања.... е сега, ако и тоа не е доволно, а доволно е за светската јавност и е општоприфатено, тогаш нема помош! Реков јас, кој сака нека го прифати она што е авторитет во науката, а тебе веројатно ти е авторитет ти е архивата на КПЈ и на Федерацијата...токму на оние кои го правеле злосторот. Ееее да! Тоа мора да е точно!.....
Верувај што сакаш!
БООООООООООО АМА ГО ТРЕСНА ОТЅЕМНА БРААААААААААТБатали ти таа тема, наука е за научници и начитани луѓе, проостиот свет се и сешто голта како “наука“ макар и од хаваји нек е. Е сега таму ја избарав убо темата на тој научнико твој пред чија слика дома палиш свеќе и вака вели за Југославија , емек према некои муабети загинаа 500.000 према други 2.000.000 али ај да земеме 1.000.000 као некоја средина. И ете ти бројка ЌнаучнаЌ
Е да се повикува на книгата на Толстој за жртвите во Југославија, книга објавена во Англија и која по побјавувањето е забранета како лажна и /09тендециозна, а Толстој (автерот) - казнет. Прилично матен и беден тип за научник, али и на таквите некој им верува без ич да се потрудат да видат и побараат врз основ на што се дадени тие податоци и мислења. То е разлика на луѓе кои ги интересира науката и книгата и оние кои со гордост велат “Брат јас во живото една книга не сум прочитал!“
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aZjoL7j_QsQНе вреди да се постира веке зошто дефинитивно има недоквакани субјекти на темава.Никако не можат да разберат дека лежи лебу да те јадам филозофијата престана да функционира оддамна.Сега е ново време со нови правила.А вие дефинитивно не сте кадарни да се прилагодите на новите текови.А да е трагедијата најголема дебатира дечурлана која ни од далеку не ја помирисала таа Југославија и тој систем.Кога можам јас да раскрстам со таа Ју во која пораснав и веке да не ме боли органот за неа,тогаш ке можете и вие.Дефинитивно живеете во некој виртуелен свет кој е создаден од вас самите поради вашата неспособност да се справите со новите времиња кои доагаат.
Веке нема да постирам зошто немам намера да се замарам со глупави теми за некое минато време.А ако вие имате време,а очигледно имате зошто кога и да се вклучам и вие сте вклучени,а сме во различни временски зони,тогаш трошете ја вашата енергија на неважни работи.
Има многу поважни работи да се дискутира освен за некое минато свршено време чии резултати се гледаат сега....
За нашиот сакан другар тито кој направи многу за таа ју,па затоа сега си ги кршиме главите што понатаму.За јаката економија која се распадна како кула од карти 1991-ва.За успешниот модел на социјализам каде сите братски ке живеат,а никој нема да работи.Каде сите ке ги уживаат истите права(да си го прашам органот дали беше така),и се ке биде розево.За големите плати и јакиот стандард што беше во таа Ју,па затоа најголемиот бран на гастербајтери е крајот на 60-те и почетокот на 80-те зошто се живееше убаво???????
За нашата сакана Ју каде во секој спорт Македонците се броеа на прсти или воопшто ги немаше.Или за офицерите на тогашна ЈНА каде на прсти се броеа Македонците со чин поголем од поручник.Или за македонските пилоти во ЈНА(само еден и тоа Циган од Шутка,ама отселен во Србија кога бил дете)....
За политичките фабрики во Мк,кои беа под палката на Белград и тие кажуваа што ке се произведува,а што не.Или за позната македонска рок група која на својот прв концерт дочекува полна сала за ракометен натпревар......
Или за штитењето на балистот Џемо во Западна Македонија кој беше фатен на спиење во Дебар,а потоа префрлен во Албанија од страна на УДБА 1968-ма...
Или случајноста да се одбере Прохор Пчински за 1 заседание на АСНОМ да сега си тепаме глава у Пелинце.....
Гледам уште ви е ЈУ во срцето.Е бравос бе,ама не го очекував од деца.Да е некој од моја генерација,и ке го сварам некако.Ајде биле на позиција,уживале поволности од тој систем,ете му фали Ју.....Ама од вас,кои сте родени на крајот на таа Ју,да размислувате во тој правец не го очекував.
Трагично е што младите кои читале за таа ЈУ,ја бараат да се врати назад.Е браво се гледа државичето наше до кое дереџе е дојдено..А вие?Вие со кое знаме ке мафтате еден ден?Со Албанското како што ми изгледа,така ми мирисаат работите.....
Значи го оставате државчето наше некој да си игра со него,а вие ја барате Ју да се врати.Поубаво било.Е па ако било поубаво тогаш,зошто не се потрудите да биде и сега во Мк убаво за живеење?
Лесно е да се бега од одговорноста,и да се живее во некој имагинарен свет.Да таму нема грижи,нема проблеми.....
Жалосно е што младите се задоени од медиумите и музиката како еден носител на една култура.
Толку со моите постирања.И за крај едно нешто
ЈУГОСЛАВИЈА УМРЕ 1991-ВА,ЧИСТО ДА СЕ ЗНАЕ....
http://www.youtube.com/watch?v=1xMB5UyYmAEНе вреди да се постира веке зошто дефинитивно има недоквакани субјекти на темава.Никако не можат да разберат дека лежи лебу да те јадам филозофијата престана да функционира оддамна.Сега е ново време со нови правила.А вие дефинитивно не сте кадарни да се прилагодите на новите текови.А да е трагедијата најголема дебатира дечурлана која ни од далеку не ја помирисала таа Југославија и тој систем.Кога можам јас да раскрстам со таа Ју во која пораснав и веке да не ме боли органот за неа,тогаш ке можете и вие.Дефинитивно живеете во некој виртуелен свет кој е создаден од вас самите поради вашата неспособност да се справите со новите времиња кои доагаат.
Веке нема да постирам зошто немам намера да се замарам со глупави теми за некое минато време.А ако вие имате време,а очигледно имате зошто кога и да се вклучам и вие сте вклучени,а сме во различни временски зони,тогаш трошете ја вашата енергија на неважни работи.
Има многу поважни работи да се дискутира освен за некое минато свршено време чии резултати се гледаат сега....
За нашиот сакан другар тито кој направи многу за таа ју,па затоа сега си ги кршиме главите што понатаму.За јаката економија која се распадна како кула од карти 1991-ва.За успешниот модел на социјализам каде сите братски ке живеат,а никој нема да работи.Каде сите ке ги уживаат истите права(да си го прашам органот дали беше така),и се ке биде розево.За големите плати и јакиот стандард што беше во таа Ју,па затоа најголемиот бран на гастербајтери е крајот на 60-те и почетокот на 80-те зошто се живееше убаво???????
За нашата сакана Ју каде во секој спорт Македонците се броеа на прсти или воопшто ги немаше.Или за офицерите на тогашна ЈНА каде на прсти се броеа Македонците со чин поголем од поручник.Или за македонските пилоти во ЈНА(само еден и тоа Циган од Шутка,ама отселен во Србија кога бил дете)....
За политичките фабрики во Мк,кои беа под палката на Белград и тие кажуваа што ке се произведува,а што не.Или за позната македонска рок група која на својот прв концерт дочекува полна сала за ракометен натпревар......
Или за штитењето на балистот Џемо во Западна Македонија кој беше фатен на спиење во Дебар,а потоа префрлен во Албанија од страна на УДБА 1968-ма...
Или случајноста да се одбере Прохор Пчински за 1 заседание на АСНОМ да сега си тепаме глава у Пелинце.....
Гледам уште ви е ЈУ во срцето.Е бравос бе,ама не го очекував од деца.Да е некој од моја генерација,и ке го сварам некако.Ајде биле на позиција,уживале поволности од тој систем,ете му фали Ју.....Ама од вас,кои сте родени на крајот на таа Ју,да размислувате во тој правец не го очекував.
Трагично е што младите кои читале за таа ЈУ,ја бараат да се врати назад.Е браво се гледа државичето наше до кое дереџе е дојдено..А вие?Вие со кое знаме ке мафтате еден ден?Со Албанското како што ми изгледа,така ми мирисаат работите.....
Значи го оставате државчето наше некој да си игра со него,а вие ја барате Ју да се врати.Поубаво било.Е па ако било поубаво тогаш,зошто не се потрудите да биде и сега во Мк убаво за живеење?
Лесно е да се бега од одговорноста,и да се живее во некој имагинарен свет.Да таму нема грижи,нема проблеми.....
Жалосно е што младите се задоени од медиумите и музиката како еден носител на една култура.
Толку со моите постирања.И за крај едно нешто
ЈУГОСЛАВИЈА УМРЕ 1991-ВА,ЧИСТО ДА СЕ ЗНАЕ....