Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Можда ќе испаднам глупо али прв пат слушам за некаква си серија Lie to me.Ај да ја ај-ем-дибнам
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 22:25 ---
Можда ќе испаднам глуп али прв пат слушам за некаква си серија Lie to me.Ај да ја ај-ем-дибнам

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.583
Мора некој да ги изхејта модераториве тука да не се опуштат многу :D
Јас кога викав диктатура на дело, никој не ме поддржа и зјапавте во онаа као демек лепотица, ан хатавеј... :)

Можда ќе испаднам глуп али прв пат слушам за некаква си серија Lie to me.Ај да ја ај-ем-дибнам
Не испадна, не испадна :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
еден предлог од мене...:)
Денес - петок, на Телма у 22:45 ќе го даваат
2046 (2004)
http://www.imdb.com/title/tt0212712/
http://www.rottentomatoes.com/m/2046/
од Кар Ваи

...не е спојлер ова, може слободно да се кликне, 3 поголеми слики од филмот со кои сакав да обрнам внимание на интересниот визуелен стил кој преовладува во неговите филмови (а за жал ниеден негов филм нема добар блуреј трансфер :place: ) и елегантноста, грациозноста на актерките...покрај врвната глума, интересните чудни кадри, одличниот избор на музика, непредвидливиот развој на настаните итн...

...па ете шанса за некој кој не погледнал ниеден негов филм (посебно @модератори зш типот е еден од најдобрите денешни режисери а ни се спомнува овде ни го има у листана за тапчовци у жанр романтика :) )...

2046 е последниот дел од трилогија ама не мора да се гледаат по ред...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Еве кој филм го гледал бомбашот на американската амбасада

Трилерот што го изреволтирал триесет и седумгодишниот скопјанец и бил причина да фрли молотов коктел врз амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје бил прикажуван синоќа од 20,15 часот на првата програма на МТВ, пренесува Нетпрес.

Станува збор за филмот „Без одбрана“ (Defenseless) на режисерот Мартин Кемпбел од 1991 година во кој глумат Барбара Херши, Сем Шепард и Мери Бет Харт. Филмот зборува за адвокатката Телма Катвулер (Барбара Херши) која пред судот брани своја пријателка обвинета за убиството на својот сопруг.

По гледањето на овој филм А.Н., како што раскажал во полициска станица, многу бил револитран по што дошол до идеја да ја нападне американската амбасада. Тој околу полноќ отишол пред главниот влез и фрлил еден молотов коктел, за среќа при нападот нема предизвикано материјална штета, ниту некој е повреден.

А.Н. при бегството од местото направил сообраќајна несреќа, по што бил пренесен во болница, а потоа приведн во полициската станица во Кисела Вода. Против него полицијата најави соодветна пријава.

Напаѓачот на американската амбасада веќе имал полициско досие поради тешки кражби.

Defenseless (1991)

Добро е што имал невкус и не гледал нешто како The Jackal (1997)

А

Анноун

Гостин
Кој не излегува нека пушти на Канал 5+ . Мишел Монаган глуми . Мишел , лепото најубава :cuc: . Занемарете го Шија ЛеГејУф .

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Кој не излегува нека пушти на Канал 5+ . Мишел Монаган глуми . Мишел , лепото најубава :cuc: . Занемарете го Шија ЛеГејУф .
Најлош филмски пар во историјата... Женската е топ, а ова курлево глуми акционен херој во филм со дупки во сценариото ко кратери. Ужас...

Io Sono Interista замисли да го гледал со оној роботон што е боксер уствари.
Не ги провоцирај оние двајцана ќе треба нова доза ремет да им спремам :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Не знам оти досега не сте ставиле аватари од роботите, за инает. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Ако не се лажам сега е еден, не се двајца. :)
Trio bevme. >.<

Garant Io go ucenuval Jonze so goli sliki od nego, I deka ke gi postira na forum ako ne se izbrise, so cel da ni ja namali silata.
Ostanavme jas I Iceboy sega samo.

Zatoa sega ke go nerviram, vecerva ke go gledame Gordon-Levitt na tocak, 25 giga!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Јас и wot ќе се бориме до крај!!!
Инаку Looper фино филмче испадна.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Да да, се мислев да уфрлам некој коментар за Јонзе ама си реков дека е to soon. Пошто сега знам дека дека не чита и целиот е

To soon? :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom